Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
25,540   -0,840   (-3,18%) Dagrange 25,440 - 26,400 124.543   Gem. (3M) 103,6K

Galapagos 2015: de inhoudelijke discussie

3.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 168 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 december 2015 19:25
    @Rekyus
    Sinds je korte verklaring op 17 december s'morgens hoopte ik reeds op uw uitgebreidere genummerde versie.
    Dat we deze nu mogen ontvangen als nieuwjaarsbrief is erg aangenaam.
    Uw notulen van je tekst zullen vandaag wellicht te snel de markt hebben bereikt want de koersgevoelige informatie werd reeds opgepakt na de middag ;-)
    Als ik even niets te doen heb ga ik al je posts even lezen.
    Niet veel(115) maar van onschatbare waarde .
    Bedankt en dikke duim !
  2. forum rang 6 de tuinman 29 december 2015 19:40
    quote:

    BP66 schreef op 29 december 2015 18:02:

    Een zeer goed verhaal Rekyus ik denk dat veel partijen nog onvoldoende beseffen wat deze deal gaat inhouden Als je de strategie van Gilead ziet, men is daar overigens zeer open over (voor elk segment waarin men medicijnen aan het ontwikkelen is wil men marktleider worden, zijn en of blijven)
    Zoals ik er nu tegen aankijk is Gilead zich volop aan het richten op lever oa(nash) en darmziektes oa(crohn) Gilead heeft al deelnemingen in bedrijven genomen die op dit vlak bezig zijn en men sluit meerdere deelnemingen of overnames niet uit
    Vergeet je roze bril niet!
    Filgotinib is veel belovend, maar het duurt nog jaren voordat het eerste pilletje verkocht kan worden.
    En er blijven altijd risico's kleven aan het onderzoek.
  3. Sturing219 29 december 2015 20:32
    AB ook van mij Rekyus! Erg prettig dit soort heldere uiteenzettingen. Lees al wat langer dit forum en kom daarbij ongelooflijk veel onzin tegen, maar hier hebben ik (wij) wat aan.
    Zelf vraag ik mij nog af of er wel genoeg hoogopgeleid personeel te vinden is voor al deze, zoals het er na uitziet, volle pijplijn van Gala.
    Zou die vraag graag op 6 januari aan Onno willen stellen.Kan mij zelfs voorstellen dat er wellicht gas terug genomen moet worden en er keuzes gemaakt moeten worden welke onderzoeken het meest succesvol lijken en dus de meeste aandacht verdienen.
  4. [verwijderd] 29 december 2015 21:31
    Super gaaf om je gedachten erover te lezen Rekyus.

    Over de FDA Priority Review Voucher in het bezit van Gilead (en de riante kaspositie glpg).. Wat zouden de kansen kunnen zijn dat zo een voucher gebruikt wordt voor filgotinib, eventueel gedeeltelijk bekostigd door Galapagos. De commerciele relevantie van een aantal maanden voorsprong op ABT-494, een idee daarover ?
  5. Tigri 30 december 2015 00:54
    quote:

    Rekyus schreef op 29 december 2015 17:07:

    3.....Wat men straks ook bedenkt, er zijn mogelijkheden te over om AbbVie’s reumamiddelen het leven zuur te maken, juist en vooral omdat AbbVie moet ‘blazen met meel in de mond’ (Humira’s positie beschermen, mede door ABT-494 het middel van de tweede keuze te laten zijn). Gilead is daarnaast in een venijnige octrooikwestie verwikkeld met AbbVie, genoeg munitie dus om AbbVie het leven zuur te maken.

    4. Intussen weet de markt dat Gilead, met al zijn expertise in huis, tot de conclusie is gekomen dat filgotinib een best-of-class middel is. Daarnaast beschikt Gilead over een FDA Priority Review Voucher waarmee het registratieproces van de FDA aanmerkelijk versneld kan worden.

    @Reykus; Zeer verhelderend, zoals (steeds !!) ook blijkt uit vele lofuitingen op jou bijdragen!!!

    Stuk met "leven zuur maken" icm "voucher" triggerde bij mij een oude discussie/gedachtengang.

    WSJ van 19 augustus: Ook Abbvie beschikt over een priority voucher, overgenomen van united Therapeutics voor een record bedrag van $350.miljoen!!.

    Hebben hun voucher nog niet gelabeld, maar was toen in de veronderstelling/hoop dat een deal zou volgen en ze daarmee fase III konden versnellen. Ook ivm hun aflopende patenten.

    Voucher van Gilead als het dezelfde betreft, heeft als doel nieuw HIV medicijn ipv RA.(zie tweede link met tabel van bestaande vouchers en doelen)

    Blijft wel erg Boeiend!!!

    Wens ik een ieder alvast een fijne jaarwisseling voor een positief en gezond nieuwjaar!!

    www.wsj.com/articles/united-therapeut...

    ter info ivm (huidige)vouchers achtergrond en .....humira als best selling(2014):
    www.raps.org/Regulatory-Focus/News/20...

  6. Rekyus 30 december 2015 08:29

    Mijn posting van gisteren heeft uiteenlopende reacties opgeroepen. Op een enkele respons ga ik graag in.

    Om te beginnen: de kans dat filgotinib alsnog sneuvelt tijdens het fase 3 onderzoek. Inderdaad, veel analisten hanteren nog een faalscore van zo’n 10% of hoger voor de fase 3 trials, onder meer als basis voor hun rNPV berekeningen. De werkelijkheid is intussen een andere. Zowel FDA als EMA hebben zich gerealiseerd dat matige tot slechte onderzoeksresultaten, gevolgd door het stopzetten van het complete ontwikkelingstraject, tot grote kapitaalvernietiging leidt, niet alleen materieel maar ook wetenschappelijk bezien. Vandaar dat de registratieautoriteit tegenwoordig samen met de productontwikkelaar op zoek gaat naar selectieve bruikbaarheid van het onderzochte geneesmiddel. Men moet dan denken aan het aanbrengen van uiteenlopende restricties, bijvoorbeeld een verscherpte indicatiestelling, strakkere voorzorgsmaatregelen om bijwerkingen te couperen of de toepassing beperken tot slechts een bepaald cohort uit patiëntenpopulatie (geïdentificeerd via gentypering) etc. De autoriteiten durven die weg te bewandelen, omdat men tegenwoordig - in vergelijking met 10 jaar geleden of langer – via de uitgebreide fase 1 onderzoeken een goed inzicht heeft gekregen in het werkingsmechanisme, de pathologie en wat zich op biomoleculair niveau afspeelt. Dat geeft veel extra zekerheid over wat wel dan niet valt te verwachten, met name op het gebied van gevaarlijke bijwerkingen Zelf schat ik het risico op een déconfiture op 1 à 2 procent. Het is er, maar als je dat risico als belegger niet wilt nemen, is een staatsobligatie met een negatief rendement een betere keuze.

    Wie de uitgebreide serie trials met filgotinib uit de voorbije fase 1 en 2 van filgotinib voor RA bekijkt en dat vergelijkt met wat 10 tot 15 jaar geleden aan onderzoeken werd gedaan, ziet het duidelijke verschil. De heimelijke vertragingstactiek van AbbVie heeft dus extra zekerheid opgeleverd voor een succesvolle afronding van fase 3 en de registratieaanvraag van filgotinib. Voor de goede orde: de fundamentele en klinische kennis opgedaan met ABT-494 is aanmerkelijk geringer.

    Het aantrekken van voldoende gekwalificeerd hoog opgeleid personeel hoeft geen enkel probleem te zijn: de reputatie van een bedrijf dat bezig is uit te groeien tot een van de grootste biotechondernemingen in West-Europa zorgt voor extra aantrekkingskracht. Het door velen (ten onrechte verfoeide) systeem van beloning via warrants en - voor de mindere goden - bonussen in combinatie met de voor een aantal jaren min of meer gegarandeerde continuïteit van Galapagos, doet daar nog eens eens schepje bovenop.

    Ik heb al eerder (op 25 september jl.) geventileerd als mijn mening dat Galapagos er goed aan zou doen de CF-deal met AbbVie te heroverwegen, zo daar juridisch gezien enige ruimte voor is. Het leidt of tot betere financiële condities en een juridisch hechtere overeenkomst of tot een een betrouwbaarder partner (inclusief betere condities). Die nieuwe partner moet dan overigens niet Gilead zijn, want dat wordt de afhankelijk weer te groot.

    Bedrijven die voucher kunnen inzetten, zullen pas op het allerlaatste moment beslissen over de inzet ervan en met name voor welk middel dat dan gebeurt. Dat zal in sterke mate worden bepaald door hun strategische prioriteiten en de marktomstandigheden van dat moment. Dat AbbVie het voucher zal gebruiken voor wat nu nog ABT-494 heet, is uiterst onwaarschijnlijk. Voor Gilead en filgotinib is het ook compleet gissen, maar het valt niet uit te sluiten. Een trigger zou kunnen zijn een voortvarende omzetontwikkeling van baricitnib.
    Overigens, bizar dat zo’n handel in vouchers is ontstaan, waarbij de prijs verschillende malen over kop gaat. De FDA had beter een Nieuwjaarstombola met vouchers kunnen organiseren, dat was eerlijker en spannender geweest.

    Tot slot: dank voor de vriendelijke woorden. Mijn incidentele schrijfsels zie ik als "een aardigheidje meneer Sonneberg".

    P.S. Ik heb me niet aangemeld voor de Nieuwjaarsborrel in Leiden. Ik heb aangename verplichtingen elders (Oostenrijk, bergen en dalen).

3.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 77 78 79 80 81 ... 168 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.