Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

Laatste koers (eur) Verschil Volume
757,400   +15,600   (+2,10%) Dagrange 739,300 - 758,000 465.920   Gem. (3M) 661,5K

Waanzin?? Ik prefereer prof beleggers

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. vuur 14 december 2006 17:49
    Nog geen week na de analyse van Aslander Vestico,
    moet ik kennelijk een kreet van een forum-lid serieus nemen, die niet eens de moeite doet zijn mening te onderbouwen!!

    Dit schreef Aslander Vestico op 6 dec. j.l.:

    ASML (ondanks extra tikje terug) op schema

    Enige tijd geleden waarschuwde ik bij ASML voor een stukje winstname. Die kwam er, evenals een daling tot op steun. De koers daalde echter iets verder dan ik ingeschat had, en stopte niet met dalen op horizontale steun 19,3 maar op de opgaande steunlijn daaronder, op 18,75. Dat was een foutieve inschatting, maar in uw voordeel want nadat het verkoopsignaal klonk op 20, kunt u ze nu een halve euro goedkoper krijgen dan eerst gedacht:
    goed koopmoment; doel E 23 in 3-6 mnd.

    Omdat de onderkant van de uptrend nu is aangetikt, en de indicatoren er goed voor staan (DMI op de bodem; geeft bodem aan, en RSI goed afgekoeld; op steun), lijkt er een prima aan/bijkoopmoment te zijn ontstaan. In ieder geval kan de koers op korte termijn weer terug naar de weerstand 20, maar deze wordt in de 2e aanvalspoging zeker gekraakt zodat een koers van 22,5-23 in enkele maanden zeker haalbaar is (stoploss op 18,7). Gezien de blijvend hoge verkopen van halfgeleiders en apparatuur waarin dat zit, zal de vraag naar lithografie-machines nog hoog blijven. Naast de uitlatingen van het management, bewijzen de verkoop-cijfers dit voortdurend. Overigens verwacht ik een verzadiging tegen het eind van 2007, en omdat beleggers altijd ca. een half jaar vooruitlopen, kan ASML een minder aantrekkelijk aandeel worden vanaf midden 2007.

    Vanzelfsprekend, na een winstwaarschuwing van Texas Instruments is een koersreactie te voorzien, maar en gezien de marktsituatie en gezien het feit dat ASML in vergelijking tot amerikaande aandelen veel te laag gewaardeerd staat blijf ik van mening dat op een termijn van enkele maande een koers van €22,-- tot €23,-- beslist te verwachten is!!

    vr.groet,

    Vuur.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.