Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

Laatste koers (eur) Verschil Volume
610,700   -5,800   (-0,94%) Dagrange 605,700 - 616,900 185.488   Gem. (3M) 711,9K

ASML 2023

12.138 Posts
Pagina: «« 1 ... 206 207 208 209 210 ... 607 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 juni 2023 17:10
    7 techaandelen om lange tijd in portefeuille te houden
    Door Belegger.nl op 19 juni 2023 10:30 | Views: 8.939

    7 techaandelen om lange tijd in portefeuille te houden
    Beeld: iStock

    Hoewel het najagen van de nieuwste innovatietrends kan leiden tot enorme winsten in de markt, zijn beleggers beter af met geduld. De Amerikaanse beleggingswebsite InvestorPlace zet een aantal tech-aandelen op een rij, die op beleggers op de lange termijn goed kunnen belonen.

    Fintech, kunstmatige instelligentie en kwantumcomputing... Er zijn allerlei veelbelovende technologische ontwikkelingen, waar ook beleggers een graantje van mee kunnen pikken. Maar niet elk bedrijf zal als winnaar uit de bus komen. Daarom moeten beleggers hun technologie-aandelen voor de lange termijn zorgvuldig kiezen.

    InvestorPlace heeft zeven aandelen op een rij gezet die u misschien niet onmiddellijk belonen, maar op termijn wel voor een aangename verrassing kunnen zorgen.

    1. ASML: zonder ASML komt de techsector tot stilstand
    Het Nederlandse ASML zal volgens InvestorPlace in de toekomst zeker een begrip worden. Omdat halfgeleiders steeds geavanceerder worden en veel meer rekencapaciteit leveren, vereist dit unieke productieprocessen.

    ASML is beroemd geworden door zijn extreem ultraviolet (EUV) lithografiemachines. Volgens CNBC heeft ASML een monopolie in hoogwaardige lithografiemachines. Dat alleen al maakt ASML een van de techaandelen met langetermijnpotentieel. Zonder ASML zou de technologiesector tot stilstand komen.

    Volgens CNBC is EUV-lithografie de duurste stap in het maken van geavanceerde microchips. In de toekomst zal bij AI, machine learning en andere innovaties de rode draad waarschijnlijk EUV-lithografie zijn. Dat maakt ASML een van de beste techaandelen om te kopen voor de lange termijn.

    2: IBM: blue chip met breed pallet aan relevante activiteiten
    Hoewel tech-moloch IBM nog altijd kampt met een negatieve reputatie, vind je niet snel een beter techaandeel met langetermijnpotentieel. Deze "Big Blue" heeft zich ondertussen vertakt in meerdere relevante gebieden.

    Misschien wel het meest opvallend is dat IBM tot de top in technologie behoort dankzij zijn pionierswerk op het gebied van AI. Initiatieven zoals IBM Watson (een supercomputer) bevestigen niet alleen de kracht van geavanceerde digitalisering in het laboratorium, maar hebben ook een lange lijst van toepassingen in de echte wereld.

    IBM heeft ook een streepje voor op andere technologieaandelen vanwege het royale dividendrendement van 4,87%. Hoewel de uitbetalingsratio met 66,53% wat aan de hoge kant is, heeft IBM een trackrecord van 30 jaar aan dividendverhogingen.

    3. Microsoft bezit met ChatGPT een parel
    Microsoft mag niet ontbreken op deze lijst, vanwege de brede relevantie van het bedrijf. Het is dan ook niet verrassend Microsoft zelfs de Nasdaq met 38,5% overtreft, het aandeel zelf is dit jaar al 30% in waarde gestegen.

    Het langetermijnpotentieel van Microsoft schuilt vooral in de samenwerking met OpenAI, de maker van de populaire chatbot ChatGPT. Grand View Research wijst erop dat de wereldwijde chatbotmarkt vorig jaar een waardering van 5,13 miljard dollar bereikte.

    Experts daar voorspellen dat het onderliggende segment zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 23,3% tot 2030. Tegen die tijd moet het een omzet van 27,3 miljard hebben.

    4. Alphabet is alomtegenwoordig in deze techwereld
    De moderne maatschappij kan niet zonder Alphabet, al lokt zijn buitensporige invloed ook de nodige controverses op. Maar juist die controverses onderbouwen indirect de reden waarom dit een van de techaandelen met langetermijnpotentieel is. Het bedrijf is overal aanwezig. We kunnen er niet omheen, of we dat nu leuk vinden of niet (en velen van ons vinden van niet).

    Deze omvang van macht en invloed zal moeilijk te verslaan zijn. Microsoft kan met ChatGPT op papier aanzienlijke concurrentie voor Google betekenen. Maar op de lange termijn denkt InvestorPlace dat Alphabet het goed zal doen. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld aan zijn eigen chatbot Bard. Daarnaast biedt Google een ongekend platform, iets dat misschien niet helemaal zal verdwijnen.

    5. PayPal kan profiteren van de gig-economie
    PayPal was een grote winnaar tijdens de coronacrisis. De digitale betalingsverwerker profiteerde van de collectieve lockdowns. Helaas kantelde het beeld in 2022. Zorgen over de concurrentie en consumenten die de hand op de knip hielden, zetten het aandeel onder druk.

    Toch ziet InvestorPlace in PayPal nog steeds een techaandeel met langetermijnpotentieel. Dat kan komen uit de ontluikende gig-economie: een economie waarin tijdelijk werk, kortlopende projecten en specifieke opdrachten heel gebruikelijk zijn.

    Cijfers wijzen erop dat het verwachte bruto volume van de gig-economie tegen het einde van 2023 455,2 miljard dollar zou kunnen bedragen. Tegen 2028 zou dit wereldwijd kunnen oplopen tot 918,94 miljard dollar. PayPal is ideaal gepositioneerd voor een expansie van de gig-economie, grotendeels dankzij zijn intuïtieve platform en merkkracht.

    Nog twee riskantere keuzes
    Traditioneel zet de schrijver van het artikel, Josh Enomoto (voormalig business-analist bij Sony Electronics) ook enkele riskante namen op zijn lijstje. De onderstaande twee aandelen zijn niet geschikt voor bange beleggers.

    6. IonQ: een speculatieve favoriet
    Als eerste riskante gok noemt Enomoto IonQ, een kwantumcomputer hardware- en softwarebedrijf. McKinsey & Company noemt quantum computing een nieuwe benadering van berekeningen maken, die ervoor zorgt dat zeer complexe problemen heel snel kunnen worden opgelost. Hierdoor kunnen kwantumcomputers exponentieel sneller werken dan de meest geavanceerde klassieke computers.

    Dat maakt IonQ een speculatieve favoriet onder de beste techaandelen voor de lange termijn. Sinds begin dit jaar is de beurskoers van dit bedrijf al met zo’n 205% omhooggeschoten en er ligt mogelijk nog meer winst in het vooruitzicht.

    7: FormFactor: meten is weten
    FormFactor is een toonaangevende leverancier van essentiële test- en meettechnologieën voor de volledige levenscyclus van geïntegreerde schakelingen. Zo biedt het bedrijf test- en meet-oplossingen voor kwantumingenieurs die bezig zijn met de nieuwste innovaties.

    Sinds het begin van het jaar is de beurskoers al met zo'n 42% opgelopen. Maar over de afgelopen twaalf maanden staat het aandeel ongeveer 14% in de min. Dat lijkt een kans op korting te bieden. Precedence Research voorspelt dat tegen 2030 de wereldwijde waarde van de kwantumcomputingsector 125 miljard dollar zal bedragen. Met een marktkapitalisatie van 2,4 miljard dollar profiteert FormFactor van deze snelgroeiende markt.

    www.belegger.nl/column/775332/7-techa...
  2. forum rang 7 *voetnoot 20 juni 2023 18:12
    quote:

    Skywatcher schreef op 20 juni 2023 17:25:

    [...]
    Morgen hier onder de 650 oppikken.
    What time is the Fed Williams speech today?
    When does the United States Fed's Williams speech take place? United States Fed's Williams speech is taking place on Tuesday, June 20 th at 15:45 GMT.
  3. forum rang 10 voda 21 juni 2023 15:15
    Sectorbericht:

    Bain Capital investeert in Intel-dochter IMS Nanofabrication

    Maker van apparatuur voor EUV-masks wordt zelfstandiger.

    (ABM FN-Dow Jones) Intel verkoopt een belang van ongeveer 20 procent in het Weense dochterbedrijf IMS Nanofabrication aan investeerder Bain Capital, voor een bedrag dat IMS waardeert op 4,3 miljard dollar. Dat maakte het Amerikaanse halfgeleiderbedrijf woensdag bekend.

    De investering van Bain zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond.

    IMS Nanofabrication zal als een zelfstandig dochterbedrijf worden gerund onder leiding van de huidige CEO Elmar Platzgummer.

    Intel kocht het bedrijf in 2015 en sindsdien werd het vier keer zo groot qua personeel en productiecapaciteit.

    Het Oostenrijkse nanotechnologiebedrijf maakt apparatuur voor het maken van EUV-masks met multi-beam-technologie. Extreme ultraviolet lithography (EUV) wordt steeds meer toegepast en daarmee worden de mask-writing-instrumenten die IMS maakt steeds belangrijker voor de halfgeleiderindustrie.

    "Mask writing speelt een centrale rol in de overgang van de industrie naar nieuwe patterning technologieën, zoals high-NA EUV", zei Matt Poirier van Intel. "De investering en samenwerking van Bain Capital zal IMS onafhankelijker maken en strategisch perspectief bieden." Dat is uiteindelijk goed voor de hele sector, meent Poirier.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
12.138 Posts
Pagina: «« 1 ... 206 207 208 209 210 ... 607 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.