Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
25,920   +0,160   (+0,62%) Dagrange 25,840 - 26,160 30.781   Gem. (3M) 87,8K

Galapagos september 2020

6.207 Posts
Pagina: «« 1 ... 161 162 163 164 165 ... 311 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bioteg71 14 september 2020 14:19
    quote:

    wiegveld schreef op 14 september 2020 14:11:

    [...]

    Beste tuinman,

    Als je 21 miljard steekt in een bedrijf dat voor kort minder dan 5 miljard waard was en nu 10 miljard, is dat een giga premie en je kunt het geld nergens anders meer uitgeven he.
    In Bloombergartikel is dat ook de teneur. Gilead geeft steeds te veel geld uit en het leidt tot weinig (Kite , GLPG en nu Immunomedics.)
    Ala analisten denken dat de omzet van hun middel in 2023 500 miljoen dollar is, dan is 20 miljard wat veel. Eens?
    Beijk het anders: Geeft eens te meer de onderwaardering van Galapagos aan, deze overname voor dit bedrag!
  2. [verwijderd] 14 september 2020 14:20
    quote:

    wiegveld schreef op 14 september 2020 14:11:

    [...]

    ....
    Ala analisten denken dat de omzet van hun middel in 2023 500 miljoen dollar is, dan is 20 miljard wat veel. Eens?
    Interessant. Voor filgo werd 1.5 miljard verwacht, drie maal 20 is 60 miljard.

    Hun investering van 5 miljard was dus een koopje ???
  3. [verwijderd] 14 september 2020 14:35
    quote:

    Toert schreef op 14 september 2020 14:20:

    [...]

    Interessant. Voor filgo werd 1.5 miljard verwacht, drie maal 20 is 60 miljard.

    Hun investering van 5 miljard was dus een koopje ???
    Gilead moet bij de Galapagos deal royalty's betalen over verkopen van Filgotinib. Dit is bij deze deal natuurlijk niet het geval. Die 5 miljard wordt dus inclusief royalty's veel meer.
  4. [verwijderd] 14 september 2020 14:44
    Eli Lilly's rheumatoid arthritis drug accelerates recovery in COVID-19 patients
    14:31

    Adds details on trial, analyst comment, background

    Sept 14 (Reuters) - Eli Lilly and Co LLY.N said on Monday its rheumatoid arthritis drug shortened the recovery time for hospitalized COVID-19 patients also given Gilead Sciences Inc's GILD.O antiviral remdesivir.

    Lilly said its drug, baricitinib, branded as Olumiant, in combination with remdesivir cut the median recovery time by about a day, compared to patients treated with remdesivir alone. nPn4ZMpCa

    Remdesivir has been at the forefront of the fight against COVID-19 after the drug was granted an emergency use authorization (EUA) in May on the basis of trial data that showed it helped shorten hospital recovery time.

    While vaccines are seen as essential in controlling the pandemic, experts say treatments are needed to control the severity of the respiratory disease caused by the new coronavirus.

    Eli Lilly's data was important because "both treatments and vaccines will be needed to address the pandemic," said Cantor Fitzgerald analyst Louise Chen.

    Based on the results from the trial, which tested more than 1,000 patients, Lilly said it plans to discuss the potential for an EAU for baricitinib with the U.S. Food and Drug Administration.

    The drug, licensed by Lilly from Incyte Corp INCY.O, could help suppress a potentially lethal immune response to COVID-19 called "cytokine storm".

    Eli Lilly in June also began a late-stage study to test the drug in hospitalized patients across the United States, Europe, Asia and Latin America.

    (Reporting by Manas Mishra in Bengaluru; Editing by Saumyadeb Chakrabarty and Shinjini Ganguli)

    ((Manas.Mishra@thomsonreuters.com; www.twitter.com/Manasmishra24; within U.S. +1 646 223 8780, outside U.S. +91 806749 2709;))
  5. Rekyus 14 september 2020 15:35
    Dit bericht is eerder vandaag geplaatst op het draadje ‘Inhoudelijk Light’. Met dank aan een oplettend forumlid heb ik in onderstaande tekst (zie doorhaling) en in de bijlage een kleine correctie doorgevoerd.

    1. De ‘bijpraatsessie’ van CEO Van der Stolpe met o.a. geïnteresseerde (potentiële) IEX-beleggers leek mij niet alleen bedoeld om de gemoederen hier en daar tot bedaren te brengen. maar zeker ook als vingeroefening voor het groot aantal geplande virtuele conferenties met grote Amerikaanse zakenbanken en de vermogensbeheerders die hun clientèle vormen. Gelet op de koersstijging van het Galapagos-aandeel een dag daarna, belooft dat nog wat voor deze maand.

    2. Beleggen in biotech-ondernemingen is een casino. Dat lijkt de heersende opvatting op dit forum. Materiedeskundigheid is eerder een contra-indicator dan een plus. En inderdaad is spreiding van het aandelenbezit in biotech’s zinvol om de grote risico’s te beheersen. Maar daarvoor wordt ook een prijs betaald, want een scherpere selectie had kansarme ondernemingen er op voorhand uitgefilterd. Waarom roepen grote institutionele biotech-beleggers de opinie in van onafhankelijke experts, vaak met voorbijgaan van de aan de eigen organisatie verbonden analisten? Waarom zijn in biotech gespecialiseerde ‘venture capitalists’ voornamelijk bemenst met materiedeskundigen (gespecialiseerde clinici, farmaceuten, biomedici, medische statistici e.d.)? Waarom zijn zij het die de doorslaggevende argumenten aandragen voor de beslissing welke start-ups met het oog op toekomstige succes worden gefinancierd? Simpelweg omdat materiedeskundigheid de noodzaak tot een brede risicospreiding vermindert en het investeringsrendement verhoogt. Daar doen onverwachte missers niet aan af.

    3. Na ongetwijfeld veel discussies in de directieburelen van Gilead & Galapagos is besloten om de FDA niet aan te vallen op de gepleegde contractbreuk. Of dat wijsheid is, zal pas later blijken. Ik vermoed het wel. Echter, van hieruit is het bijna onmogelijk om een goed beeld te krijgen van wat het zou betekenen om de Complete Response Letter (CRL) tot een juridisch twistpunt te promoveren en het rechtssysteem in te roepen. De Verenigde Staten raken steeds meer gepolariseerd en de bureaucratieën gepolitiseerd. Dat vraagt om voorzichtig manoeuvreren. Ik heb zo het vage vermoeden dat Gilead – van oudsher de toonaangevend producent van HIV-middelen - sinds jaar en dag goede contacten onderhoudt met de Democraten. Mocht dat het geval zijn, dan is dat mede een reden om prudent te zijn in de omgang met het door President Trump recent benoemd FDA-opperhoofd van Republikeinse/Trumpiaanse huize.

    4. Naast de politiek/juridische afweging hoe verder heeft het topmanagement ook andere, minstens even belangrijke keuzes moeten maken. Inhoudelijk, financieel, strategisch, al dan niet in deze volgorde. Het beeld dat oprijst uit de beschikbare informatie ziet er – in mijn ogen althans – als volgt uit: Gilead continueert de registratieaanvraag en zal alsnog de resultaten van de Manta studies indienen ter beoordeling. Mocht filgotinib – gegeven het ontbreken van testiculaire toxiciteit – tot de markt worden toegelaten, dan gebeurt dat voor zowel de 100 als de 200 mg dosis, zonder vermelding van een Black Box Warning, waarmee de FDA ten lange leste het gunstige veiligheidsprofiel zal bevestigen. Als dit een keuze is uit overtuiging, prima.

    5. Men accepteert derhalve een vertraging van in het gunstigste geval een jaar (mogelijk anderhalf), in de verwachting straks met een duidelijk marketingvoordeel te markt te kunnen betreden en alsnog een deel van de geleden schade te kunnen repareren. Als dit de gedachtengang van Gilead weerspiegelt, dan betekent dat ook het volgende: i) men heeft geen twijfels over de intrinsieke kwaliteiten van filgotinib ii) men wil het inflammatoire domein definitief omarmen als fundament onder de productportfolio ii) en men wil een relatienetwerk met behandelaren van auto-immuun ziektes opbouwen, om zo straks maximaal te kunnen scoren met Toledo-moleculen.

    6. Voor mijn eigen gemoedsrust heb ik drie omzetprognoses voor filgotinib op de Amerikaanse markt naast elkaar gezet, één historische gebaseerd op toelating per 19 augustus jl., één met een vertraging van 12 maanden, en eenzelfde variant, maar nu met een door de FDA bevestigd superieur veiligheidsprofiel. Die laatste variant resulteert niet in een hogere volumematige groei op jaarbasis, maar maakt het wel mogelijk een 10% hogere prijs te vragen dan in het oude scenario en de marketinguitgaven met 15% te reduceren. De productiekosten (COGS, dus zonder indirecte kosten) zijn uiteraard wel als volume/omzetafhankelijk meegenomen, zijnde 5% van de oorspronkelijk verwachte omzet. Er zijn geen dekkingsbijdragen opgevoerd om de algemene kosten van de bedrijfsvoering (ergens tussen de 5% en 8%?) te bestrijden, omdat die – op productniveau behalve uiterst arbitrair van aard – in beide scenario’s even zwaar (kunnen) wegen. Dat althans zijn de veronderstellingen die de basis vormen voor mijn prognoses. In feite is hier sprake van een sterk vereenvoudigde P&L-statement van Gilead, die (het verlies aan) omzet en directe brutowinstbijdrage op productniveau laten zien vanaf nu tot over 5 jaar (zie de bijlage bij dit bericht).

    7. Het is uiteraard geen vrolijk stemmend overzicht. Zonder aanvullend commercieel beleid (prijs, kosten) halveert Gilead’s winstgevendheid in de planperiode met ruwweg de helft bijna. Een ‘schoon’ label voor filgotinib kan deels compensatie (d.w.z. met ruim 20%) bieden. Voor Galapagos is eigenlijk alleen de bovenste regel van Gilead P&L-statement van belang, in combinatie met de tweecijferige royalty's. Het verschil in cumulatieve omzet-gerelateerde opbrengsten over een periode van in totaal 5 jaar blijkt zo’n 25% lager uit te vallen, met dank aan het 10% hogere prijsniveau. Natuurlijk kun je over de hoogte van de verschillende posten twisten, maar hier en daar wat andere cijfers gebruiken verandert niet zoveel aan de (relatieve) uitkomsten. Mijn posten zijn overigens gebaseerd op aannames omtrent (absolute) omzetten en (relatieve) marketing- en productiekostenniveaus, die niet uit de lucht zijn gegrepen.

    8. Het treft verder dat Galapagos binnenkort toestemming krijgt van de Europese Commissie om filgotinib (Jyseleca) te vermarkten. Die vergunning wordt zo’n zeventig dagen nadat de CHMP zijn positief oordeel heeft uitgebracht door de Europese Commissie afgegeven. De EC fungeert slechts als stempelmachine, zoals ik al meer dan eens heb betoogd. Dat betekent voor Galapagos geen onnodige cashburn als gevolg van het in de lucht houden van een kostbare sales force, product- en marketingmanagers (salarissen, emolumenten, kantoorruimtes, onkosten) en verliezen door aangegane verplichtingen op het gebied van advertising, events enzovoort.

    9. De koersval van de afgelopen periode van het Galapagos-aandeel staat derhalve in mijn optiek in geen enkele verhouding tot de feitelijk schade, die wordt geleden. Een simpele, plausibele verkenning (lees: gevoeligheidsanalyse) onderstreept dat.

    Bijlage: Forecasting Filgo Sales (definitieve versie)
  6. forum rang 8 objectief 14 september 2020 15:45
    quote:

    Rekyus schreef op 14 september 2020 15:35:

    Dit bericht is eerder vandaag geplaatst op het draadje ‘Inhoudelijk Light’. Met dank aan een oplettend forumlid heb ik in onderstaande tekst (zie doorhaling) en in de bijlage een kleine correctie doorgevoerd.

    De beurskoers trekt zich niks aan van zulke verhalen, het gaat om het beurssentiment en wat Onno c.s. nog op tafel kan zetten. (volkomen onvoorspelbaar; maar kwestie van vertrouwen in hem)
  7. holenbeer 14 september 2020 16:13
    quote:

    EFBO schreef op 14 september 2020 09:36:

    Kan bijna niet anders. Gilead is voor iets anders aan het kiezen. Die overname kost hun zoveel geld.
    Zou het echt heel erg zijn als Gilead dat zou doen?
    - die miljarden hebben we al binnen
    - als filgo goedgekeurd zou worden in US, dan is de omzet voor ons of voor een ander die een deals sluit of ons overneemt, als Gilead weg zou lopen
    - als filgo niet of slechts ten dele goedgekeurd wordt, hebben we Gilead minder of niet nodig
    - idem voor de andere kandidaten: ofwel ze zijn goed en dan staan anderen in de rij, ofwel ze zijn slecht en dan hebben we Gilead niet echt nodig.

    Dat is het leuke van trouwen met een rijke vent: hij kan weglopen, maar zijn geld niet :-) en genoeg andere knapperds rijke kerels.

  8. holenbeer 14 september 2020 16:15
    quote:

    BLOO7 schreef op 14 september 2020 09:43:

    [...]

    Goed bericht?
    mijn eerste reactie niet gelezen op vrijdag?

    6% met ernstige bijwerkingen van
    33

    330
    3300

    Dit gaat nooit door.
    man man man, koop eindelijk die spiegel. Wat een droeftoeter. 100 % zeker doodgaan, of 6 % kans op een bijwerking. Ik gun niemand dat je die keuze moet maken. Niemand? Nee, niemand, zelfs sommige posters hier niet.

    Zelfs amputaties gaan gewoon door, als ze nodig zijn om iemands leven te redden.
  9. holenbeer 14 september 2020 16:26
    quote:

    objectief schreef op 14 september 2020 10:40:

    [...]

    Nee, maar mijn calls (en die van vele anderen) zijn wel waardeloos geworden; dat voelt toch een beetje aan als een failliet. M.i. mag je dan best even zeuren na zo'n fiasco.
    Daar heb je toch een partner voor?
    Tenzij je die niks vertelt over je bleeders, dan snap ik dat je tegen anonieme onbekenden zeurt.
    Of tenzij je geen partner hebt, uiteraard. Dan zou ik meer bezig zijn er één te zoeken, voor de lange termijn, en zolang dat niet lukt, in elk geval voor de korte termijn of de daghandel.
    Of tenzij zelfs daghandel niet meer lukt ... in dat geval mag je hier zeuren :-)
6.207 Posts
Pagina: «« 1 ... 161 162 163 164 165 ... 311 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.