Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Voorbeurs: Over Slim en dom

Ja, als wij Nederlanders onze centjes allemaal op spaarrekingen laten wegroesten omdat we oh oh zo bang zijn voor die enge beurs, kopen anderen onze bedrijven wel! Zo'n Carlos Slim is natuurlijk niet dom en is niet voor niets zo rijk. Hij wil KPN en wil zeven keer de winst betalen voor 12% dividendrendement.

Dat is natuurlijk wel heel kort door de bocht en het is maar afwachten of die 12% houdbaar is, maar ik heb in mijn beursloopbaan gekkere biedingen voorbij zien komen. Het is ook iets andere koek dan die 99 keer de winst die Facebook moet gaan opleveren, maar ja dat is hip en daar moet u bij zijn hé?

KPN-aandeelhouders zitten goed, maar hoe verdient de rest een paar centen vandaag? Cijfers zijn er van het onvolprezen DSM en van het eens zo rustieke PostNL, dat in no time een hoog (weet u nog?) Getronics- en TomTom-gehalte heeft gekregen. Als de cijfers afwijken van consensus is het vast dankbaar dobbelen.

Verrassing

Uitzend-fans pluizen de outlook van Adecco uit en let op dat Duitse industriële productiecijfer over maart. Die gaat de markt beïnvloeden als de uitslag ver uit de buurt van de verwachting is, die +0,8% luidt. Mijn linkergroteteennagel zegt dat dit een tikkie ambitieus is, maar die moet dan ook nodig worden geknipt.

Heb ik nog een verrassing! IEX.nl geeft om 11:00 uur vijf lunches weg met Technisch Analist Nico Bakker op het hoofdkantoor van RBS in Amsterdam. Wilt u alles weten over Nico's kennis en kunde en de laatste steun- en weerstandniveaus? Niks te doen zo? Meld u dan snel aan bij mijn collega Farah Bouna.

  • De futures moeten nog wakker worden. Doen nog helemaal niks. Helaas, mijn AEX future ligt eruit
  • Het wordt eentonig: plusje hier, minnetje daar maar nergens spectaculaire koersen in Azië
  • EUR/USD is nog niet van die 1,30 af
  • Goud en zilver moeten ook nog beslissen wat ze gaan doen vandaag en gek: oliebenchmark WTI daalt ligt, maar Brent loopt op
  • De Bund future opent toch weer hoger en dan vrees ik toch een tikkie voor aandelen vandaag

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Twee itempies maar? Ter laat uit bed Kamp, denkt u nu? Nee, er is niet meer. Ja, er is genoeg, maar niet goed en interessant genoeg voor IEX Voorbeurs.

Grafiek van de Dag

Dat waren de Franse presidentsverkiezingen, op naar de volgende: de Amerikaanse ergens dit najaar! Zoals het de yanken betaamt, is die verkiezing gewoon verhandelbaar. Zeg het maar: long of short Obama?

Lukas Daalders Best of the Web

IEX-columnist en Robeco's Lukas Daalder, wat heb je voor leuke linkjes en gave grafieken vandaag? "Aandelen gaan lager (echt!), shit happens (echt!), nieuwe Griekse verkiezingen (echt!), vlaggenparade en scholing."

Belangrijkste KW1 cijferkandidaten

Macroagenda

  • 12:00 Duitsland: industriële productie maart (consensus: +0,8%)
  • 13:30 VS: NFIB Small Business Optimism Index april (consensus: 93,0)
  • 14:30 EU: speech ECB-president Mario Draghi
  • 19:00 VS: obligatieveilingen

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.