Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Hagemeyer« Terug naar discussie overzicht

Hagemeyer omhoog?

893 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. tjongejonge 16 september 2005 15:31
    Kunnen de echte Hagemeyer-fans onder ons dit forum bovenaan de IEX-forumlijst tillen?

    Er staat er bericht bij BioPharma met meer dan 300.000 views! Dat moeten wij toch ook kunnen, of niet soms?

    klik gewoon elke dag een paar keer op dit bericht, dan staat dit forum over niet al te lange tijd weer bovenaan de IEX-lijst! Misschien heeft het ook nog enige invloed op de koersontwikkeling, je weet maar nooit....
  2. tjongejonge 16 september 2005 16:41
    quote:

    Pallu schreef:

    beter hoog met het aandeel dan met zulke berichten
    als bij pharming
    hopelijk maandag maar weer bij de uitschieters
    Peter van Kleef - 05-07-05, 15:30

    "Pharming wordt hard geraakt op de beursvloer. Paniek alom nu de grote licentiedeal uitblijft. Bijkopen of zwemmen voor uw leven...?"
  3. [verwijderd] 16 september 2005 19:14
    oh god neehe.enkele bioboys zijn verdwaald en terechtgekomem bij hgm hoekje.ik heb vernomen van de erectie problemen van dr.francis pinntoo,maar of dat nou koersgevoelig is?..weet je wat we moeten doen tsjongejonge het draadje "haalt ie het" verlengen(staat reeds op 31k hits) en we blijven zeker in top drie...
  4. tjongejonge 16 september 2005 19:37
    quote:

    paulta schreef:

    oh god neehe.enkele bioboys zijn verdwaald en terechtgekomem bij hgm hoekje.ik heb vernomen van de erectie problemen van dr.francis pinntoo,maar of dat nou koersgevoelig is?..weet je wat we moeten doen tsjongejonge het draadje "haalt ie het" verlengen(staat reeds op 31k hits) en we blijven zeker in top drie...
    Strak plan Paulta! Laten we dat draadje er sowieso bijhouden.

    Wat de koersontwikkeling van Hagemeyer en dit forum betreft vissen we natuurlijk volledig in het duister.
    Ik ken evenwel genoeg traders die elke avond wat forums nalopen om te checken hoe groot de interesse in onder meer dit fonds is.
    De inhoud boeit hen verder nauwelijks tot helemaal niet. Wellicht kunnen traders middels een hogere openingskoers de zware jongens een beetje prikkelen....

  5. [verwijderd] 16 september 2005 19:48
    elk initiatief is welkom tsongejonge(wat een moeilijk alias,de mijne was toenertijd de tegenhanger van talpa toen dat nog onbekend was).ik zou toch niet lekker slapen met bio-aandelen in mijn bezit.ze staan aan vooravond van diepe dalingen.ga nou toch eens in leiden kijken en kijk naar de beurs wat zo n bedrijf waard is..hgm gaat omzet van €5,35 miljard maken in 2005 met verkoop van echte handel(dus geen licenties,plaspilleen,erectiepillen die misschien in 2008 in productie gaan)...
  6. Palmerston 17 september 2005 12:39
    Ja, wat kan het toch mooi lopen. In april Hagemeyer verkocht ten gunste van Crucell. Toen voorspelde ik dat de koers weinig zou doen t/m september.
    In de tussentijd veel verdiend met Crucell. Ok, de koers van HGM is al wel wat eerder dan september gaan oplopen, maar toch vindt ik de huidige koers een heel mooi instapmoment voor de lange termijn.
    Sterke steun op 2,20 en de eerstvolgende weerstand van betekenis ligt geloof ik op 3,27.

    Succes,

    Martin
  7. tjongejonge 21 september 2005 09:31
    Geert Jan Nikken over de AEX;

    Voorlopig zie ik deze daling van de AEX als een pullback op de neklijn van de gisteren beschreven omgekeerde hoofd-schouderformatie. Deze lijn fluctueert momenteel rond 398. Het huidige koersverloop roept bij mij herinneringen op aan het koersverloop van vorige week, toen de index ook een kleine kniebuiging moest maken.

    Vervolgens viel de AEX krachtiger en ook succesvol de weerstandszone 397- 396 aan. Kortom, ik ga er nu ook van uit dat de index even stap achteruit doet, om daarna dynamischer en hopelijk met meer succes de recordniveaus van 2005 tot dusverre scherper te stellen. Ik denk hierbij in eerste instantie aan 405.

  8. tjongejonge 23 september 2005 11:51
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Het Nederlandse producentenvertrouwen, de stemmingsindicator van de ondernemers in de industrie, is over september 2005 uitgekomen op +1,3, tegen -0,3 in augustus. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekendgemaakt. In september 2004 bedroeg de indicator nog +0,5.

    Volgens het statistiekbureau heeft het vertrouwen van de producenten in september de hoogste stand bereikt sinds maart van dit jaar. Daarnaast is het vertrouwen iets hoger dan gemiddeld in de voorgaande twintig maanden en ligt het bovendien ruim boven het dieptepunt in 2003.
    De ondernemers zijn vooral positiever over hun orderpositie. Ook verwachten ze meer te produceren, wat vooral geldt voor producenten van investeringsgoederen. Het oordeel over de voorraad gereed product is iets negatiever.

    De ondernemers hebben geen plannen om meer personeel in dienst te nemen, ondanks de stijging van het vertrouwen. Integendeel, e e n op de zeven ondernemers in de industrie verwacht de personeelsomvang in de komende maanden te verminderen, terwijl maar e e n op de twintig van plan is het aantal personeelsleden uit te breiden. Deze verhouding is de afgelopen anderhalf jaar vrijwel ongewijzigd gebleven, zo stelt het CBS.

    E e n op de elf ondernemers in de industrie verwacht de verkoopprijzen te verhogen, e e n op de veertien verwacht lagere prijzen. Het zijn vooral producenten van halffabrikaten die hogere prijzen verwachten.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)


    [vrijdag 23 september 2005, 10:14u.]
  9. tjongejonge 24 september 2005 09:30
    Na het weekeinde kan de schade inzake de orkaan Rita worden opgemaakt en zal de beurs scherp kunnen reageren. Indien de olieplatforms, de gaswinning en installaties en de raffinagecapaciteit aldaar vol getroffen worden, zullen de energieprijzen door het dak gaan en de beurs scherp lager kunnen handelen.

    Indien de schade mee zal blijken te vallen en op korte termijn met name de gasleveranties en raffinagecapaciteit weer op volle toeren kunnen gaan draaien kan een enorme opluchtingsrally worden verwacht. Een succesvolle aanval op de high van het jaar op 401,8 is dan zeker mogelijk.

    Begin deze week was onze graadmeter al zover om door te willen breken maar orkaan Rita zorgde voor het nodige oponthoud. De ondertoon op de AEX is op het moment nog ijzersterk en bij meevallende schade zullen er extra krachten vrijkomen om de aandelenbeurs fors in waarde te laten stijgen. Vooral ook gezien de historisch lage rente die afgelopen week zelfs tijdelijk even onder de 3 procent uitkwam voor het rendement op de 10-jarige benchmark rente.
  10. tjongejonge 24 september 2005 10:01
    Een van de bouwstenen van technische analyse luidt: 'Marktgedrag herhaalt zich'. Regelmatig leest je over dubbele toppen, kop- en schouderformaties, driehoekspatronen en nog meer verschijnselen met veelal exotische namen.

    Het bestaansrecht van deze herkenbare marktplaatjes is gebaseerd op het gegeven dat beleggers zich in vergelijkbare situaties min of meer gelijk gedragen. We vertrouwen daarbij op de grafiek, die immers keurig weergeeft hoe beleggers zich in het verleden hebben gedragen.

    Dit imitatiegedrag is niet identiek. Er zijn altijd wel grotere of kleinere afwijkingen te constateren, waardoor het marktbeeld afwijkt van de beelden uit het verleden. Stelt je voor dat de massa zich wel identiek gedraagt. Dan zou er toch een ideaal handelsmodel moeten zijn dat het altijd bij het rechte eind heeft. Nee, die Holy Grail is er niet en zal er ook nooit komen. Zolang er sprake is van zogenaamd non-linear marktgedrag, blijft de markt ons regelmatig verrassen.

    Maar goed, in grote lijnen reageert de massa dus steeds gelijk. Dit kan gevisualiseerd worden op basis van het marktclassificatieconcept, een bekend begrip in technische analyse land. Dit concept gaat uit van de veronderstelling dat het koersverloop drie verschijningsvormen of fasen kent, te weten een trenderende fase, een trading range fase en een overgangsfase.

    In een trendfase golft de koers mooi omhoog of omlaag, waarbij er in geval van een stijgende trendfase hogere toppen en hogere bodems worden neergezet. In een dalende trendfase geldt het omgekeerde. Deze fase is charttechnisch gezien makkelijk te volgen. Het uitgangspunt is namelijk dat de koers, in een uptrend, steun vindt op de stijgende trendlijn, die als vangnet onder de oplopende bodems meeloopt.

    Als de markt zich netjes aan de technische spelregels houdt, dan geeft de grafiek een uitnodiging om tot koopacties over te gaan op het moment dat de trendlijn als steun wordt geaccepteerd. Beleggers durven dan ook te kopen, want zij zien aan de linkerkant van de grafiek dat telkens na bodemvorming op de trendlijn de koers de weg omhoog wist te vinden.

    Nu kan het gebeuren dat je de bodem hebt gemist. Je hebt de grafiek niet gevolgd, of, wat regelmatig voorkomt, je durft bij aanvang van een trendfase niet te kopen. Dan is het lastig om de behoefte te temmen om alsnog in de markt te springen.
    Angst om de boot te missen is dan veelal de drijfveer om op relatief hoge koersen aankopen te doen. Vertrouw dan op het marktgedrag dat zich herhaalt, wacht op een volgende bodem. In een trendfase is het immers aannemelijk dat in de toekomst opnieuw bodemvorming plaatsvindt op de trendlijn. Dat er op hogere niveaus pas gekocht kan worden is de prijs die betaald moet worden voor de afwachtende houding.

    De markt geeft dus meerdere kansen om mee te doen als eenmaal een uptrendfase van start is gegaan. Nu zal een trendlijn niet tot in eeuwigheid steun blijven bieden. Dat kan niet, want dan zou die lijn toch een Holy Grail zijn.
    Een technisch analist gaat uit van het gegeven dat de massa een trendlijn intact wil houden en niet de intentie heeft om de trend te breken. Voortkabbelen in een uptrend is immers redelijk veilig, dat belegt lekker makkelijk.
    Totdat de trend een keer wordt gebroken, want let wel, ook een stijgende trend is een hellend vlak. De kudde schrikt wakker, want steun is geen steun meer. Erg jammer voor de belegger die heel lang heeft gewacht en alle kansen die de markt heeft aangeboden heeft genegeerd. Kopen op de laatste hogere bodem is dan niet leuk.

    Bij een trendbreuk komt de koers terecht in een overgangsfase. De bulls en bears bevechten elkaar heftig. De stieren willen de gebroken trendfase herstellen, de beren willen dit juist niet. Heftige koersbewegingen, zonder overtuigende richting zijn veelal het gevolg. Het is dan raadzaam om enige afstand te bewaren. Wacht tot de rook is opgetrokken.

    De derde marktfase is de trading range, waarbij de koers gevangen zit tussen een min of meer horizontale steunlijn en horizontale weerstandlijn. Telkens veert de koers op vanaf de bodemlijn en ketst weer af op de toplijn. Ideaal voor korte termijn beleggers, die de opgaande en neergaande ritjes willen meemaken.

    Langere termijn beleggers blijven veelal aan de zijlijn wachten, want voor hen zijn de bewegingen te klein. Zij wachten op het moment dat de koers aan de bovenkant uit de bandbreedte breekt.
    Jawel, ook hier geen Holy Grail, de koers breekt een keer uit. Het lekker heen en weer schommelen in de trading range wordt abrupt verstoord. De koers zet een felle opwaartse beweging in en binnen afzienbare tijd is de koers fors weggelopen van de bovenkant van de trading range.

    Offensieve beleggers gaan tot actie over op het moment van uitbraak, zij missen nauwelijks iets van de nieuwe rally. Maar beleggers die wat defensiever de markt volgen, krijgen al snel het gevoel de boot gemist te hebben en proberen alsnog op de weggierende trein te springen.
    Jammer, want ook in deze situatie biedt de markt een tweede kans. Na de uitbraak volgt vrijwel altijd een reactie, om de oude weerstandlijn (de toplijn van de trading range) als nieuwe steun te testen. De bull kust nog een keer de bear en gaat er dan vandoor.

    Je ziet, de markt is best wel genadig. Hol niet te snel achter de bulls en bears aan. Zij komen meerdere keren terug om je de gelegenheid te bieden het spel mee te spelen.

    Kortom, Hagemeyer gaat weer omhoog!!!
  11. [verwijderd] 24 september 2005 10:10
    Leuk om te lezen tjsonge...een aanbeveling. Haagse groet, Peet

    NB. Ik doe meestal het volgende: ik koop op een bepaald punt en stel voor mezelf vast waar ik alsnog ga bijkopen (ik zorg dus voor liquide middelen die ik achter de hand hou voor het geval dat.....).
    Daalt de koers tot aan het door mezelf bepaalde punt, koop ik bij...stijgt de koers dan maak ik inst. VBR beleggen doe ik niet (meer). Ik heb daar een keiharde prijs van dik verlies voor moeten betalen. Mijn advies is: beleg met geld dat je kwijt kunt, nooit met geleend geld beleggen en houd altijd liquide middelen achter de hand (minimaal 1/3 van je belegd vermogen).
893 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.