Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Banken VS: geen koop bitcoin met creditcard

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Bank of America leggen de koop van bitcoins en andere digitale munten via hun creditcards aan banden. Ze willen niet meer te maken hebben met de risico's die transacties in digitale valuta via hun creditcards met zich meebrengen.

Bank of America stopte vrijdag betalingen tussen zijn creditcards en handelsplaatsen voor cryptomunten. Die maatregel geldt voor zowel particulier als zakelijk gebruik van de creditcards. Zaterdag volgde JPMorgan. Ook andere banken zoals Citigroup bekijken of ze aankopen van digitale valuta met creditcards gaan stopzetten. Naast financiële risico's bestaat er ook de kans dat criminelen misbruik maken van creditcards bij transacties rond digitale valuta.

De koers van de bitcoin maakte vrijdag nog een flinke val, al veerde die later weer op. Sinds de piek van 20.000 dollar is december is de bitcoin sterk gedaald. Beleggers zijn waarschijnlijk afgeschrikt door strengere regels en een mogelijk verbod op de handel in cryptovaluta en de aankondigingen om advertenties voor producten en diensten rondom cryptomunten in de ban te doen. Ook de grote kraak bij de Japanse beurs Coincheck waarbij voor 400 miljoen dollar aan munten verdween, maakt beleggers bevreesd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BTC/CHF kopen verkopen
BTC/EUR kopen verkopen
BTC/USD kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 februari 2018 13:37
    quote:

    DavidJ schreef op 4 februari 2018 12:32:

    Het grote geld doet er alles aan om de crypto markt om zeep te helpen.
    Onzin, maar stel dat het zo is. Ga jij dan even in tegengestelde richting beleggen tegen Rothschild, BlackRock, Morgan Stanley, de nationale overheden en de centrale banken? Wordt 2018 het jaar dat David stinkend rijk werd door met 100 euro tegen de ontelbare miljarden en macht van de financiële elite in te beleggen? Pick your battles... Het pyramidespelletje met cryptomunten en de heilige magische "onhackbare" blockchain is passé, get over it.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 februari 2018 14:22
    quote:

    De amateur schreef op 4 februari 2018 13:57:

    Probleem met bitcoin is dat er niets tegenover staat. De waarde wordt puur bepaald door wat men er op x moment voor kwijt wil. Voor degene die intresse hebben in waarde en hoe je dat bepaalt raad ik Das Kapital aan van Karl Marx.
    Onzin natuurlijk; de Bitcoin is de basis(bank) en basisvaluta van een totaal nieuwe industrie die de wereld gaat veranderen.
  3. tampi 4 februari 2018 16:38
    Deze actie van banken zat er al lang aan te komen. Voor mij een mooi signaal dat ze Bitcoin serieus nemen als bedreiging. Ook een totaal verbod op cryptomunten zie ik op korte termijn in alle angstige landen. Net als het verbod op goud zoals in 1933, wat wij ons vandaag de dag niet kunnen voorstellen.

    Inmiddels weten we wel dat veel regelgeving steeds strenger wordt door de bestrijding van de (zogenaamde) terroristen, fraudeurs en witwassers. Zaai eerst flinke angst, dan verkoopt het wondermiddel beter. De bangmaakverhalen om de duimschroeven verder aan te draaien worden een stuk minder effectief merk ik op.

    Inmiddels heb ik alle bangmaakverhalen al gehoord, en ben ik benieuwd wat de volgende actie is van banken die gaat komen. De angstige mensen hebben nog nooit durven te investeren in Bitcoin en andere cryptomunten. Die blijven heilig geloven in de bangmaakverhalen.

    In mijn beleving hebben alle banken en overheden allang door dat veel cryptomunten vele malen effieciënter en goedkoper werken dan de Euro en USD bijelkaar opgeteld. Het is net water. Dat stroomt ook altijd naar het laagste punt. Het is daarom voor mij allang niet meer de vraag OF de cryptomunt (en blockchain) dooorbreekt, maar eerder wanneer.

    We gaan een wereld in waarbij de derde tussenpersoon, die voor aanvullend vertrouwen zorgt, simpelweg er tussenuit wordt gehaald. De blockchain maakt dit mogelijk. En in Nederland leven wij in een maatschappij dat de meesten zich dat nu niet kunnen voorstellen.

    We kunnen beter deze technologie omarmen, dan verbieden. Het gaat een hoop efficiëntie geven. In alle sectoren, ook voor de banken. Het is eigenlijk gek dat banken werken aan een eigen munt, terwijl ze de aanschaf van de bestaande munten via creditcards verbieden.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 februari 2018 17:09
    quote:

    plof® schreef op 4 februari 2018 17:02:

    De economie draait mede op kredietverlening. Een fabriek opzetten of een huis kopen bijvoorbeeld. Dit gaat niet met die coins.
    Een huis of een auto kopen met Bitcoins gaat heel goed en is al vaak gedaan.
    Mensen die met Bitcoins betalen hebben geen krediet nodig; jij loopt flink achter.
  5. @iPlof 4 februari 2018 17:23
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 februari 2018 17:09:

    [...]
    Een huis of een auto kopen met Bitcoins gaat heel goed en is al vaak gedaan.
    Mensen die met Bitcoins betalen hebben geen krediet nodig; jij loopt flink achter.
    Als je veel geld of coins hebt kun je uiteraard gewoon betalen.

    Dat geldt niet voor iedereen en een fabriek opzetten (investeren) om geld te verdienen gaat ook niet met crypto munten.

    Je kan van alles vinden van de mate van kredietenverlening maar totaal GEEN kredietverlening is geen reëel scenario want er is behoefte aan en mits niet (te veel) consumptief is het ook een prima werkend iets al vele decennia.
  6. tampi 4 februari 2018 17:24
    quote:

    Worff schreef op 4 februari 2018 16:10:

    De bitcoin is niks, het vertegenwoordigd niets tastbaars. Er is geen onderliggende waarde aan. Het is gewoon een digitale verzinsel. Had al lang verboden moeten worden.

    Het klopt inderdaad dat Bitcoin niets tastbaars vertegenwoordigt. En voor velen niet te begrijpen dat er maar zoveel in wordt geïnvesteerd. In de objectieve wereld heeft Bitcoin inderdaad geen tastbare waarde, maar in de suggestieve wereld zitten we in mijn beleving wat waarde betreft aan het begin.

    Het geloof in waarde is net zo suggestief als het geloof in God, Allah, landsgrenzen, geld, huwelijk, vrijheid etc. Onze suggestieve gedachte wordt veelal door anderen opgelegd. Hoe angstiger je bent, hoe makkelijker je bent te overtuigen. Waar het 500 jaar geleden een priester van de kerk was die onze suggestieve gedachte (lees: geloof) bepaalde, is het vandaag de dag de centrale bankier.

    Probeer jij maar een IS-strijder die gelooft in Allah maar te overtuigen dat deze niet bestaat in de objectieve wereld en dat hij beter niet kan geloven in Allah. Probeer jij maar iemand die landsgrenzen verdedigt maar uit te leggen dat deze eigenlijk helemaal niet bestaan in de objectieve wereld en dat hij maar beter een andere baan kan gaan zoeken. Je kunt geen enkel dier op deze aardbol onze suggestieve gedachte uitleggen.

    Kortom: Probeer jij maar te vertellen aan iemand die heilig gelooft in de vrijheid en waarde van Bitcoin dat er niets tegenover staat. Veel succes ermee!

    Wanneer je naar het verleden kijkt, dan zijn er flinke oorlogen gevoerd over dingen die suggestief zijn. Grenzen, geloof, waarde, vrijheid etc. Ik verwacht dan ook dat de grootste rel omtrent Bitcoin nog moet komen. Ik hoop het natuurlijk niet.

    Voor mij staat Bitcoin (en blockchain) gelijk aan ongereguleerde vrijheid. Die is voor mij veel meer waard dan de vrijheid die wordt gepretendeerd door de overheid en banken.

    Benjamin Franklin, de man op $100 biljet, zei al heel lang geleden:
    "Mensen die vrijheid inruilen tegen veiligheid krijgen uiteindelijk geen van beide"

    Zie ook: www.lawfareblog.com/what-ben-franklin...
  7. [verwijderd] 4 februari 2018 19:04
    Nou, ik ben heel blij met m'n euro's hoor. Die geven zekerheid, want daarvan worden er maandelijks miljarden bijgeprint, dan weet ik tenminste zéker dat ik bestolen word !

    En maandelijks niet zomaar een páár miljard, nee, tientallen miljarden elke maand, en dat al vele maanden lang.
  8. [verwijderd] 4 februari 2018 20:05
    quote:

    tampi schreef op 4 februari 2018 16:38:

    We gaan een wereld in waarbij de derde tussenpersoon, die voor aanvullend vertrouwen zorgt, simpelweg er tussenuit wordt gehaald. De blockchain maakt dit mogelijk.
    Ja, droom verder... En wat doe je met de hack in Japan, oogkleppen op en doen alsof het niet gebeurd is? De onhackbare blockchain is gehackt, die supertechnologie waar geen tussenpersoon of controle nodig want nóóit kan iets mis gaan. Duhhuh... weg fantasie...
  9. [verwijderd] 4 februari 2018 20:11
    quote:

    tampi schreef op 4 februari 2018 17:24:

    [...]

    Het klopt inderdaad dat Bitcoin niets tastbaars vertegenwoordigt. En voor velen niet te begrijpen dat er maar zoveel in wordt geïnvesteerd. In de objectieve wereld heeft Bitcoin inderdaad geen tastbare waarde, maar in de suggestieve wereld zitten we in mijn beleving wat waarde betreft aan het begin.

    Het geloof in waarde is net zo suggestief als het geloof in God, Allah, landsgrenzen, geld, huwelijk, vrijheid etc. Onze suggestieve gedachte wordt veelal door anderen opgelegd. Hoe angstiger je bent, hoe makkelijker je bent te overtuigen. Waar het 500 jaar geleden een priester van de kerk was die onze suggestieve gedachte (lees: geloof) bepaalde, is het vandaag de dag de centrale bankier.

    Probeer jij maar een IS-strijder die gelooft in Allah maar te overtuigen dat deze niet bestaat in de objectieve wereld en dat hij beter niet kan geloven in Allah. Probeer jij maar iemand die landsgrenzen verdedigt maar uit te leggen dat deze eigenlijk helemaal niet bestaan in de objectieve wereld en dat hij maar beter een andere baan kan gaan zoeken. Je kunt geen enkel dier op deze aardbol onze suggestieve gedachte uitleggen.

    Kortom: Probeer jij maar te vertellen aan iemand die heilig gelooft in de vrijheid en waarde van Bitcoin dat er niets tegenover staat. Veel succes ermee!

    Wanneer je naar het verleden kijkt, dan zijn er flinke oorlogen gevoerd over dingen die suggestief zijn. Grenzen, geloof, waarde, vrijheid etc. Ik verwacht dan ook dat de grootste rel omtrent Bitcoin nog moet komen. Ik hoop het natuurlijk niet.

    Voor mij staat Bitcoin (en blockchain) gelijk aan ongereguleerde vrijheid. Die is voor mij veel meer waard dan de vrijheid die wordt gepretendeerd door de overheid en banken.

    Benjamin Franklin, de man op $100 biljet, zei al heel lang geleden:
    "Mensen die vrijheid inruilen tegen veiligheid krijgen uiteindelijk geen van beide"

    Zie ook: www.lawfareblog.com/what-ben-franklin...

    Klinkt erg sekte-achtig, zoals die groepen die je vragen om je geld op hun rekening over te schrijven en daarna van een brug te springen...
  10. [verwijderd] 4 februari 2018 20:15
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 februari 2018 14:22:

    [...]
    Onzin natuurlijk; de Bitcoin is de basis(bank) en basisvaluta van een totaal nieuwe industrie die de wereld gaat veranderen.
    Wie in bitcoins belegt heeft het duidelijk niet begrepen, geldt zo te zien ook in jou geval als je feiten als onzin afdoet. Het aantal bitcoins staat vast, en de waarde wordt bepaald door het totaal bedrag wat mensen daarin stoppen gedeeld door het vaste aantal bitcoins. Hoe meer gekken geld erin stoppen hoe hoger dus de waarde, en hoe meer gekken tot zinnen komen hoe lager het wordt. De koers van de bitcoin geeft daarom als geen ander het vertrouwen aan in die "munt", en dat vertrouwen zakt als een speer. Logisch ook, het pyramidespelletje is (bijna) over.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.