Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Beursblik: lagere resultaten Signify verwacht

Beursblik: lagere resultaten Signify verwacht
Beeld: Signify

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het derde kwartaal van 2024 waarschijnlijk een lagere omzet en EBITA geboekt. Dit blijkt uit de analistenconsensus die het verlichtingsbedrijf zelf samenstelde in aanloop naar de cijfers op vrijdag.

De analisten rekenen gemiddeld op een omzet van 1,54 miljard euro, in vergelijking met een omzet van 1,65 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dit zou goed zijn voor een vergelijkbare omzetkrimp van 5,9 procent, voorzien de analisten.

De consensus rekent verder op een aangepaste EBITA van 163 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 177 miljoen euro. Dat zou resulteren in een marge van 10,6 procent tegen 10,7 procent vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2024 bedroeg de marge 7,9 procent.

Onder de streep hield Signify in het derde kwartaal vermoedelijk een nettowinst van 79 miljoen euro over, zo voorspellen de analisten. In het tweede kwartaal van 2024 boekte het verlichtingsbedrijf een nettowinst van 63 miljoen euro. Een jaar geleden bedroeg de winst nog 83 miljoen euro.

Analisten van Barclays denken dat de neerwaartse spiraal in de winst, die twee jaar heeft geduurd, inmiddels grotendeels achter de rug is. De verhouding tussen risico en rendement is inmiddels aantrekkelijk volgens Barclays in het licht van de huidige waardering. De analisten wezen hier op een rendement op de vrije kasstroom van 13 procent.

Barclays heeft een Overwogen advies op Signify.

Outlook

Voor heel 2024 mikt het verlichtingsbedrijf op een aangepaste EBITA-marge van 10,0 tot 10,5 procent, na een marge van 10,0 procent in 2023.

Eerder dit jaar zei Signify te rekenen op een margeverbetering tot 50 basispunten. Bij de cijfers over het tweede kwartaal merkte het bedrijf echter op dat het vermoedelijk aan de onderkant van de bandbreedte zal uitkomen.

Daarnaast raamt het bedrijf de vrije kasstroom op 6 tot 7 procent van de omzet.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Trump dwingt Signify na te denken over verhuizing
  2. Nu moet het gebeuren bij Signify

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SIGNIFY NV kopen verkopen

67% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.