Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Europese beurzen omhoog

Europese beurzen omhoog
Beeld: Deutsche Börse AG

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag rond het middaguur hoger, na positieve bedrijfsresultaten en op de hoop dat snellere renteverlagingen door de Europese Centrale Bank de economie zullen stimuleren.

De brede STOXX Europe 600 index steeg 0,5 procent tot 521,29 punten, de Duitse DAX won 0,5 procent tot 19.496 punten, de CAC 40 steeg 0,6 procent in Parijs. De FTSE 100 steeg ook 0,6 procent in Londen.

De gouverneur van de Italiaanse centrale bank, Fabio Panetti, zei dat de ECB misschien met zijn renteverlagingen verder moet gaan dan het niveau van een neutrale rente, om de economie daadwerkelijk een impuls te geven. Vorige week werd de rente voor de twee vergadering op rij verlaagd tot 3,25 procent.

Economische cijfers wezen vanochtend op een lagere activiteit bij bedrijven in de eurozone, vooral in Duitsland en Frankrijk, terwijl andere landen juist een sterkere groei in oktober lieten zien.

De rendementen op tienjarige bunds stegen na de zwakke Duitse inkoopmanagersindex.  

De Brent-olieprijs steeg 2 procent tot 76,48 dollar, na een daling in de voorgaande handelsdag.

De euro/dollar noteerde op 1,0798, waarmee de euro iets aan terrein terugwon. Swissquote denkt dat de euro verder kan dalen als er meer speculatie komt over versnelde renteverlagingen door de ECB.

Bedrijfsnieuws

Hermes meldde een omzetgroei in het derde kwartaal, waar rivalen het een stuk moeilijker hadden in het afgelopen kwartaal. De omzet van Hermes steeg met 11 procent tot 3,70 miljard euro, een fractie beter dan analisten hadden voorspeld. De koers steeg 1,5 procent.

Autofabrikant Renault herhaalde zijn outlook voor het jaar, nadat sectorgenoten hun verwachtingen omlaag moesten bijstellen. Nieuwe modellen hielden de verkopen op peil. Het aandeel steeg 7 procent.

Het Italiaanse Eni verkoopt een belang in biobrandstofbedrijf Enilive aan KKR voor 2,94 miljard euro. Het aandeel steeg 1,2 procent.

Siemens is in gesprek met de Amerikaanse softwaremaker Altair Engineering over een overname, die een van de grootste in de geschiedenis van het Duitse technologiebedrijf zou zijn.

Unilever won 3,4 procent na een sterker dan verwachte onderliggende omzetgroei in het derde kwartaal, dankzij de ijstak, die echter zal worden afgesplitst. 

Barclays verhoogde de outlook nadat de winst voor belastingen met 18 procent steeg tot 2,23 miljard Britse pond, waar op 1,96 miljard pond werd gerekend. De Britse bank zag de koers 3,4 procent oplopen. 

Orange heeft in het derde kwartaal een hogere omzet geboekt en overtrof daarmee nipt de verwachtingen. Het aandeel steeg 1,6 procent in Parijs.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,4 procent in het groen en de Nasdaq het dubbele.

Woensdag daalde Wall Street. De S&P 500 index daalde 0,9 procent en de Nasdaq sloot 1,6 procent lager.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

ENI SpA kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.