Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Miljardenverlies voor Boeing

Miljardenverlies voor Boeing
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft in het derde kwartaal het grootste kwartaalverlies sinds 2020 geleden, toen de coronapandemie het vliegverkeer lamlegde. Dit bleek woensdag uit cijfers van de vliegtuigbouwer.

De resultaten zijn geen verrassing, nadat Boeing eerder deze maand al met voorlopige cijfers kwam en aankondigde maar liefst 17.000 banen te gaan schrappen. Vakbonden stemmen woensdag over nieuwe cao-voorstellen.

Boeing waarschuwde eerder deze maand al voor forse verliezen, na miljardenposten gerelateerd aan lopende herstel- en kostenbesparingsprogramma's.

De cijfers van woensdag zijn in lijn met de eerdere waarschuwing. Het verlies bedroeg 9,97 dollar per aandeel op een omzet van 17,8 miljard dollar. 

De operationele kasstroom was 1,3 miljard dollar negatief en Boeing sloot de maand september af met circa 10,5 miljard dollar in kas.

Om de reserves te vergroten, besloot het bedrijf om 25 miljard dollar aan aandelen en schulden uit te geven.

Boeing loopt aan tegen vele vertragingen bij de lancering van producten, waaronder de twee nieuwe versies van de 737 MA, de 777X en bij defensieprogramma's. "We moeten de risico's rond deze projecten proactiever in kaart brengen", aldus CEO Kelly Ortberg.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Boeing heeft 19 miljard dollar nodig
  2. Kan zwalkend Boeing een emissie nog vermijden?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company kopen verkopen

100% zegt verkopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 havik of duif 23 oktober 2024 16:08
    Slecht geschreven artikel over Boeing, Er staat miljarden verlies maar hoe groot die is moet je zelf uitrekenen omdat het verlies per aandeel is gegeven en hoe weet je dan hoeveel aandelen er zijn?
    Een verlies weergeven is eenvoudig in een getal te omschrijven ............... miljarden.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.