Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Kimberly-Clark scherpt outlook aan

Kimberly-Clark scherpt outlook aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Kimberly-Clark heeft in het derde kwartaal een minder hoge omzet behaald dan verwacht en scherpte de omzetverwachting voor heel het jaar aan. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de fabrikant van Huggies luiers en Kleenex zakdoekjes.

"We liggen op koers om in 2024 een sterke groei van het bedrijfsresultaat, de marge en de winst per aandeel te realiseren, terwijl we investeren om ons bedrijfsmomentum tot in 2025 vast te houden", zei CEO Mike Hsu in een toelichting op de cijfers.

Kimberly-Clark stelde dinsdag de verwachte omzetgroei bij naar 3 tot 4 procent, waar dat eerder circa 5 procent was.

De aangepaste operationele winst en de aangepaste winst per aandeel moeten nog altijd zo'n 15 tot 20 procent stijgen, zei het bedrijf.

De operationele winst en gerapporteerde winst per aandeel worden dit jaar vermoedelijk nog steeds negatief beïnvloed door wisselkoerseffecten. Kimberly-Clark rekent op een negatieve impact van 650 basispunten, zei het dinsdag. Eerder was dat 700 punten.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal behaalde Kimberly-Clark een 55 procent hogere nettowinst van 907 miljoen dollar of 2,69 dollar per aandeel, tegen 587 miljoen dollar of 1,73 dollar per aandeel een jaar eerder.

De aangepaste nettowinst per aandeel van 1,83 dollar, was beter dan de 1,70 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden.

De omzet daalde op jaarbasis met 4 procent, van 5,1 tot 5 miljard dollar. De autonome groei lag op 1 procent. De markt rekende op een omzet van 5,06 miljard dollar.

Aandelen Kimberly-Clark noteerden dinsdag in de voorbeurshandel 3,1 procent lager.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kimberly-Clark verhoogt opnieuw outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Kimberly-Clark Corp kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.