Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

General Motors overtreft verwachtingen en verhoogt outlook

General Motors overtreft verwachtingen en verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) General Motors heeft de outlook voor 2024 verhoogd, nadat het in het derde kwartaal de winstverwachtingen van Wall Street overtrof. Dit maakte de Amerikaanse autofabrikant dinsdag voorbeurs bekend.

"In het derde kwartaal hebben we ons marktaandeel in de Amerikaanse retailmarkt vergroot […] In China verbeterde de omzet ten opzichte van het tweede kwartaal en daalde de voorraden bij de dealers scherp. Bovendien blijven we op koers om onze doelstellingen voor de productie en winstgevendheid van elektrische voertuigen in 2024 te bereiken", aldus CEO Mary Barra van GM in een brief aan de aandeelhouders.

GM rapporteerde in het derde kwartaal een omzet van 48,8 miljard dollar, een stijging van 10,5 procent op jaarbasis. De markt hield rekening met een omzet van 44,6 miljard dollar.

De aangepaste EBIT kwam uit op 4,1 miljard dollar, ofwel 15,5 procent hoger dan een jaar geleden.

Per aandeel rapporteerde GM een aangepaste winst van 2,96 dollar, vergeleken met 2,28 dollar een jaar eerder. Hier werd volgens Factset rekening gehouden met 2,43 dollar per aandeel.

Outlook

Vooruitkijkend verwacht GM voor het hele jaar een gecorrigeerde EBIT tussen de 14 miljard en 15 miljard dollar. Eerder ging de fabrikant uit van 13 tot 15 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel zal tussen de 10,00 en 10,50 dollar uitkomen, denkt GM nu. Dat is meer dan de 9,50 tot 10,50 dollar waar voorheen op werd gerekend.

Het bedrijf verhoogde ook de verwachting voor de aangepaste vrije kasstroomprognose voor het automotivesegment van 9,5 miljard tot 11,5 miljard dollar naar 12,5 tot 13,5 miljard dollar.

Het aandeel GM steeg 2,6 procent na de cijfers.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. General Motors verhoogt outlook
  2. General Motors krijgt groen licht voor nieuwe aandeleninkoop

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
General Motors Company kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.