Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

JDE Peet’s benoemt Rafael Oliviera als nieuwe topman en herhaalt outlook

JDE Peet’s benoemt Rafael Oliviera als nieuwe topman en herhaalt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Rafael Oliviera is door koffiebedrijf JDE Peet’s aangewezen om per 1 november de rol van CEO te vervullen. Dit maakte het bedrijf maandagochtend bekend.

In het persbericht meldde JDE Peet’s ook dat het bedrijf op basis van de eerste negen maanden van 2024 op koers ligt om de outlook voor dit jaar te halen. 

Oliviera was eerder 10 jaar werkzaam bij Kraft Heinz, onder meer in de functie van President International Markets. Vanaf april was JDE Peet’s, het moederbedrijf van Douwe Egberts, op zoek naar een nieuwe topman.

Oliviera is de opvolger van Scott Gray, die de functie ad interim vervulde naast zijn werkzaamheden als CFO van het koffiebedrijf. Wel is nog goedkeuring van de aandeelhouders nodig en moet Oliviera nog een werkvergunning krijgen.

In maart dit jaar nam JDE Peet’s na krap vier jaar nog plotseling afscheid van topman Fabian Simon. Vervolgens werd in augustus ook afscheid genomen van interim-CEO Luc VandeVelde. ING analist Reg Watson schreef toen in een reactie dat het bedrijf nogal achteloos leek om te springen met zijn CEO’s.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. JAB koopt aandelen JDE Peet's van Mondelez
  2. JDE Peet's presteert boven verwachting

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JDE PEET'S kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.