Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Bank of America verlaagt koersdoel ASMI
Beeld: ABM Financial News

Bank of America verlaagt koersdoel ASMI

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft donderdag het koersdoel voor ASMI verlaagd van 849 naar 746 euro, maar met handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van analist Didier Scemama.

De analist verlaagde zijn winsttaxaties voor 2025 en 2026 met 7 tot 9 procent, vanwege de ontwikkelingen rondom China, de situatie bij Intel en de verwachting dat de operationele kosten hoger uitvallen, omdat ASMI moet investeren in R&D om de groei te kunnen doorzetten, aldus Scemama.

De bank schat dat 30 procent van de omzet van ASMI in de eerste helft van dit jaar afkomstig was uit China, in lijn met de omzetmix bij andere spelers. Scemama verwacht dat China volgend jaar minder zal investeren, en dat zal ASMI raken. Ook zal Intel minder investeren.

"Maar TSMC is de opsteker", aldus de analist, die blijft geloven in de plannen met 2 nanometer van de Taiwanese grootmacht.

Voor het derde kwartaal rekent Bank of America op 771 miljoen euro aan nieuwe orders, was 3 procent minder is dan de consensus van 786 miljoen euro.

Ondanks deze neerwaartse bijstellingen handhaafde Scemama zijn koopadvies voor ASMI. Hij wees op de "unieke positie" van het bedrijf met ALD en Epitaxy, technologieën die noodzakelijk zijn voor de overgang naar gate-all-around.

Het aandeel ASMI daalde donderdag 2,7 procent naar 580,40 euro. Eerder vandaag verlaagde Deutsche Bank het koersdoel voor het halfgeleideraandeel van 750 naar 700 euro, eveneens met een onveranderde koopaanbeveling.
 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Deutsche Bank verlaagt koersdoelen ASMI en Besi
  2. Is de koersdaling van ASMI een kans?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.