Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ING licht
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ING licht

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor ING verlaagd van 21,00 naar 20,80 euro bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse bank.

Analisten van UBS pasten de taxaties voor ING aan in aanloop naar de cijfers over het derde kwartaal, om deze in lijn te brengen met de recente ontwikkelingen in de renteswaps. Deze zullen op korte en middellange termijn een significante impact hebben, voorziet UBS, die de taxaties voor de rentebaten dit jaar met een procent verlaagde en voor volgend jaar met 3,5 procent.

De negatieve impact van de lagere renteswaps op de winst per aandeel is 3 procent dit jaar, schat UBS in, en 8 procent volgend jaar. Daarmee is UBS wat negatiever gestemd dan de consensus.

UBS verwacht verder dat ING bij publicatie van de cijfers over het derde kwartaal een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen zal lanceren ter waarde van 2,5 miljard euro. Dit zou in lijn met de consensus zijn.

Het aandeel ING verloor woensdag 3,4 procent op 15,50 euro. Vandaag haalde Deutsche Bank het aandeel van de kooplijst en verlaagde daarbij het koersdoel naar 17,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Deutsche Bank haalt ING van de kooplijst
  2. Focus op retail banking pakt goed uit bij ING

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

100% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.