Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Brussel vermoedelijk hoger van start in aanloop naar banenrapport
Beeld: Euronext

Brussel vermoedelijk hoger van start in aanloop naar banenrapport

(ABM FN-Dow Jones) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de Euro Stoxx 50 index noteerden ongeveer een uur voor de beursbel enkele tienden van een procent in het groen.

Zowel de Brusselse als de Europese beurzen kleurden donderdag nog rood. De Bel20 index daalde met 0,6 procent naar 4.285,32 punten. De sterindex kon niettemin rekenen op zijn zwaargewicht Argenx, dat voor het eerst door dede 500 euro per aandeel schoot en daarmee meer dan 30 miljard euro waard was.

De toegenomen spanningen in het Midden-Oosten hielden beleggers duidelijk bezig, merkten analisten op. De dreiging van een grootschalige oorlog in het Midden-Oosten is volgens ING vooral merkbaar in de olieprijzen, omdat bijna een derde van de aanvoer van ruwe olie uit het Midden-Oosten komt.

Donderdagavond koerste de Amerikaanse olie-future in New York met 5,2 procent hoger naar een settlement van 73,71 dollar per vat. De olieprijzen zaten vooral flink in de lift in reactie op de mogelijkheid dat de VS een Israëlische vergeldingsactie op oliefaciliteiten in Iran zou steunen.

"Dat zijn we aan het bespreken", zo citeerde persbureau Bloomberg de Amerikaanse president Joe Biden.

Deze opmerkingen, samen met de nieuwe ronde van Israëlische aanvallen op de Libanese hoofdstad Beiroet, dreven handelaren naar de oliemarkten, zei Peter Cardillo van Spartan Capital Securities. 

Toch zien marktvolgers de prijsreactie van olie nog als relatief beperkt. Zowel WTI als Brent noteren nog altijd lager dan een jaar geleden.

Volgens CNN is vannacht mogelijk Hashem Safieddine, de man die vermoedelijk de gedode Hezbollah-leider Hassan Nasrallah zou opvolgen, geraakt bij een Israëlische  luchtaanval met bunkerbommen. De reactie van Israël op de raketaanval van Iran dinsdag laat ondertussen nog op zich wachten. 

Op Wall Street bleven beleggers ook donderdag aan de zijlijn staan, en de hoofdindices kwamen niet echt van hun plaats. Hoofdgraadmeter S&P 500 daalde 0,2 procent. 

Vanmiddag om 14:30 uur verschijnt het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Gerekend wordt op een banengroei van 150.000 in september, na een groei van 142.000 in de maand ervoor. De werkloosheid zou stabiel zijn gebleven op 4,2 procent en ook de loongroei zou met 3,8 procent vrijwel ongewijzigd zijn.

Woensdag was er met het rapport van loonstrookjesverwerker ADP al een voorproefje. In september kwamen er in de private sector in de VS 143.000 banen bij, waar een groei van 128.000 werd voorzien. Ook werd het cijfer voor augustus opwaarts bijgesteld.

"Dat was een belangrijk teken van kracht op de Amerikaanse arbeidsmarkt, vooral in de aanloop naar het uiterst belangrijke banenrapport [vandaag], en het maakte ook een einde aan een reeks van vijf opeenvolgende maanden waarin de ADP-cijfers een vertraging toonden", aldus Deutsche Bank.

De Hang Seng index in Hongkong koerste vanochtend 1,8 procent hoger, na nog een procent lager te zijn geopend, terwijl Sydney 0,8 procent prijs gaf.

Bedrijfsnieuws

De netto inventariswaarde van Quest for Growth bedroeg op 30 september 7,37 euro per aandeel. Dat is een daling met 1,1 procent ten opzichte van eind augustus en met 1,9 procent sinds het begin van het jaar.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 daalde donderdag 0,2 procent op 5.699,94 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 42.011,59 punten en de Nasdaq sloot fractioneel lager op 17.918,48 punten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

AMX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

ASCX kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.