Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Corbion
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Corbion

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft zijn koersdoel voor het aandeel Corbion verhoogd van 13,40 naar 15,00 euro, maar handhaafde het verkoopadvies na de tegenvallende halfjaarcijfers.

De analist Reg Watson paste zijn waardering aan, na de verkoop van Emulsifiers, rekening houdende met de valutabewegingen, zwakke halfjaarcijfers en tegenwind van hogere inkoopkosten.

Dit leidde tot een 11 procent lagere verwachte omzet en een 5 procent lagere aangepaste winst per aandeel. De verwachte aangepaste winst per aandeel stijgt wel 13 procent door de reorganisatie van de balans.  

Sinds het laatste rapport zijn de waarderingen van sectorgenoten gestegen, waardoor het koersdoel toch kon worden verhoogd.

De belangrijkste kostenpost voor Corbion is suiker en de prijs daarvan is sinds augustus met bijna de helft gestegen. Omdat het bedrijf zich momenteel relatief kort heeft ingedekt voor prijsstijgingen, namelijk zes maanden in plaats van 12 maanden, is de blootstelling groter dan normaal en is er weinig tijd om de hogere inkoopprijzen door te berekenen naar de klant.

De zwakke dollar helpt ook al niet. Corbion doet 80 procent van zijn zaken in de Verenigde Staten.

Tenslotte is de prijs voor Peruaanse visolie sterk gedaald. Als die prijsdaling doorzet, voorziet ING dat er in de markt meer vraag komt naar visolie uit visvangst en minder naar Corbions Omega-3-vetzuren gewonnen uit algen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Corbion presenteert twee nieuwe commissarissen
  2. Algendivisie van Corbion groeit hard

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.