Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Jefferies: Philips zet stappen
Beeld: Philips

Jefferies: Philips zet stappen

(ABM FN-Dow Jones) Het zicht op de ontwikkelingen bij Philips is sterk verbeterd en daarmee ook de waardering van het aandeel. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag in een rapport. 

Philips trof een schikking met betrekking tot de slaapapneu-apparaten, en de omvang hiervan viel mee volgens Jefferies. Met die schikking kwam ook een einde aan de onzekerheid rond deze kwestie, stelden de analisten. Dit maakte de weg vrij voor een koerssprong van het aandeel. 

Desondanks blijven de analisten terughoudend met een Underperform advies, omdat de financiële en operationele consequenties van de terugroepacties nog jarenlang op het bedrijf zullen drukken, wat een snel margeherstel in de weg staat. 

Bovendien verliest Philips marktaandeel in Imaging, terwijl ook consumenten voorzichtiger worden, wat de groei dit jaar en in 2025 kan remmen. Dat neemt volgens de analisten niet weg dat Philips beschikt over hoogwaardige apparatuur en een scherpe focus heeft op digitale healthcare. 

"Kortom, de situatie is verbeterd, maar de waardering ook", aldus de analisten. Naast het Underperform advies werd ook het koersdoel van 23,50 euro gehandhaafd.

Het aandeel Philips daalde woensdag met 0,9 procent tot 27,99 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Carilion Clinic kiest voor Philips
  2. "Aandeel Philips enkel geschikt voor beleggers met stalen zenuwen"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke kopen verkopen

75% zegt kopen

8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.