Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ING: risico's antitrustzaak voor RELX en Wolters Kluwer laag
Beeld: Wolters Kluwer

ING: risico's antitrustzaak voor RELX en Wolters Kluwer laag

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks de toenemende kritiek op databedrijven als RELX en Wolters Kluwer, ziet ING weinig tot geen risico op veranderingen in de huidige modus operandi van deze bedrijven. Dit zei de bank maandag in een analistenrapport.

Analist Thymen Rundberg wijst daarbij op de aankondiging van vorige week van een nieuwe collectieve antitrust rechtszaak tegen zes grote academische uitgevers, waaronder Elsevier en Wolters Kluwer, waarin ze worden beschuldigd van het deelname aan concurrentiebeperkende praktijken.

De rechtszaak past volgens de analist in een trend van kritiek op de relatief hoge marges die academische uitgevers maken, terwijl veel van het onderzoek juist door overheden wordt betaald.

Naast dat ING weinig tot geen risico op veranderingen ziet, is de blootstelling van de twee bedrijven aan academische publicaties relatief klein. Deze ligt voor RELX op circa 15 procent en is voor Wolters Kluwer minder dan tien procent.

"In de kleine kans dat er iets zou gebeuren, begrenst dit elke mogelijke negatieve impact", aldus Rundberg.

ING heeft een koersdoel van 51 euro voor RELX met een koopadvies. Voor Wolters Kluwer hanteert de bank een koersdoel van 172 euro met een koopadvies.

Het aandeel RELX noteerde maandag 0,2 procent hoger op 43,18 euro, terwijl Wolters Kluwer 0,5 procent steeg tot 157,15 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Wolters Kluwer kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.