Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Apple onthult iPhone 16 met belangrijke rol voor AI
Beeld: Apple

Apple onthult iPhone 16 met belangrijke rol voor AI

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag een nieuwe generatie iPhones geïntroduceerd, waarbij kunstmatige intelligentie een belangrijke functie krijgt in het besturingssysteem.

De iPhone 16 Pro en Max, met een groter scherm, hebben vanafprijzen van respectievelijk 999 en 1.199 dollar.

De nieuwe iPhone 16-serie zal worden aangedreven door een nieuwe chip, de A18 Bionic-chip, die volgens Apple 30 procent sneller is dan de vorige.

CEO Tim Cook zei in zijn presentatie dat de nieuwe iPhones de eerste zullen zijn "die vanaf de basis zijn ontworpen voor Apple Intelligence en de baanbrekende mogelijkheden ervan."

Deze AI-tools omvatten onder meer een verbeterde camera-ervaring, een verbeterde spraakassistent Siri en een reeks mogelijkheden voor het genereren van tekst en het bewerken van foto's. 

Het techbedrijf onthulde maandag ook de Apple Watch Series 10, die dunner is dan vorige versies, een groter scherm heeft en gebruikers kan waarschuwen als ze slaapapneu hebben. Het nieuwe horloge heeft een vanafprijs van 399 dollar.

Apple lanceerde verder nieuwe AirPods met onder meer een betere pasvorm en stemisolatie die achtergrondgeluid uit de omgeving filtert.

Deze volgende generatie AirPods, aangedreven door Apple's H2-chip, is verkrijgbaar voor 129 dollar. De AirPods met actieve ruisonderdrukking kosten 179 dollar.

Aandelen van Apple noteerden maandagavond 1,4 procent lager. Voorafgaand aan de start van het evenement handelde het aandeel 0,2 procent in het rood.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: AEX verovert wat terrein terug na sell-off, aftellen naar Apple-event
  2. Zijn de hoge verwachtingen van Apple realistisch?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple kopen verkopen

50% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.