Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Update: meer omzet en winst voor CVC
Beeld: Euronext

Update: meer omzet en winst voor CVC

(ABM FN-Dow Jones) CVC Capital heeft in het eerste halfjaar de omzet en winst met dubbelcijferige percentages laten stijgen, terwijl het beheerd vermogen zelfs met bijna de helft toenam door de vroegtijdige activering van twee nieuwe fondsen. Dat bleek donderdag bij de halfjaarcijfers.

"We zijn verheugd om positieve halfjaarresultaten te rapporteren, onze eerste als een publiek bedrijf", stelde CEO Rob Lucas. "We hebben een toename gezien in de activiteiten op het gebied van aangewende investeringen en realisaties, en aanhoudend veerkrachtige resultaten in onze portefeuille."

Er werd voor ruim 13 miljard euro geïnvesteerd in strategieën, wat 63 procent meer was dan een jaar eerder. Vooral bij private equity werd flink meer belegd, namelijk ruim 8 miljard euro versus krap 2 miljard een jaar eerder. Er werd onder andere belegd in een Brits gamingbedrijf, een Italiaanse retailer, een Zweedse financieel dienstverlener en een Noors zeevrachtbedrijf. Ook verdubbelden de realisaties, vooral bij de private equity-strategieën in de Europe/Americas fondsen.

Dit wijst op een aantrekkend tempo in de beleggingscyclus, wat een parameter is voor de kwaliteit van een beursgenoteerd private equity-bedrijf, stelde analist Reginald Watson van ING.

Daarbij werd de overname van CVC DIF afgerond en het laatste belang in CVC Secondary Partners aangekocht in juli van dit jaar. "Samen levert dit goede voortgang op naar het behalen van onze strategische doelen," aldus Lucas.

De aangepaste omzet steeg in het afgelopen halfjaar met 13 procent tot 621 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 592 miljoen euro. De managementfees stegen ook met 13 procent, van 449 miljoen tot 505 miljoen euro. Dat was iets beter dan de 505 miljoen waar analisten gemiddeld op rekenden.

Het beheerd vermogen dat fee-inkomsten genereerde steeg zelfs verrassend sterk, met 45 procent tot 142 miljard euro. Hier was door analisten gemiddeld gerekend op 129 miljard euro.

Deze sterker dan verwachte groei was te danken aan de vroegtijdige activering van de twee nieuwe fondsen Europe/Americas Fund IX en Asia VI, die voor twee maanden bijdroegen aan het resultaat. Inclusief de overname van CVC DIF, dat vanaf 1 juli gaat meetellen, was het totaal beheerd vermogen halverwege het jaar zelfs 193 miljard euro.

De aangepaste winst na belastingen steeg met 16 procent tot 340 miljoen euro, waar analisten rekenden op 295 miljoen euro. Ook het aangepaste EBITDA-resultaat steeg met 16 procent, tot 390 miljoen euro. Hier rekenden de analisten op 352 miljoen.

"We leveren volgens plan op alle belangrijke maatstaven", stelde CFO Fred Watt. Door de activering van de twee nieuwe fondsen steeg de winst uit management fees en ook het aangepaste EBITDA-resultaat. "Met onze fondsenwerving voor de korte termijn achter de rug, hebben we goed zicht op de ontwikkeling van onze winst uit management fees op de korte termijn", blikte de CFO vooruit naar de rest van het jaar.

Update: om informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: cijfers CVC ruim boven verwachting
  2. Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel CVC

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CVC CAPITAL kopen verkopen

67% zegt kopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.