Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: Kepler verlaagt koersdoelen ING en KBC
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Kepler verlaagt koersdoelen ING en KBC

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft de koersdoelen voor ING en KBC verlaagd, in verband met de lagere verwachte rentestanden in de komende jaren, maar behoudt de koopadviezen voor beide aandelen. Dit bleek donderdag uit een rapport van de bank. 

Het ziet er goed uit voor KBC in 2025 en 2026, nu de bank minder gevoelig is geworden voor de dalende rentes dankzij langere looptijden van de replicatieportefeuille voor de spaarverplichtingen. Ook is het aandeel fee-inkomsten hoog en dalen de kosten.

Bij KBC zal de winst exclusief voorzieningen voor oninbare leningen hierdoor sneller groeien dan in de rest van de sector, verwacht analist Benoit Pétrarque, namelijk met 6 procent dit jaar, 3 procent volgend jaar en 10 procent in 2026.

De analist verwacht dat KBC zijn doelstelling voor de groei van de netto rentebaten van 2023 tot en met 2026 zal verhogen van 1,8 procent tot meer dan 2,2 procent en dat de verwachte kostengroei omlaag zal worden bijgesteld tot 1,8 procent.

Hij voorziet geen spaaroorlog in België in het tweede halfjaar, ondanks de hoge rente van 3,8 procent die ING tot eind september biedt op een jaardeposito.

Bij ING verwacht Kepler dat de marge op spaargeld ruim binnen de marge van 100 tot 110 basispunten blijft die ING zelf aangeeft, ondanks de lagere curve voor de zeer langlopende rentes. De impact daarvan is minder groot dan Pétrarque aanvankelijk vreesde.

Kepler voorziet schone netto rentebaten van 16,8 miljard euro en 16,7 miljard euro in 2024 en 2025 wat meer is dan ING zelf voor 2024 aangaf, ondanks de verwachte renteverlagingen door de centrale banken.

Een aandeleninkoop die op 31 oktober kan worden aangekondigd zou de volgende aanjager moeten zijn voor de koers van ING. Het lagere koersdoel is het gevolg van de dalende rentestanden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

KBC Groep kopen verkopen

67% zegt verkopen

3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.