Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Berenberg verhoogt koersdoel ING
Beeld: ABM Financial News

Berenberg verhoogt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers die sceptisch zijn over de groeidoelen van ING op de middellange termijn, onderschatten de potentie van de Challenger & Growth markten van de bank. Dat stelden analisten van Berenberg donderdag in een rapport, waarin het koersdoel werd verhoogd van 19,50 naar 20,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Deze groep landen kan disproportioneel veel bijdragen aan de geplande groei van leningen, spaargelden, fees en de efficiency-doelstellingen, waardoor een rendement op het eigen vermogen van 15 procent in 2027 mogelijk is. Volgens Berenberg is het aandeel ING op dit punt ondergewaardeerd.

Duitsland biedt de blauwdruk voor de winstgevendheid van deze markten, stelden de analisten, met een rendement op eigen vermogen van meer dan 30 procent, gezonde omzetgroei en een kostenratio die slechts 40 procent van de inkomsten bedraagt.

De Challenger & Growth-markten, landen waar ING actief als retailbank, afgezien van de "thuismarkten" Nederland, België en en Duitsland, waaronder Spanje, Polen, Turkije, Italië, Australië en Roemenië, kunnen de helft van de leningengroei van ING voor hun rekening nemen, verwacht Berenberg, in de periode 2024 tot en met 2027, en 3 procentpunt van de 7 procent groei van de fees die de analisten in deze periode voorzien.  

Berenberg stelde donderdag de verwachtingen voor de winst per aandeel ING in 2025 en 2026 met 2 procent naar boven bij. Daarmee zit de bank 5 tot 8 procent boven de consensus.

Het aandeel ING sloot woensdag op 16,13 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Kepler verlaagt koersdoelen ING en KBC
  2. Focus op retail banking pakt goed uit bij ING

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING kopen verkopen

83% zegt kopen

6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.