Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Bank of America plakt koopadvies op Unilever
Beeld: Unilever

Bank of America plakt koopadvies op Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het advies op Unilever verhoogd van Underperform naar Kopen en het koersdoel van 44,00 naar 65,00 euro. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

De analisten geven Unilever deze "dubbele opwaardering" omdat ze van mening zijn dat de autonome groei tussen 2024 en 2027 jaarlijks uit zal komen op gemiddeld 4,6 procent, op basis van een sterkere onderliggende groei en verbetering van het marktaandeel. Dit moet er ook toe leiden dat de groei van de winst per aandeel zal versnellen van 1,5 procent in de periode 2020 tot en met 2023 naar 10 procent tussen 2023 tot en met 2026, aldus Bank of America.

De Amerikaanse bank denkt verder dat de afsplitsing van de ijsjesdivisie "gunstig" zal zijn voor de groei van Unilever en de focus van het management, maar ook voor de waardering van het aandeel.

De analisten zijn ook van mening dat Unilever de uitdagingen voor 2024 goed begrijpt. Die uitdagingen zijn meer lokale concurrentie in de opkomende markten en meer concurrentie van huismerken in de ontwikkelde markten, waar de consumenten het moeilijker heeft. De marges zouden ook hoger moeten zijn, volgens Bank of America, dat zijn taxaties bijstelde om zo tot het hogere koersdoel te komen.

"Unilevers recente autonome groei en margeverbetering hebben geleid tot een herwaardering", met een multiple van 19, aldus Bank of America. Dit suggereert volgens de Amerikaanse bank dat de ommekeer bij het bedrijf, "die waarschijnlijk is ingezet door het vorige managementteam, met succes wordt voortgezet door het huidige team en mogelijk minder tijd nodig heeft om werkelijkheid te worden."

Het aandeel Unilever noteerde donderdag met een winst van 2 procent aan kop in de AEX, op een koers van 56,62 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Jefferies verhoogt koersdoel Unilever van 40,00 naar 41,00 Britse pond
  2. Ronduit indrukwekkende verbetering cijfers Unilever

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.