Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Degroof: Alfen moet vertrouwen herstellen
Beeld: Alfen

Degroof: Alfen moet vertrouwen herstellen

(ABM FN-Dow Jones) Het nieuws dat Alfen een waiver voor het derde kwartaal heeft gekregen, zorgt voor wat rust, maar over nieuwe convenanten moet nog altijd worden onderhandeld in het vierde kwartaal. Dit concludeerde analist Joren van Aken van Degroof Petercam donderdag in een rapport naar aanleiding van de halfjaarcijfers van Alfen.

Voor deze onderhandelingen moet Alfen eerst met een plan voor de middellange termijn komen. Daar werkt het nu aan met een externe partij.

Volgens Van Aken wordt de tweede jaarhelft nog lastig voor Alfen, met een moeilijke vergelijkingsbasis. En de consensus is in de ogen van de analist nog altijd te optimistisch.

Alfen rekent voor EV Charging op een omzetstijging in de tweede jaarhelft van 15 procent, terwijl de groei in de eerste jaarhelft maar 1 procent was, merkte Van Aken op. 

En terwijl Alfen voor Energieopslag rekent op een omzetdaling in 2024 van 20 procent, zit de consensus nog maar op een daling van 11 procent, aldus de analist. En bij Smart Grids rekent de consensus op een groei van 7,5 procent, terwijl de outlook van het bedrijf uitgaat van een groei van 5 procent.

"Daarom blijven we negatief gestemd, of neutraal op zijn best", aldus Van Aken. Eerst moet het management voor rust zorgen, vindt de analist. 

Hij herhaalde zijn Reduceren advies met een koersdoel van 19,00 euro. Het aandeel steeg donderdag aanvankelijk met circa 12 procent, maar met 15,88 euro staat het aandeel inmiddels rond de slotkoers van woensdag.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Alfen is er nog lang niet
  2. CFO Alfen: alle vertrouwen om tot nieuwe convenanten te komen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V. kopen verkopen

67% zegt kopen

12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.