Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
S&P 500 index zet beste dag van het jaar op de borden
Beeld: ABM Financial News

S&P 500 index zet beste dag van het jaar op de borden

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag flink hoger gesloten en zette de toonaangevende S&P 500 de beste dag van het jaar op de borden. Dit nadat nieuwe arbeidsmarktgegevens het vertrouwen van beleggers in de Amerikaanse economie een positieve impuls gaven.

De toonaangevende S&P 500 index steeg uiteindelijk 2,3 procent tot 5.319,31 punten, de Dow Jones index won 1,8 procent op 39.446,49 punten en de Nasdaq noteerde 2,9 procent hoger op 16.660,02 punten.

De aandelenmarkten kregen om half drie een flinke positieve impuls dankzij de meevallende wekelijkse steunaanvragen in de VS. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 233.000, een daling van 17.000. De verwachting lag op 240.000 nieuwe aanvragen.

Nadat de tegenvallende werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag juist de recessievrees aanjaagde, was dit welkome meevaller. Alle elf hoofdsectoren waren groengekleurd en werden aangevoerd door de sector technologie met een winst van meer dan 3 procent.

Donderdag werd de markt ook wat geholpen door een zwakkere Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De stijging van de yen was medeverantwoordelijk voor de aandelendaling van maandag. Dit omdat die stijging een flinke daling van de populaire zogenoemde “carry trade” veroorzaakte.

Echter, het is nog te vroeg om de vlag uit te hangen. "De zorgen zullen pas afnemen als er meer bewijs komt dat de Amerikaanse economie een zachte landing kan maken", stelden analisten van Morgan Stanley.

Het commentaar woensdag van de voormalig voorzitter van de New York Fed, hielp dan ook niet mee. Hij zei in een opiniestuk dat de Fed de rente zo snel mogelijk met 150 tot 200 basispunten moet verlagen. "Hoewel het misschien al te laat is om een recessie af te wenden, betekent treuzelen dat de risico's onnodig worden vergroot", zei hij. Dit zorgde voor de nodige paniek.

De olieprijzen liepen op en een vat WTI-olie werd 1,3 procent duurder op 76,19 dollar. De oliemarkt lijkt nu af te wachten of Iran het bij dreigementen houdt of Israël ook echt aanvalt.

De meevallende steunaanvragen in de VS zorgden er ook voor dat de tienjarige rente in de VS weer de 4,0 procent naderde.

Het gevolg was een dalende euro/dollar die werd verhandeld op 1,0915.

Stijgers en dalers

Eli Lilly steeg met 9,5 procent. Het bedrijf heeft de outlook voor 2024 opnieuw verhoogd, na een sterk tweede kwartaal. Voor dit jaar verwacht Eli Lilly nu een omzet die nog eens 3 miljard dollar hoger uitvalt dan eerder gedacht. Daarmee zou de omzet uitkomen tussen de 45,4 en 46,6 miljard dollar. In 2023 behaalde het bedrijf een omzet van 34,1 miljard dollar.

Warner Bros. Discovery daalde met 9,0 procent. Het bedrijf zag de omzet in het tweede kwartaal met ruim 6 procent teruglopen op jaarbasis en kwam daarmee uit onder de verwachtingen van analisten. Het verlies bedroeg bijna 10 miljard dollar, mede vanwege een afschrijving van 9,1 miljard dollar gerelateerd aan de televisiedivisie.

De aandelen Under Armour stegen ruim 19 procent, nadat de fabrikant van atletiekkleding de kwartaal verwachtingen had overtroffen en zijn winstverwachtingen voor het hele jaar opwaarts had aangepast.

Robinhood won 3,6 procent. Het bedrijf bereikte een recordomzet in het tweede kwartaal en overtrof daarmee de verwachtingen. Vooral de omzet uit crypto steeg met 161 procent aanzienlijk.

Monster Beverage verloor juist 10,9 procent, nadat de winst van 0,41 dollar per aandeel minder hoog uitviel dan de 0,44 dollar waar analisten rekening mee hielden. Ook de omzet was met 1,9 miljard dollar minder dan de voorziene 2,01 miljard.

Bumble daalde 29,2 procent, nadat de aanbieder van datingapps de outlook moest verlagen.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.