Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Europese beurzen na valse start uiteindelijk dicht bij huis gebleven
Beeld: Deutsche Börse AG

Europese beurzen na valse start uiteindelijk dicht bij huis gebleven

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn uiteindelijk dicht bij huis gebleven, na een flinke rode start.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg met 0,1 procent tot 496,37 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 17.680,40 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 7.247,45 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 8.144,97 punten.

De aandelenmarkten kregen om half drie een flinke impuls dankzij de meevallende wekelijkse steunaanvragen in de VS. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 233.000, een daling van 17.000. De verwachting lag op 240.000 nieuwe aanvragen.

Nadat de tegenvallende werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag juist de recessievrees aanjaagde, was dit welkome meevaller.

"Na een daling zoals maandag die volgt op al wat zwakkere sessies, is het niet onlogisch dat de aandelenmarkten op een bepaald moment een rallypoging ondernemen van op technisch zeer oververkochte niveaus", zei beleggingsstrateeg Philip Gijsels van BNP Paribas Fortis.

"Het is in ieder geval niet de tijd om het kind met het badwater weg te gooien", zei Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management in de studio van ABM Financial News.

Klik hier voor: JPMorgan noemt koersval kans voor beleggers

Echter, het is nog te vroeg om de vlag uit te hangen. "De zorgen zullen pas afnemen als er meer bewijs komt dat de Amerikaanse economie een zachte landing kan maken", stelden analisten van Morgan Stanley.

Het commentaar gisteren van voormalig voorzitter van de New York Fed, hielp dan ook niet mee. Hij zei in een opiniestuk dat de Fed de rente zo snel mogelijk met 150 tot 200 basispunten moet verlagen. "Hoewel het misschien al te laat is om een recessie af te wenden, betekent treuzelen dat de risico's onnodig worden vergroot", zei hij. Dit zorgde voor de nodige paniek.

De olieprijzen liepen op en een vat Brent olie werd 0,8 procent duurder op 78,91 dollar. De oliemarkt lijkt nu af te wachten of Iran het bij dreigementen houdt of Israël ook echt aanvalt.

De meevallende steunaanvragen in de VS zorgden er ook voor dat de tienjarige rente in de VS weer de 4,0 procent naderde, terwijl de Duitse variant nauwelijks van zijn plaats kwam.

Het gevolg was weer een dalende euro/dollar die werd verhandeld op 1,0906.

Stijgers en dalers

In Frankfurt ging Rheinmetall aan kop met een winst van 3,48 procent. Het bedrijf heeft in de eerste jaarhelft zijn omzet en operationele resultaten aanzienlijk zien aantrekken en het defensiebedrijf bevestigde de vooruitzichten voor dit jaar. De Duitse defensiereus is dit jaar al zo'n 70 procent gestegen.

Zalando volgde met een winst van 2,9 procent en Allianz kon 1,9 procent bijschrijven. Allianz heeft in het tweede kwartaal een hogere operationele winst geboekt en herhaalde de outlook voor heel dit jaar. Het aandeleninkoopprogramma is door Allianz uitgebreid van 1 naar 1,5 miljard euro voor 2024.

Siemens heeft in het afgelopen kwartaal de nettowinst zien oplopen en liet de outlook voor het hele boekjaar intact. Het aandeel steeg met 2,1 procent.

Brenntag en Commerzbank hadden een moeilijke dag en verloren 2,9 en 3,1 procent.

In Parijs ging Engie aan kop met een winst van 1,1 procent, gevolgd door Accor, dat 0,6 procent kon bijschrijven.

L'Oréal verloor 1,3 procent en de grootste daler was Teleperformance met een verlies van 4,5 procent.

In Brussel won KBC na cijfers 0,7 procent.  

Tussenstanden Wall Street

Tijdens het slot van de Europese beurzen was Wall Street in opperbeste stemming en steeg de toonaangevende S&P 500 met 1,7 procent en de Nasdaq zelfs met meer dan 2 procent.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.