Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
SBM Offshore verhoogt outlook
Beeld: SBM Offshore

SBM Offshore verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in de eerste zes maanden van 2024 een hogere omzet en winst behaald, en stelde de outlook voor het lopende jaar opwaarts bij. Ook werd een nieuw aandeleninkoopprogramma en een nieuwe opdracht aangekondigd. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de oliedienstverlener.

“Onze teams blijven sterke prestaties leveren en we sloten de periode af met een record orderboek van 33,7 miljard dollar. Als gevolg hiervan verhogen we onze EBITDA outlook [voor 2024] van ongeveer 1,2 miljard dollar naar ongeveer 1,3 miljard dollar, en we lanceren vandaag ook een extra aandeleninkoopprogramma ter waarde van 65 miljoen euro”, zei de Noorse topman Øivind Tangen in een toelichting.

SBM gaf bij de laatste kwartaalcijfers zelf al aan dat het de omzet zag toenemen in de eerste drie maanden van dit jaar.

SBM Offshore boekte in het afgelopen halfjaar een omzet van 1.840 miljoen dollar. Daarvan kwam 1.178 miljoen dollar van de tak Lease and Operate en 662 miljoen dollar van Turnkey. 

Zeven door het bedrijf geraadpleegde analisten rekenden voor het eerste halfjaar van 2024 gemiddeld op een lagere omzet van 1,7 miljard dollar. Een jaar geleden was de omzet nog 1,5 miljard dollar.

De EBITDA steeg ook, van 457 naar 620 miljoen dollar. Hier stond de analistenconsensus op 581 miljoen dollar.

De nettowinst steeg daarnaast in de eerste zes maanden van 2024 van 36 miljoen naar 128 miljoen dollar. Dat is ook beter dan de 106 miljoen dollar die de analisten hadden voorzien.

De nettoschuld bedroeg eind juni 7,1 miljard dollar. Dat was 6,7 miljard dollar aan het einde van 2023. 

Het orderboek kwam uit op 33,7 miljard dollar, ten opzichte van 30,3 miljard dollar eind 2023, ofwel een stijging van 11 procent. 

Het nieuw aangekondigde aandeleninkoopprogramma ter waarde van 65 miljoen euro volgt op een al lopend inkoopprogramma, van eveneens 65 miljoen euro, waarvan nu 58 procent afgerond is. 

In een separaat persbericht, kondigde SBM ook een nieuwe opdracht aan. Het bedrijf tekende een contract met Woodside Petróleo Operaciones de México voor de bouw en lease van een FSO gedurende een periode van 20 jaar. Er werden geen financiële details gemeld.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. SBM Offshore overtuigt
  2. SBM ruilt belangen uit met partner MISC Berhad

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore kopen verkopen

92% zegt kopen

12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.