Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Disney overtreft de verwachtingen en verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

Disney overtreft de verwachtingen en verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Disney heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar de verwachtingen overtroffen, nadat de gecombineerde streamingactiviteiten eerder winst maakten dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van het bedrijf. 

De totale omzet van Disney steeg met 4 procent tot 23,2 miljard dollar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Analisten hielden rekening met een omzet van 23,1 miljard dollar.

“Onze prestaties in het derde kwartaal tonen de vooruitgang aan die we hebben geboekt op het gebied van onze vier strategische prioriteiten in creatieve studio's, streaming-, sport- en experiences”, aldus  Bob Iger, CEO van Walt Disney Company.

De brutowinst verbeterde tot 3,1 miljard dollar in het  het huidige kwartaal, vergeleken met een verlies van 0,1 miljard dollar vorig jaar.

De verwaterde winst per aandeel bedroeg 1,43 dollar voor het huidige kwartaal,  vergeleken met een verlies van  0,25 dollar in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. 

Exclusief bepaalde posten steeg de verwaterde winst per aandeel voor het kwartaal tot 1,39 dollar, vergeleken met  1,03 dollar in het kwartaal van vorig jaar. Analisten rekenden op 1,19 dollar per aandeel.

Disneys gecombineerde streamingbedrijf, dat bestaat uit Disney+, Hulu en ESPN+, maakte voor het eerst samen winst en dat gebeurde een kwartaal eerder dan het bedrijf had verwacht.

De gecombineerde streamingactiviteiten boekten een bedrijfswinst van 47 miljoen dollar, vergeleken met een verlies van 512 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Zonder ESPN+ rapporteerde streaming echter een verlies van 19 miljoen dollar.

Dinsdag maakte het bedrijf nog bekend de prijzen voor Disney+, Hulu en ESPN+, medio oktober te gaan verhogen. De prijsstijgingen komen doordat Disney zijn klanten in de richting van bundels blijft duwen om meer waarde voor hun geld te krijgen.

Enige zorgen blijven bij de themaparken bestaan vanwege de lagere consumentenvraag en de inflatie.

Outlook

Disney verhoogde woensdag de outlook. Het bedrijf houdt nu rekening met een aangepaste winstgroei per aandeel van 30 procent. Eerder werd op een groei van 25 procent gemikt. 

Het entertainmentbedrijf blijft op koers om de winstgevendheid van de gecombineerde streamingactiviteiten in het vierde kwartaal te verbeteren en zowel Entertainment DTC als ESPN+ zullen naar verwachting dit kwartaal winstgevend zijn.

In het vierde kwartaal verwacht Disney dat het aantal Disney+ abonnees bescheiden zal groeien.

Het aandeel bewoog voorbeurs nauwelijks na de cijfers. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Walt Disney heeft met streaming winstgevendheid in vizier
  2. Walt Disney gaat eindelijk geld verdienen met streaming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Walt Disney Company (The) kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.