Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Novo Nordisk verhoogt omzetoutlook
Beeld: ABM Financial News

Novo Nordisk verhoogt omzetoutlook

(ABM FN) Novo Nordisk heeft de omzetoutlook voor heel dit jaar verhoogd, nadat de vraag naar het obesitasmedicijn Wegovy in het tweede kwartaal bleef aantrekken. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Deense farmaciereus.

Novo verwacht dit jaar een omzetgroei van 22 tot 28 procent tegen constante wisselkoersen, vanwege de flinke populariteit van zowel Wegovy als het diabetesmedicijn Ozempic. Eerder werd gemikt op een omzetgroei van 19 tot 27 procent.

De verwachtingen voor de operationele winst dit jaar werden wel wat verlaagd. Novo moet een voorziening treffen van 5,7 miljard kroon vanwege een mislukt onderzoek. De operationele groei zal dit jaar uitkomen op 20 tot 28 procent tegen constante wisselkoersen. Eerder werd rekening gehouden met een groei van 22 tot 30 procent. 

Novo investeert 6,8 miljard dollar in nieuwe fabrieksruimte om aan de hoge vraag van zijn medicijnen te kunnen voldoen. Dit bedrag komt nog bovenop de 11 miljard dollar die Novo al eerder betaalde voor drie fabrieken van Somerset. 

De omzet uit Ozempic steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met 31 procent tot 28,9 miljard kroon, terwijl de omzet uit Wegovy met 55 procent aantrok tot 11,7 miljard kroon. De totale omzet uit de diabetes- en obesitasportefeuilles trok aan met 28 procent tot 64,1 miljard kroon. 

De groepsomzet steeg met 25 procent tot 68,1 miljard kroon, waar analisten mikten op 68,7 miljard. 

Onder de streep restte een winst van 20,1 miljard kroon, hetgeen een stijging op jaarbasis betekende van 3,2 procent. Analisten hadden op meer gerekend.

Novo keert een interim-dividend uit van 3,50 kroon per aandeel.

Het aandeel daalde woensdag met bijna 6 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Novo-Nordisk A/S kopen verkopen

75% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.