Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
General Motors verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

General Motors verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) General Motors verhoogt verschillende belangrijke financiële doelstellingen voor 2024, nadat het de winstverwachtingen van Wall Street voor het tweede kwartaal heeft overtroffen, terwijl het geld verliezende activiteiten zoals autonome voertuigen en Chinese activiteiten herstructureert. Dit maakte het Amerikaanse autobedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

"Het was echt een geweldige eerste helft en tweede kwartaal, en we zijn gepositioneerd om een heel sterk jaar te hebben", zei CFO Paul Jacobson.

GM rapporteerde een omzet van 48,0 miljard dollar, waar men rekening hield met 45,5 miljard dollar. GM zei dat de omzet voor het tweede kwartaal een nieuw kwartaalrecord was voor de autofabrikant, een stijging van 7,2 procent vergeleken met 44,75 miljard dollar een jaar eerder. De aangepaste EBIT kwam uit op 4,4 miljard dollar.

De resultaten van GM voor het tweede kwartaal omvatten een nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders, exclusief enkele dividenduitkeringen, van 2,93 miljard dollar, een stijging van 14,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Per aandeel rapporteerde GM een kwartaalwinst van 2,55 dollar, vergeleken met 1,83 dollar een jaar eerder. De aangepaste winst voor rente en belastingen kwam uit op 4,44 miljard dollar, een stijging van 38,8 procent en de aangepaste winst per aandeel bedroeg 3,06 dollar. Hier werd volgens Factset rekening gehouden met 2,71 dollar per aandeel.

Outlook

Vooruitkijkend verwacht GM nu een aangepaste winst voor 2024 van 9,50 tot 10,50 dollar per aandeel, hoger dan de consensusraming van analisten van 9,45 dollar per aandeel en boven de eerdere projectie van een aangepaste winst van 9,00 tot 10,00 dollar per aandeel.

Ook de verwachtingen voor de operationele en aangepaste vrije kasstromen voor automotive werden opwaarts bijgesteld.

Het aandeel steeg dinsdag na de cijfers met bijna 5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. General Motors krijgt groen licht voor nieuwe aandeleninkoop
  2. General Motors verhoogt outlook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
General Motors Company kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.