Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Boeing verwacht stijging commerciële vloot
Beeld: ABM Financial News

Boeing verwacht stijging commerciële vloot

(ABM FN-Dow Jones) Boeing verwacht dat de vliegtuigleveringen in de komende twintig jaar met ruim 3 procent per jaar zullen toenemen, waarbij luchtvaartmaatschappijen tegen 2043 bijna 44.000 nieuwe commerciële vliegtuigen nodig zullen hebben. Dit zei de Amerikaanse vliegtuigbouwer zaterdag in zijn Commercial Market Outlook, die werd gepubliceerd in aanloop naar de toonaangevende Farnborough International Airshow, die maandag start in het Verenigd Koninkrijk.

Boeing wees erop dat het luchtverkeer zich volledig heeft hersteld van de coronapandemie en zelfs de vraag van voor de pandemie overtreft.

Volgens de CMO van Boeing zal het passagiersluchtverkeer de komende twee decennia jaarlijks met gemiddeld 4,7 procent stijgen ten opzichte van 2023.

De wereldwijde commerciële vloot zal naar verwachting met 3,2 procent per jaar groeien, wat langzamer is dan het luchtvaartverkeer, "omdat luchtvaartmaatschappijen hun productiviteit blijven vergroten door de beladingsgraad te verhogen en vliegtuigen meer uren per dag te gebruiken", legde Boeing uit.

De luchtvrachtvloot zal tegen 2043 met twee derde toenemen, om de jaarlijkse groei van het luchtvrachtverkeer met 4,1 procent te ondersteunen, volgens de vliegtuigfabrikant.

De opkomende markten zullen de komende twintig jaar "terugkeren naar historische groeitrends", denkt Boeing, met een jaarlijkse groei van het passagiersvervoer in Afrika en Zuid- en Zuidoost-Azië met ruim 6 tot meer dan 7 procent.

Eurazië zal naar verwachting alle markten aanvoeren met de meeste vliegtuigleveringen, denkt Boeing, dat het marktaandeel voor deze regio inschat op 22 procent van het totaal. Vlak daarachter volgen Noord-Amerika en China met 20 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Boeing bekent schuld aan misleiden toezichthouders
  2. Geld vliegt de deur uit bij Boeing

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.