Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
JPMorgan plakt koopadvies op Aedifica
Beeld: Aedifica

JPMorgan plakt koopadvies op Aedifica

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan is gestart met het volgen van Aedifica met een Overwogen advies en een koersdoel van 70,00 euro. Dit maakte de Amerikaanse zakenbank vrijdag bekend.

De analisten van de bank wijzen erop dat Aedifica een vastgoedonderneming is van hoge kwaliteit met een pan-Europese portefeuille van 6 miljard euro, bestaande uit 67 procent ouderenzorg en verpleeghuizen.

Daarnaast is het vastgoedbedrijf gespecialiseerd in gezondheidszorg gunstig gepositioneerd in een veerkrachtige subsector met stabiele en voorspelbare cashflows. Na een paar rustige jaren en nu de Duitse sectorgenoot Vonovia verwacht binnenkort de verkoop van twee grote aanbieders van verpleeghuizen ter waarde van circa 0,9 miljard euro af te ronden, past Aedifica in het bredere thema van de Amerikaanse zakenbank.

JPMorgan verwacht ook dat fusies, overnames en investeringen weer haalbaarder worden voor Aedifica naarmate de schuldenlasten dalen. Hoewel de onzekerheid in 2024 blijft bestaan, verwachten de analisten dat het overname klimaat in de tweede helft van het jaar zal verbeteren naarmate de renteverlagingen werkelijkheid worden.

Ook wijzen de analisten op de vergrijzing en dat de huidige generatie geboren tussen 1946 en 1964 meer te besteden heeft dan vorige generaties. Verder zijn veel vastgoeduitbaters veerkrachtig gebleken en hebben ze hun vergoedingen aangepast in afwachting van de kostenstijgingen. Deze trend was al zichtbaar in sterke markten zoals het Verenigd Koninkrijk, maar nu zijn er ook positieve signalen in markten die het moeilijk hadden, zoals Duitsland. De bezettingsgraad van de exploitanten lijkt ruim boven de 80 procent te liggen en op jaarbasis te stijgen, wat de veerkracht van de sector aantoont, vindt JPMorgan.

Hoewel de loan-to-value van Aedifica zich momenteel op een gezonde positie van 39 procent bevindt, zou een verbetering van het overname klimaat op middellange termijn verdere kapitaalverhogingen kunnen impliceren. En dat zou voor beleggers ook een kans betekenen, aldus JPMorgan.

Ten slotte wijzen de analisten erop dat beleggers de voorkeur geven aan zorgvastgoed vanwege de consistente rendementen, ook al biedt het niet het beste totale jaarlijkse rendement. Huurverhogingen zorgen voor een betrouwbare inkomstenstroom en daarom presteert zorgvastgoed beter dan andere sectoren. Bovendien betalen huurders in de sector trouw hun huur, met minimale betalingsachterstanden vergeleken met sectoren als de detailhandel.

Het aandeel Aedifica noteerde vrijdag 0,7 procent hoger op 61,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Citi verhoogt koersdoel Aedifica
  2. Keurige resultaten Aedifica

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aedifica kopen verkopen

50% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.