Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: focus bij Netflix op abonnee-aantallen en prijsverhogingen
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: focus bij Netflix op abonnee-aantallen en prijsverhogingen

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal abonnees en de financiële cijfers zullen belangrijk zijn wanneer Netflix donderdag de resultaten rapporteert, maar er zijn nog twee andere manieren waarop het bedrijf Wall Street kan laten juichen.

Bijvoorbeeld door middel van verdere prijsverhogingen. De Amerikaanse streamingreus verhoogde de afgelopen tijd de prijzen van bepaalde abonnementen. Ook trad Netflix hard op tegen het delen van wachtwoorden door mensen te verplichten hun eigen lidmaatschap te nemen of extra betaalde accounts aan te schaffen.  

"Wij geloven dat verdere prijsverhogingen niet zijn uitgesloten", zeiden analisten van Monness, Crespi, Hardt & Co in een vooruitblik.

Een tweede aankondiging die donderdag de aandacht van de markt zou trekken, is een aandelensplitsing, zoals onder meer Nvidia en Broadcom recent aankondigden.

Aandelen van Netflix sloten woensdag op 647,46 dollar en dus zou het bedrijf volgens marktexperts een kandidaat kunnen zijn voor een splitsing. Volgens Steve Sosnick van Interactive Brokers is Netflix een "duur aandeel" dat populair is onder retailbeleggers.

Verder zal de markt zoals altijd kijken naar de abonneegroei en de verwachtingen zijn volgens Evercore ISI hooggespannen. Volgens analist Mark Mahaney zou het aantal nieuwe abonnees in het gunstigste scenario uitkomen rond 8 miljoen, terwijl de meer conservatieve FactSet-consensus uitgaat van een aanwas van 4 miljoen en Visible Alpha van 5 miljoen.

Evercore ISI waarschuwt voor te veel optimisme over de verwachte abonneegroei, gezien het feit dat Netflix in het tweede kwartaal met weinig echte kaskrakers kwam. Ook nemen de voordelen van betaald delen af.

In het eerste kwartaal van 2024 kwam het aantal gebruikers dat zich abonneerde op Netflix uit op 9,3 miljoen, met een totaal van bijna 270 miljoen abonnees.

Aan het einde van het jaar stopt Netflix met het rapporteren van de abonneegroei, zo maakte het bedrijf bij de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Dat nieuws werd slecht ontvangen door de markt en analisten, die zich afvroegen of dit een teken is dat Netflix verwacht dat de groei volgend jaar en daarna zwak zal blijken.

In het tweede kwartaal zou de omzet zijn gestegen van 8,2 miljard naar 9,5 miljard dollar, volgens de markt en dat is gelijk aan de omzetgroei van zo'n 16 procent die Netflix zelf voorspelt.

De aangepaste winst per aandeel moet uitkomen op 4,74 dollar, een stijging op jaarbasis van 44 procent. Verder rekenen de analisten geraadpleegd door FactSet op een vrije kasstroom van 1,6 miljard dollar, tegenover 1,3 miljard dollar aan het einde van het tweede kwartaal in 2023.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal rekende Netflix voor het volledige boekjaar op een omzetgroei van 13 tot 15 procent, toen gebaseerd op de wisselkoersen aan het eind van het eerste kwartaal.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving
  2. 9,3 miljoen nieuwe Netflix-abonnees in één kwartaal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Netflix kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.