Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
NSI iets positiever over winstontwikkeling

NSI iets positiever over winstontwikkeling

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft over het eerste halfjaar minder winst geboekt, maar er was wel ruimte om de ondergrens van de outlook voor heel 2024 te verhogen. Dit bleek woensdag uit de halfjaarcijfers over 2024 van het vastgoedbedrijf.

NSI verwacht nu een zogeheten EPRA-winst per aandeel van 1,90 tot 2,00 euro in 2024 tegen eerder 1,85 tot 2,00 euro. Dit is inclusief de aandeleninkoop, aldus NSI. 

Met de eerste zes maanden van het jaar in de boeken ziet de firma nog altijd een positief jaar in het verschiet, ook al verloopt het herstel in de markt langzaam, aldus de onderneming.

De EPRA-winst kwam over de eerste zes maanden uit op 0,91 euro tegen 1,02 euro over de eerste zes maanden een jaar eerder. Over het eerste kwartaal daalde de EPRA-winst met 0,08 euro naar 0,35 euro.

Het directe resultaat liep met 11 procent terug tot 18,2 miljoen euro, terwijl het indirecte resultaat terugliep met 87 procent tot 15,1 miljoen euro negatief. Als gevolg kwam het totale resultaat uit op 3,0 miljoen euro positief tegen een verlies van 97,6 miljoen euro een jaar eerder.

De netto-huurinkomsten daalden met 1,4 procent tot 27,6 miljoen euro, maar de vergelijkbare huurinkomsten daalden 0,5 procent. De vergelijkbare leegstand kwam uit op 4,9 procent. NSI uitte zich positief dat dit percentage weer is gedaald onder de 5,0 procent. 

De kostenratio, exclusief de directe kosten van leegstand, steeg van 27,2 naar 28,8 procent.

Eigen vermogen omlaag

De waarde van het vastgoed daalde met 3,2 procent in de eerste zes maanden van dit jaar. De nettoschuld daalde met 3,8 procent. Het eigen vermogen kwam zo uit op ruim 686 miljoen euro, een afname met 3,3 procent.

De schuldratio daalde van 33,0 naar 32,9 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: geruststellende resultaten NSI
  2. Overnamespeculatie stuwt koers NSI

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.