Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Ericsson duikt dieper in de rode cijfers
Beeld: ABM Financial News

Ericsson duikt dieper in de rode cijfers

(ABM FN-Dow Jones) Ericsson heeft het afgelopen kwartaal een lagere omzet geboekt en is dieper in de rode cijfers gedoken, door een omzetvertraging in India. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Zweedse bedrijf op het gebied van telecommunicatieapparatuur.

"In het tweede kwartaal hebben we onze leidende marktpositie kunnen vasthouden en keerden we terug naar groei in Noord-Amerika en stegen de brutomarge en vrije kasstroom sterk", zei CEO Börje Ekholm in een toelichting.

Ericsson boekte het afgelopen kwartaal een 7 procent lagere omzet van 59,8 miljard Zweedse kroon, ofwel 5,2 miljard euro, tegenover 64,4 miljard kroon in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 11,0 miljard kroon, in vergelijking met een verlies van 600 miljoen kroon een jaar eerder.

Het concern verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar uitdagend zullen blijven, omdat de investeringen in India verder vertragen, maar de omzet zou in de tweede helft een impuls moeten krijgen naarmate de leveringen in Noord-Amerika op gang komen, zei het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Meer winst Ericsson ondanks omzetdaling
  2. Ericsson ziet winst bijna halveren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Telefonaktiebolaget kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.