Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aandelen Ubisoft in de lift
Beeld: Euronext

Aandelen Ubisoft in de lift

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Ubisoft is maandag sterk gestegen, nadat analisten van Jefferies een koopadvies op het aandeel plakten. 

De analisten zeiden dat de Franse ontwikkelaar van videogames een impuls zou kunnen krijgen door een verschuiving naar abonnementen met hoge marges en de release van de nieuwe Star Wars- en Assassin's Creed-games.

Volgens Jefferies kan Ubisofts verschuiving naar een abonnementsmodel de winst met ongeveer 30 procent verhogen, vergeleken met het huidige model waarbij klanten hun videogames eenmalig kopen. Een sterkere focus op deze abonnementenservice, Ubisoft+, kan ook leiden tot meer voorspelbare inkomsten, terwijl de risico's die gepaard gaan met het floppen van een enkele titel worden verminderd, aldus Jefferies.

Ubisoft+ zal nog aantrekkelijker worden voor gamers door de toevoeging van de spellen van Activision Blizzard in maart 2025, na het sluiten van een overeenkomst tussen de twee bedrijven in oktober vorig jaar, zei Jefferies verder.

Dit alles zou ervoor kunnen zorgen dat Ubisoft+ alleen al winstgevender wordt dan de hele Ubisoft Groep op dit moment is, aldus de analisten.

Ubisoft maakt zich nu op voor de lancering van de nieuwe Star Wars Outlaws-titel in augustus en de nieuwe Assassin's Creed Shadows-titel in november. Volgens Jefferies zien beide games er indrukwekkend uit en zouden ze bestsellers kunnen worden.

Aandelen van Ubisoft noteerden maandag in Parijs bijna 8 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ubisoft Entertainment kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.