Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
DeGroof: ForFarmers doet interessante overname
Beeld: ABM Financial News

DeGroof: ForFarmers doet interessante overname

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers doet met Van Triest Veevoerders een interessante overname die zijn positie in restproducten versterkt. Dit stelde Degroof Petercam maandag in een analistenrapport.

Het betreft een tamelijk stabiele activiteit, denken de analisten, die het jammer noemden dat er geen financiele details werden vrijgegeven. De overname betreft de koop- en verkoopactiviteiten van Van Triest, inclusief de locaties voor opslag en overslag en transportmiddelen.

Het aantal medewerkers van ForFarmers stijgt door de overname met 4 procent en in verhandelde tonnen is het een erg kleine overname, maar uit rapportages bij de Kamer van Koophandel blijkt dat Van Triest zeer winstgevend is, aldus analist Fernand de Boer.

Zo was het operationele resultaat in 2021 5,9 miljoen euro op een omzet van 57,2 miljoen euro en in 2022 was dit 7,6 miljoen euro op een omzet van 78,5 miljoen euro, gevolgd door verdere groei in 2023, op basis van het groeiende personeelsbestand. Op basis van deze resultaten schat De Boer de koopprijs in op 50 miljoen euro en de bijdrage aan de nettowinst van For Farmers in 2025 op ongeveer 10 procent.  

De overname van een producent van veevoeder uit reststromen en bijproducten past in het streven van ForFarmers naar meer duurzaamheid. Van Triest koopt zijn producten van brouwerijen en van producenten in de zuivel-, suiker-, bioethanol en aardappelverwerkende industrie, en verkoopt deze aan 3.500 boeren in Nederland, Belgie en Duitsland.

Degroof Petercam heedt een Houden advies met een koersdoel van 3,00 euro voor het aandeel.

ForFarmers steeg maandag 3,3 procent naar 2,79 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ForFarmers neemt Van Triest Veevoeders over
  2. ForFarmers zet ingezet herstel voort

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ForFarmers kopen verkopen

71% zegt kopen

7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.