Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
ING verlaagt koersdoel Akzo
Beeld: Akzo Nobel

ING verlaagt koersdoel Akzo

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 70,00 naar 64,00 euro, in aanloop naar de halfjaarcijfers, gezien het zwakkere klimaat in het tweede kwartaal, met handhaving van het Houden-advies. Dit bleek maandag uit een analistenrapport.

De analisten verwachten dat de prijzen in het tweede kwartaal met 1 procent zijn gedaald, door toenemende concurrentiedruk, bij een bescheiden volumegroei van 1,5 procent. Een kwartaal eerder waren de prijzen stabiel en was de volumegroei nog 2 procent, merkte ING op.

Bij de eerstekwartaalcijfers zei AkzoNobel te mikken op 420 miljoen tot 440 miljoen euro aan aangepaste EBITDA in het tweede kwartaal. ING gaat nu uit van 413 miljoen euro, na voorzichtige uitspraken van het management tijdens een recent bezoek aan een fabriek van Akzo en een gesprek met het bedrijf voorafgaande aan de resultaten.

Voor de periode 2024 tot en 2026 zijn de taxaties voor de aangepaste EBITDA met ongeveer 3 procent verlaagd door ING. Voor 2024 rekent ING nu op 1,53 miljard euro, terwijl Akzo 1,50 miljard tot 1,65 miljard euro verwacht. ING zit daarmee 2 procent onder de consensusverwachting van Bloomberg en 1 tot 2 procent lager voor de volgende twee jaren.

Het aandeel AkzoNobel daalde maandag met 1,1 procent naar 56,14 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Goldman Sachs zet Akzo Nobel op de verkooplijst
  2. Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel kopen verkopen

75% zegt verkopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.