Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Acomo neemt notenbedrijf over van Caldic
Beeld: ABM Financial News

Acomo neemt notenbedrijf over van Caldic

(ABM FN-Dow Jones) Acomo neemt het onderdeel noten en gedroogde vruchten in Noord-Europa over van Caldic, waarmee het bedrijf een voet aan de grond krijgt in deze Noord-Europese markt. Dat maakte Acomo maandag bekend, zonder financiele details te geven.

Het bedrijf Caldic Food Service en Retail dat wordt overgenomen, omvat een kantoor en een verwerkings- en productielocatie in Malmö en is vooral actief in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Duitsland.

Het levert onder andere noten, zaden, gedroogde vruchten en marsepein aan groothandels en winkels onder het eigen merk Naturnens Energi. Het maakt ook zelf marsepein van amandelen.  

"Patrick Wibroe en zijn team zullen ongetwijfeld een aanzienlijke impuls geven aan de geprojecteerde groei van ons segment Spices & Nuts", stelde CEO Allard Goldschmeding van Acomo over de commercieel directeur van CaldicFood Service & Retail die overkomt naar Acomo.

Het overgenomen bedrijf zal worden omgedoopt tot Delinuts Nordic en samenwerken met Delinuts Netherlands. "Beide bedrijven hebben een enorm groeipotentieel", stelde Sander van Ooij, directeur Delinuts. Hij wees erop dat de portefeuilles elkaar aanvullen op het gebied van sourcing en kennis, maar ook in assortiment, verkoopkanalen en geografische spreiding. "Dit stelt ons in staat om nieuwe en onderscheidende combinaties van producten, markten en diensten aan te bieden."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Mirjam van Thiel nieuwe CFO Acomo
  2. Jaarcijfers van Acomo verdienen een pluim

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ACOMO kopen verkopen

86% zegt kopen

7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.