Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Beursblik: beleggers hopen op mooie aandeleninkoop ASR
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: beleggers hopen op mooie aandeleninkoop ASR

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland kan de beleggersdag donderdag aangrijpen om de inkoop van eigen aandelen te hervatten, verwachten analisten, nadat die inkopen werden geschrapt in verband met de overname van Aegon Nederland.

Over de omvang is er nog wat onenigheid. Berenberg rekent op een inkoopprogramma van tenminste 500 miljoen euro, waarbij de verzekeraar jaarlijks minimaal 100 miljoen euro eigen aandelen inkoopt vanaf 2025. ING gaat uit van 175 miljoen euro per jaar, maar sluit een verrassing van meer dan 200 miljoen euro per jaar ook niet uit. Bank of America voorziet een start op 200 miljoen euro dit jaar, gevolgd door jaarlijks 250 miljoen euro in de jaren daarna.

Door geen eigen aandelen in te kopen, onderscheidde ASR zich van sectorgenoten NN Group en Aegon, die dat wel deden. Volgens Berenberg is hierdoor de koerswinstverhouding bij ASR Nederland na 2022 gedaald van 9,3 naar 7,7.

Berenberg denkt dat de aandeleninkoop kan starten zodra ASR Nederland de 510 miljoen euro ontvangt uit de verkoop van Aegons bank Knab. Het zou de koers ondersteunen en een aanmoediging zijn voor Aegon om zijn belang in ASR van bijna 30 procent te verkleinen. Ook geeft ASR zo het signaal af dat de integratie van Aegon Nederland goed verloopt.

Het geld voor een aandeleninkoop is ook beschikbaar, benadrukte Berenberg, en het zou een duidelijk signaal zijn dat de integratie van Aegon in Nederland op schema ligt.

Op de beleggersdag zal mogelijk ook een doelstelling voor het percentage van de winst dat als dividend wordt uitgekeerd worden gegeven. Dat was 70 procent van de winst voor de overname van Aegon Nederland en kan in de komende periode weer 70 tot 75 procent worden, denkt Bank of America, waarna het dividend met 5 tot 10 procent kan groeien, wat een "erg aantrekkelijk totaalrendement van 10 tot 11 procent oplevert".

ING sluit een verrassing niet uit, als blijk van vertrouwen dat de pensioenhervorming de Nederlandse markt de komende jaren interessanter zal maken.

Ook rekenen analisten op een bespreking van de gevolgen van het nieuwe pensioenstelsel in Nederland. Berenberg schat in dat dit 100 miljoen euro aan de winst in 2028 kan toevoegen en Bank of America komt tot een kapitaalwinst van 90 miljoen tot 100 miljoen euro.

Tenslotte kan er een update komen over de overgang naar een partieel intern model voor de berekening van de solvabiliteit. ING denkt dat dit 14,5 procentpunt aan de solvabiliteit zou kunnen toevoegen wat erg welkom zou zijn in verband met de pensioenpotten die ASR Nederland hoopt te kunnen opkopen nu het nieuwe stelsel er komt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Dividendrendement ASR is een feestje
  2. Beursblik: beleggersdag ASR brengt geen verrassingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland kopen verkopen

92% zegt kopen

13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.