Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Update: Anglo American wijst toenadering BHP opnieuw af
Beeld: ABM Financial News

Update: Anglo American wijst toenadering BHP opnieuw af

(ABM FN-Dow Jones) Anglo American heeft het overnamevoorstel van BHP Billiton opnieuw afgewezen na een extra week overleg en ziet geen basis voor verdere gesprekken of verlenging van de deadline. Dat maakte het mijnbouwbedrijf woensdag bekend.

Vorige week wees Anglo American een hoger bod al af, maar verlengde de deadline met een week, om BHP kans te bieden om de voorstellen verder aan te passen.

Intussen heeft het bedrijf een ander plan aangekondigd om aandeelhouderswaarde te creëren. Het bedrijf gaat zichzelf opsplitsten door de steenkoolactiviteiten af te stoten, evenals het belang in Anglo American Platinum, terwijl "alle opties" op tafel liggen voor het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers. Ook wordt gekeken naar opties voor de nikkelwinning.

Een eerder bod van BHP Billiton, dat op 7 mei werd uitgebracht, waardeerde Anglo American op meer dan 42 miljard dollar, na een aanvankelijk bod van 38,8 miljard.  

Anglo America wees het bod af, omdat het te complex was. Toezichthouders zouden maatregelen eisen die de waarde van het bedrijf voor de aandeelhouders zouden verminderen. Deze bezwaren zijn niet weggenomen in de afgelopen week, ondanks uitgebreid overleg over de voorgestelde structuur. Het plan van BHP zal meer dan achttien maanden duren om uit te voeren en heeft veel uitvoeringsrisico's, concludeerde Anglo. "Daarom heeft het bestuur unaniem besloten dat er geen basis is voor een verdere verlenging van de deadline, die later woensdag afloopt. 

BHP liet woensdagmiddag weten af te zien van een overnamebod. 

Update: om informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Anglo American Plc kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

BHP GROUP PLC DL -,50 kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.