Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Priority Telecom« Terug naar discussie overzicht

mierikswortel

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 maart 2013 19:29
    beste vlok, mierikwortel geraspt eet ik één maal per jaar op de matzes.
    mijn ma noemde het bittere kruid (maròr).
    denk dat jij jouw groentebouillon direkt door het gootsteenputje kan wegspoelen.
    heb het even voor je gecheckt in mijn kookboek voor séderavond groentebouillon voor vegetariërs.
    nodig: water/ui/wortel/bleekselderij incl. blad/ tomaat/kool/gemberwortel/champignons/knoflook in schil/peterselie/peperkorrel/kruidnagel/zout en laurierblad
    hoop voor je dat ik niet te laat ben.
    op de matze neem ik zelf wel eens mierikwortel,bruine suiker en een beetje ciroensap.
    sukses.
  2. [verwijderd] 3 maart 2013 01:38
    Dank U heer!

    Nee niet te laat, in sommige recepten voor Zureksoep staat dat naar gelang smaak Mierik kan worden toegevoegd. Maar er staat nergens bij hoe. Als ik weleens groentebouillon maak ten behoeve van erwtensoep dan gebruik ik kruidnagel, laurier, pastenaken, uien, het groen van prei en winterpeen. Dit bind ik veelal samen en laat ik een paar uur pruttelen.

    Na een paar uur haal ik de groente eruit en gebruik ik het vocht om het varkensvlees in te koken, gecombineerd met gerookt spek. Dit duurt ook een paar uur. Vervolgens de knolselderij en de spliterwten nadat het vlees er weer tijdelijk uit is gehaald. Op die manier behoud je de authentieke smaak van het vlees en voorkom je draadjes vlees, ook al is het vlees zeer mals.

    Nu dacht ik bijna hetzelfde te doen maar dan met een stukje Mierik....
  3. [verwijderd] 14 januari 2019 03:50
    Komt sobri hier niet meer?

    Vast aan het oefenen voor een ontzettend lange geïsoleerde eenzame opsluiting onder dwang?

    De liefde is niet voor iedereen beschikbaar. En als je de kranten tegenwoordig openslaat dan zie je hoe dicht we aan de vooravond van een bepalende oorlog staan.

    Met dus alle gevolgen van dien...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.