Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,670   0,000   (0,00%) Dagrange 16,360 - 16,750 346.475   Gem. (3M) 353,4K

G8: ’Fossiele brandstoffen belangrijkste bron

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 maart 2006 16:43
    16-03-2006 15:21
    G8: ’Fossiele brandstoffen belangrijkste bron’

    AMSTERDAM (ANP-AFX) - Fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas zullen de komende decennia nog veruit de belangrijkste energiebronnen vormen. Daarom moeten de investeringen voor de ontginning en het vervoer van fossiele brandstoffen worden opgevoerd.
    Dat stond in een donderdag uitgegeven slotverklaring van de energieministers van de G8, de zeven rijkste industrielanden en Rusland, na een tweedaagse vergadering in Moskou.
    In de verklaring staat verder dat de economische groei in de wereld samenhangt met de energievoorziening en dat het menselijke welzijn rechtstreeks verbonden is aan de beschikbaarheid van energie. De ministers zijn van mening dat het wereldwijde energieverbruik de komende jaren aanzienlijk zal stijgen, vooral in de opkomende landen.
    Kernenergie
    Om een stabiele energievoorziening in de toekomst te garanderen, moeten er meer investeringen worden gedaan bij de productie, het transport en de verwerking van energiebronnen, aldus de ministers. Het gebruik van veilige kernenergie kan een cruciaal alternatief zijn voor de landen die daarvoor kiezen. Dit is een standpunt dat vooral in Rusland en de Verenigde Staten op steun kan rekenen. G8-lid Duitsland vermindert juist zijn afhankelijkheid van kernenergie.
    De energieministers van de G8 waren in Moskou samen ter voorbereiding van de jaarlijkse G8-top, die dit jaar in juli in de Russische stad Sint-Petersburg wordt gehouden. Het is voor het eerst dat Rusland voorzitter is van een G8-vergadering.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.