Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel UNILEVER PLC AEX:UNA.NL, GB00B10RZP78

Laatste koers (eur) Verschil Volume
54,560   -0,140   (-0,26%) Dagrange 54,260 - 54,820 1.766.607   Gem. (3M) 1,1M

Unilever 1e kwartaal 2017

167 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 februari 2017 10:04

    'Deal Unilever Kraft Heinz blijft mogelijk'

    1 uur geleden

    AMSTERDAM (AFN) - De gezamenlijke verklaring van Kraft Heinz en Unilever dat ,,vriendschappelijk'' is besloten het fusievoorstel in te trekken laat nog steeds ruimte voor een deal in de toekomst tussen beide partijen. Dat denken analisten van Citi.

    Volgens Citi kan in de toekomst bijvoorbeeld een deal worden gesloten over de levensmiddelentak van Unilever. Het Brits-Nederlandse concern wees vrijdag al resoluut het bod van Kraft Heinz af, zondag werd het fusievoorstel ingetrokken
  2. [verwijderd] 20 februari 2017 10:48

    Kraft Heinz laat Unilever blauwtje lopen

    Geplaatst door Eddy Schekman | 20 februari 2017
    Tips

    Het bod op Unilever van Kraft Heinz is ingetrokken, naar het schijnt in goed onderling overleg te zijn gedaan.

    Theoretisch zou dat betekenen dat de winst op het biedingsbericht in belangrijke mate zal worden ingeleverd, maar verstokte haussiers zullen zeggen: Unilever blijft een koopje met een koers/winst van 24,7 tegen een industriegemiddelde van 60.

    Charttechnisch is het aandeel zwaar overbought, zodat op basis van de grafiek slechts de conclusie kan worden getrokken dat een koersdaling onvermijdelijk is.
  3. [verwijderd] 20 februari 2017 11:20

    Aanval Unilever afgeslagen

    23 min geleden Ron van der Does

    Dat Unilever geen saai dividendaandeel is bewees het afgelopen vrijdag. Binnen een kwartier een plus van 11 procent voor het aandeel en de AEX richting 499.

    Het Amerikaanse Kraft Heinz bracht uit het niets een overnamevoorstel van 143 miljard dollar uit op het Brits/Nederlandse concern.

    Voor aandeelhouders betekende dit $ 50 per aandeel (of liever certificaat van aandeel), te ontvangen in $ 30,23 contanten en 0,222 aandeel in de nieuwe onderneming. Een premie van 18 procent op de slotkoers van donderdag.

    “Unilever is een degelijk lange termijn dividendfonds, dat niet mag ontbreken in de portefeuille”. Die kreet hoort men vaak en dat is niet voor niets. Dat het een fonds is voor lange termijnbeleggers maakte bestuursvoorzitter Paul Polman duidelijk toen hij bij zijn aantreden in 2009 besloot geen kwartaalresultaten meer te publiceren. Twee keer per jaar was voldoende voor een stabiel bedrijf als Unilever.

    Polman op afstand

    Maar wie had er nu rekening gehouden met een overnamepoging op één van Nederlands meest prestigieuze concerns? Als er één persoon binnen Unilever niet op rekende was het Polman zelf wel. Hij verbleef namelijk niets vermoedend in Vietnam voor een ontmoeting met de Vietnamese premier.

    Uiteraard gingen alle alarmbellen rinkelen op de kantoren in Londen en Rotterdam. De financiers achter Kraft Heinz waren namelijk Warren Buffet en het Braziliaanse private equity bedrijf 3G Capital Partners. De partij die tevens achter bierconglomeraat Anheuser-Busch Inbev zit.

    Financiers die al vaker met dit bijltje hadden gehakt bij de overname van Kraft, Heinz en SABMiller.

    Deze financiers staan er om bekend binnen het geacquireerde bedrijf een “zero based budgetting” strategie door te voeren. Hierbij staat wat betreft het kostenbudget elk jaar op zichzelf en worden alle kosten zo expliciet onder de loep genomen dat uiteindelijk een enorme kostenreductie gerealiseerd wordt.

    Tevens werd er natuurlijk gevreesd dat Unilever opgesplitst zou worden in delen. Een afscheiding van de voedseltak van de wasmiddelentak ligt daarbij het meest voor de hand. Alhoewel deze niet voor de hand liggende combinatie bij Unilever al meer dan 85 jaar werkt doet daarbij niet toe.

    Grote verschillen

    Toegegeven, consolidatie in de sector lijkt voor de hand te liggen, nu het steeds moeilijker wordt groei in marges te realiseren. Enerzijds vanwege de lage inflatie, anderzijds vanwege veranderende behoeftes van consumenten.

    Zo kreeg Polman’s vorige werkgever Procter and Gamble kortgeleden nog te maken met een nieuwe activistische aandeelhouder Trian Partners.

    Als we naar de grootte van de bedrijven kijken vallen er twee dingen op. Qua aantal medewerkers is Unilever vier keer zo groot als Kraft Heinz. Qua omzet is Unilever twee keer zo groot. Als wij echter naar de marktkapitalisatie kijken doet Kraft Heinz niet zo veel onder voor Unilever. Het verschil is met 17 procent bescheiden te noemen.

    Beren op de weg

    Bij de fusiepoging van Kraft Heinz kwam de vraag naar voren wat het bedrijf op het oog heeft? Uiteraard marktaandeel, sterker worden in ontwikkelingsmarkten waar Unilever een groter marktaandeel heeft. Zeventig procent van Kraft Heinz’s omzet wordt namelijk in de Verenigde Staten gegenereerd.

    De vraag ontstaat of Kraft Heinz zich voldoende de grote beren op de weg heeft gerealiseerd. Natuurlijk kwamen er direct geluiden dat een fusie tussen de twee bedrijven kan rekenen op bezwaren van de Europese Commissie.
    Maar ook de regering van Theresa May zou een test ondergaan, zij had namelijk laten weten bezwaar aan te tekenen tegen grote overnames die de economie van het Verenigd Koninkrijk schaden.

    Ondergewaardeerd

    Ook in Nederland zou een dergelijke fusie Kamervragen opleveren, alhoewel de timing niet echt goed te noemen was zo vlak voor de verkiezingen. Premier Rutte merkt vrijdag al op dat de fusie een zaak van de onderneming is en niet van de regering.

    En natuurlijk waren daar nog de Britse en Nederlandse vakbonden. Want dat een dergelijke fusie banen kost is duidelijk. De grootste Britse vakbond Unite liet in een reactie vrijdag weten alles te doen om Unilever af te houden van de fusie.

    Er vielen twee dingen op in de verklaring die Unilever vrijdag uitbracht.
    Ten eerste was Unilever van mening dat het voorstel van $ 143 miljard de onderneming fundamenteel onderwaardeert.
    Een andere motivatie was dat Unilever geen financieel dan wel strategisch voordeel ziet in een fusie. Derhalve zag Unilever geen basis voor verdere onderhandelingen.

    Storm

    Vooral die laatste motivatie deed de deur dicht. Als je namelijk geen strategisch voordeel ziet bij een bod van vijftig dollar per aandeel, dan zie je die ook niet bij zeventig dollar.

    Kortom, Unilever maakte in zeer geringe woorden duidelijk dat het niets ziet in de avances. Daarom werd de poging van Kraft Heinz een storm in een glas water en dat typeert de financiers achter deze onderneming. Agressief en vastberaden en als de strategie niet werkt snel weer van het toneel.

    Verschillende culturen

    Het lijkt erop dat Kraft Heinz onvoldoende tijd heeft gekregen de fusie strategisch goed uit te onderhandelen. Aan de andere kant mogen de totaal verschillende culturen in de twee concerns reden voor Unilever geweest zijn Kraft Heinz de deur te wijzen.

    Vooralsnog worden er nog geen Magnums met ketchup verkocht en kan voorzitter Polman zich verder concentreren op zijn strategie van duurzaamheid.

    Unilever kan zich richten op de verbetering van de marges en voor beleggers vandaag een mooie kans alsnog in te stappen en wellicht nog jaren te genieten van een stabiel dividend.

    Ron van der Does is marktanalist bij IG Nederland.




  4. raadzaam 20 februari 2017 11:42
    quote:

    aex010 schreef op 20 februari 2017 11:29:

    Vrijdag goed gegokt en ze om kwart over vijf verkocht.

    Wil ze graag weer terugkopen, maar natuurlijk liever voor onder de 40 euro. Nog even wachten maar?
    Dat wordt m.i. heel lang wachten, want als er al iets duidelijk is geworden dan is het dat Unilever gewild is. En dat het een gewaardeerd, duurzaam en degelijk fonds is waarop ook nog eens een toekomstig bod mogelijk blijft. Ik zie Unilever dan ook niet snel terugkeren onder de huidige waarde!
  5. TProfit 20 februari 2017 13:47
    Even simpel denken, hoe je winst maakt als je onbeperkt geld hebt zoals WB
    . Je koopt of je hebt aandelen Unilever,
    . Je doet een gigantisch overnamebod
    . Koers vliegt een 5 a 6 euro omhoog
    . Verkoop je aandelen met een gigantische winst.
    . Trek je overnamebod 2 dagen later in.
    . Koers zakt en koop weer voor een leuke prijs in.
    . Met de verschillen toch een gigantische winst gemaakt ,

    Chapeau WB !
  6. [verwijderd] 20 februari 2017 15:26
    quote:

    TProfit schreef op 20 februari 2017 13:47:

    Even simpel denken, hoe je winst maakt als je onbeperkt geld hebt zoals WB
    . Je koopt of je hebt aandelen Unilever,
    . Je doet een gigantisch overnamebod
    . Koers vliegt een 5 a 6 euro omhoog
    . Verkoop je aandelen met een gigantische winst.
    . Trek je overnamebod 2 dagen later in.
    . Koers zakt en koop weer voor een leuke prijs in.
    . Met de verschillen toch een gigantische winst gemaakt ,

    Chapeau WB !
    Jij denkt dat hier geen wetten voor gemaakt zijn?
  7. Brogembank 20 februari 2017 18:07
    vanmorgen mijn geschreven calls mrt 45 op 10c kosteloos teruggekocht. Rest van de dag het niet erg gevolgd, ik ben verbaasd dat aan het slot er slechts een kleine 1.50 van de koers af is?

    Kennelijk nog plenty believers in hogere koersen/biedingen?

    Ik kijk eea rustig aan, simpel long UN aandelen voorlopig.

    Succes allen!
167 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.