Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ACOMO AEX:ACOMO.NL, NL0000313286

Laatste koers (eur) Verschil Volume
17,460   -0,280   (-1,58%) Dagrange 17,460 - 17,700 9.055   Gem. (3M) 15,3K

ACOMO 4e Q 2016

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2016 18:20
    PERSBERICHT
    Rotterdam, 20 oktober 2016
    Acomo CEO Rietkerk vertrekt in mei 2017
    Rotterdam, 20 oktober 2016 - Amsterdam Commodities NV (Acomo),
    het aan de Amsterdamse Euronext genoteerde handelshuis, meldt dat CEO Erik Rietkerk (56) de Raad van Commissarissen heeft geïnformeerd vanaf mei 2017 niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn als bestuursvoorzitter. Erik Rietkerk maakte in 2013 de overstap van de productie van en handel in palmolie en oleochemische producten naar de handel in specerijen, thee, eetbare zaden en voedselingrediënten. In mei 2013 volgde hij toenmalig managing director Stephane Holvoet op. Bernard Stuivinga, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Acomo, zegt in een toelichting: “Erik’s besluit komt niet als een verrassing. We spreken vaak met elkaar en de samenwerking is heel constructief. Vandaar dat we ook over zijn persoonlijke afwegingen goed van gedachten hebben gewisseld en natuurlijk zijn uiteindelijke keuze respecteren.” Rietkerk werd in 2013 benoemd voor een termijn van vier jaar tot mei 2017. “Dat was voor iedereen duidelijk. In het kader van diezelfde duidelijkheid heb ik er voor gekozen de Raad van Commissarissen tijdig in te lichten dat ik niet meer beschikbaar zou zijn voor een nieuwe termijn. Zij heeft nu meer dan voldoende tijd om aan de slag te gaan met mijn opvolging”, zegt Erik Rietkerk. “Ik blijf gewoon in functie tot mei 2017. Om die reden, en uit respect voor de onderneming, past het niet dat ik voor die tijd nadere mededelingen zal doen over mijn toekomstplannen.” Onder leiding van Rietkerk deed het handelshuis twee kleinere overnames en zette het in op het verder verduurzamen van de handelsketens waarin de dochterbedrijven actief zijn. In 2014 noteerde Amsterdam Commodities een recordwinst van € 33,1 miljoen. 2015 was een stabiel jaar met een netto winst van € 32,3 miljoen.

    www.acomo.nl/wp-content/uploads/2016/...
  2. forum rang 10 voda 23 november 2016 10:31
    Beursblik: Kepler Cheuvreux start volgen Acomo met Houden advies

    Koersdoel op 21,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux is woensdag gestart met het volgen van Amsterdam Commodities met een Houden advies en een koersdoel van 21,50 euro.

    Analist Patrick Roquas toonde zich positief over de positionering van de Rotterdamse handelaar in onder andere noten en specerijen, en was verder te spreken over het dividend en de financiering.

    De marktvorser voegde wel toe dat het aandeel inmiddels met een koers/winst-verhouding van 16 goed is gewaardeerd. Daarmee ontbreekt in zijn visie momenteel een impuls voor de koers.

    Roquas gaat uit van een groei van het bedrijfsresultaat (EBIT) van 2 procent per jaar, maar in goede jaren kan dat oplopen naar een plus van 6 procent. Met het oog op de aanstaande wijziging in de raad van bestuur met het vertrek van de CEO verwacht Kepler Cheuvreux op de korte termijn geen grote overnames.

    Het belangrijkste risico aan de onderkant betreft klanten die moeite hebben met scherpe prijsstijgingen. Daarnaast kunnen tekorten aan producten de leveringsgaranties van Acomo in de wielen rijden.

    Het aandeel Acomo noteerde woensdag op een groen Damrak 0,7 procent hoger op 19,72 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 5 maci 15 december 2016 09:07
    ING zet Acomo op kooplijst

    Koersdoel naar 25,68 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het advies voor Amsterdam Commodities verhoogd van Houden naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 23,50 naar 25,68 euro.

    Acomo genereert volgens analistReginaldWatson veel cash en betaalt meer dan 70 procent van zijn winst uit in de vorm van dividend. Indien Acomo geen overnames doet, voorziet de analist dat dit dividendbeleid houdbaar is. De schuldratio (nettoschuld/EBITDA) van Acomo zal volgens ING dalen naar 1,3 tegen het einde van 2016, en vervolgens verder afnemen.Het aandeel Acomo presteerde de afgelopen 18 maanden weliswaar slechter dan de sector, maar dit is volgens Watsonte verklaren, gelet op de margedruk die de zadelhandelaar in 2015 ondervond.

    De analist is daarnaast van meningdat de markt een "onredelijk" hoog rendement van 10 procent eist van Acomo.

    Het grootste risico voor een belegging in Acomo noemde Watson het onder druk komen staan van markten waarin het handelshuis actief is door geopolitieke onrust. Ook het vertrekt van CEO Erik Rietkerk per mei 2017 brengt risico's met zich mee, aldus de analist, die wel benadrukte dat een opvolger ook een positief effect kan hebben.

    Het aandeel Acomo sloot woensdag op 19,67 euro.

    Door: ABM Financial News.
  4. forum rang 6 effegenoeg 15 december 2016 11:07
    quote:

    Show_Me_The_Money schreef op 15 december 2016 10:28:

    De afgelopen dagen heeft ING ingeslagen.
    Vandaag een openingskoers van 20,40 en de ING heeft zijn zakken weer gevuld, waarna de koers weer kan dalen.
    Onbegrijpelijk toch dat er nog mensen zijn die hier instinken.
    Lijkt me een juiste conclusie.
    Ik heb de aandelen zelf niet maar volg het wel.
    Het is beschamend hoe een door steun overeind gehouden bank met dergelijke kreten de koers kunnen beïnvloeden.
  5. buy&hold-style 15 december 2016 12:08
    Het is een aansprekend idee dat een bank wat extra geld verdient over onze rug door eerst positie in te nemen en dan een advies uit te brengen. Voor de Nederlandse banken geldt echter dat ze zelf geen eigen handelsposities meer innnemen in aandelen, die activiteit is helemaal gestopt. Door de aangescherpte regelgeving is dit simpelweg niet meer rendabel, er moet te veel risicokapitaal voor worden aangehouden. Er wordt dus niet meer voor eigen boek in aandelen (en andere stukken) gehandeld, wat een negatieve impact heeft op de liquiditeit in de markt.

    De US Investment Banks kunnen en doen dit nog wel, daar zouden de Chinese Walls voor scheiding moeten zorgen, maar de effcetiviteit is van buitenaf niet te controleren.
  6. forum rang 5 maci 15 december 2016 12:54
    quote:

    effegenoeg schreef op 15 december 2016 11:07:

    [...]

    Lijkt me een juiste conclusie.
    Ik heb de aandelen zelf niet maar volg het wel.
    Het is beschamend hoe een door steun overeind gehouden bank met dergelijke kreten de koers kunnen beïnvloeden.
    Dat geldt waarschijnlijk voor heel veel, zo niet alle analisten. Helaas is dat maar weinig zichtbaar.
    Een voorbeeld waar het wel te zien is, is bij de "geleerden" die periodiek aanschuiven bij Harry Mens. De paar duizend euro die ze daarvoor betalen hebben ze er vrijwel altijd de week erna ruimschoots terug verdient. Je ziet dan dat het betreffende fonds niet meer in hun lijst staat.

    Het gaat niet altijd zo snel. Geert Graaii heeft een tijdje geleden bij Harry Brunel gepromoot. Hij had ze in portefeuille en heeft dat, waarschijnlijk door koersverlies, nog altijd.
    Je zou bijna medelijden met de man krijgen ;-)
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.