Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Robeco speelt in op het onderbuikgevoel

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juni 2004 15:14
    Wie kent de reclame niet waarin nerveuze met pennen te tikkende beleggers te zien zoals in de reclame van Robeco. Robeco probeert hiermee duidelijk te maken, dat indien je je kapitaal in hun fondsen belegd je gevrijwaard ben van spanning door koersschommelingen op de beurs. Je kapitaal is volgens Robeco bij hun in de beste handen. Als ik naar de huidige waarde van mijn Robeco- en vooral mijn Ohrafondsen kijk, dan kan ik met recht stellen, dat deze reclame niet echt geloofwaardig is. Ondanks het herstel van de laatste jaar op de beurs is de huidige waarde van deze fondsen nog maar een fractie van het door mij in deze fondsen belegd kapitaal. Het voordeel van fondsbeleggen is de spreiding. Maar dit is dan ook het enige voordeel en is ook tevens een nadeel. Door de spreiding wordt het effect van een sterk aantrekkend aandeel in de portefeuille ook enorm gedempt.
    Het grootste nadeel van fondsbeleggen is echter de omvang van hun portefeuille. Bij dalende koersen zijn de fondsbeheerders niet in staat de portefeuille te liquideren omdat dit een enorm sneeuwbaleffect op de beurs kan veroorzaken. De daling die is ingezet zal je dan als fondsbelegger ook helemaal mee mogen maken. Robeco kan mij met zijn reclame niet meer overtuigen. Als er al geblunderd moet worden met mijn centen dan doe het lekker toch maar zelf. Dat ik daar nerveus van kan worden, dat neem ik op de koop toe.
  2. CouSon 13 juni 2004 20:11
    Van al die rustgevende reclames word ik alleen maar onrustiger. Ook ik heb mijn vermogen bij Robeco staan. Echter, gezien de prutserigheid waarop met mijn geld wordt omgegaan (om maar iets te noemen: niet bijgewerkte koersoverzichten, zeer late bijwerking naar aanleiding van dividenduitkering, soms moeizaam kunnen inloggen, van fouten wemelende internettoepassingen,....) ben ik de laatste tijd ernstig in twijfel. Punt is dat veranderen sowieso geld kost en bovendien zadelt dat op met de vraag waar dan wel heen.

    Op zich heb ik vrede met de voordelen van fondsbeleggen (spreiding) en verwacht ik eerder slapeloze nachten indien ik zelf in 'echte' aandelen ga. Waar ik dan wel heen moet, dat is voor mij nog een raadsel.

    Wie oh wie zorgt naast Risico en Rendement ook daadwerkelijk voor de derde R (die van Rust)?
  3. forum rang 7 ffff 13 juni 2004 20:31
    Hallo mensen,

    Dan moet je eens echt zaken gaan doen met Robeco-BANK in Luxemburg. Als je dat één keer in je leven gedaan hebt, heb je gegeten en gedronken.

    Die denken daar echt dat ze hun klant alles wijs kunnen maken.

    Ooit deden ze transacties gewoon niet en gavn als commentaar en uitleg dat de telex niet werkte.. en dat was in het internettijdperk.

    Serieus!

    Peter
  4. [verwijderd] 13 juni 2004 20:45
    Hoi Peter,

    Het verbaast me niets, wat je schrijft. Het bevestigt het beeld wat ik al lang had...

    Die lui zijn zo tomeloos arrogant, bij de gratie van vele duizenden argeloze spaarders die er hun geld naar toe brengen.

    Neem nu alleen de beheerskosten al. Dat is vreselijk binnenlopen, of er nu winst wordt gemaakt of verlies. Dat zal ze waarschijnlijk een worst wezen...

    Pas nadat die vele argelozen hun rekening zouden opheffen, verschijnt er een "te huur" bord voor het glimmende kantoorgebouw. Eerder niet.

    Men profiteert van de onzekerheid van de "belegger" en wordt uiteraard vrolijk geholpen door die zogenaamde "adviseurs" van lokale Rabobanken, die er alleen maar zitten om spullen uit eigen keuken te verkopen.

    Voor hen die het nog niet wisten: Robeco=Rabo.

    Vr. groet,

    CT
  5. hajo 13 juni 2004 21:11
    Ben ook tijdig uit de Robecofondsen gestapt
    Tegen de tijd van de omzetting naar Robeco Luxemburg Equity Funds heb ik het zaakje nog goed verkocht, omdat de beurs rond de 355 stond en ik vermoeden had van een terugval.
    Immers, er zou een tijd aanbreken ( een paar weken n.b.!!)waarin niet gehandeld kon worden in de fondsen.
    Ik begrijp overigens niet waarom dat zo lang moest duren, maar tegen de tijd dat er weer gehandeld kon worden waren de fondsen flink gezakt met een index rond de 335
    Zo jaag de je klanten wel de deur uit Robeco !!

  6. [verwijderd] 14 juni 2004 13:23
    quote:

    Talpa Capital B.V. schreef:

    Het grootste nadeel van fondsbeleggen is echter de omvang van hun portefeuille. Bij dalende koersen zijn de fondsbeheerders niet in staat de portefeuille te liquideren omdat dit een enorm sneeuwbaleffect op de beurs kan veroorzaken. De daling die is ingezet zal je dan als fondsbelegger ook helemaal mee mogen maken.
    Ik snap niet helemaal hoe dit nieuws kan zijn? Vor de meeste beleggingsfondsen geldt gewoon dat ze bijna maximaal belgd moeten zijn. Het feit dat er niet verkocht wordt heeft dus niks met de fondsbeheerder of de groote van het fonds te maken. Zo zijn gewoon de regels. Als je als particulier dan wel een daling verwacht kun je toch gewoon je beleggingsfonds verkopen?
  7. [verwijderd] 14 juni 2004 14:58
    Dat hangt er maar net vanaf wat je doel is. Als je belgger bent, is dat natuurlijk niet te laat. Dan heb je namelijk een beleggingshorizon van een half jaar tot misschien wel 10 jaar. Als je handelaar bent is dat wel te traag. Dan wil je à la minute kunnen ingrijpen en van kleine koersbewegingen gebruik maken. Als je dat laatste bent, kun je misschien beter via een andere broker in die fondsen handelen of niet in beleggingsfondsen handelen. Ik vind deze discussie dus een beetje zinloos.
  8. [verwijderd] 14 juni 2004 15:24
    Ik denk toch dat je de teneur van mijn verhaal niet goed begrepen hebt. Het grootste bezwaar dat ik tegen fondsbeheerders heb, is dat zij je in hun reclames proberen wijs te maken dat je kapitaal bij hun in heel vertrouwde handen is en dat je bijna volledig beschermd bent tegen koersdalingen. Als je de ontwikkelingen bekijkt van de Robecofondsen en vooral de Ohra fondsen dan zul je nog zeer lang en mogelijk wel eeuwig moeten wachten om je geinvesteerd kapitaal terug te ontvangen, dat je een 2 a 3 jaar terug hebt geinvesteerd in deze fondsen. Het is ook opmerkelijk dat je Ohra, die in het verleden toch veelvuldig reclame maakte voor hun fondsen, in het geheel niet meer hoort of zien. Als je naar het resultaat van hun fondsen kijkt is dat ook niet verwonderlijk. Beschamend gewoon. Ik durf zelf te beweren, dat een aap nog tot een beter beleggingsresultaat had kunnen komen.
  9. [verwijderd] 14 juni 2004 15:47
    Ik ben het én niet eens met je standpunt én niet met de argumenten die je daarvoor geeft. 2 à 3 jaar is zeer korte termijn als het om aandelen gaat. De termijn daarvoor is 10 tot 30 jaar. In die tijd levert het dan 7% à 8% op. Volgens mij geeft Robeco ook niet het idee dat je er niet mee kunt verliezen. Wel dat het meer rust geeft dan zelf doen en dat je dan een betere spreiding kunt bereiken. Beiden is waar naar mijn mening.

    Verder moet je goed kijken naar hoe deze fondsbeheerders werken. De regels waaran ze zijn onderworpen zijn vrij strikt. Als particulier heb je veel meer vrijheid qua timing en hoe zwaar je belegd zit. Als je een ander beleid wilt wat dit betreft zul je meer naar de hedgefunds moeten kijken. Die zijn gericht op absolute retun. De meeste beheerders bij beleggingsfondsen zijn gericht op relative return. Bij selectie van een fonds moet je dus goed kijken wat de doelstellingen zijn. In veel gevallen kan dan het ook een mooi alternatief zijn om in trackers te beleggen ipv een beleggingsfonds.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.