Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

Laatste koers (eur) Verschil Volume
23,130   -0,760   (-3,18%) Dagrange 22,610 - 23,240 1.151.936   Gem. (3M) 2,3M

Arcelor Mittal October 2016

2.627 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Amigo go go 25 oktober 2016 21:26
    quote:

    kusadasi schreef op 25 oktober 2016 20:55:

    [...]Daarvan alweer 7,5% van ingeleverd,ja dit soort aandelen zijn zeer volatiel
    Er weer terug bij af. Dacht zelf een goede deal te hebben gemaakt. Verkocht op 5,56 en terug gekocht op 5,41. Hou per saldo wel iets over, maar toch dit verwacht je niet
  2. Toekomstbeeld 25 oktober 2016 21:57
    quote:

    Juristas schreef op 25 oktober 2016 21:24:

    In NY Arcelor nu 6,17. Na goede cijfers AK steel gedaald van 6,36 naar 6,17. Heeft iemand hier een verklaring voor???
    De geschiedenis lijkt zich te herhalen "Buy at the rumor and sell at the news".

    Selecteer onderstaande links en klik op de YTD grafiek. Je zult ontdekken dat bij diverse USA staalbedrijven eind juli exact hetzelfde patroon zich voordeed. Sterk stijgende koersen in aanloop naar de cijfers en feitelijk 1 of 2 dagen na publicatie de koersen onderuit en vervolgens verder en verder weggezakt.

    quotes.wsj.com/X

    quotes.wsj.com/AKS

    quotes.wsj.com/STLD

    quotes.wsj.com/NUE

    Oh ja, en de angst voor de Apple resultaten nabeurs.....
  3. [verwijderd] 25 oktober 2016 22:59
    Resultaten markeren eerste daling omzet en winst gehele boekjaar sinds 2001.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het fiscale vierde kwartaal voor het derde opeenvolgende kwartaal een lagere omzet en winst geboekt. Dit bleek dinsdag nabeurs tijdens de publicatie van de bedrijfsresultaten van de techgigant.

    De daling is met name toe te schrijven aan een vertraging in de verkopen van iPhones.

    De resultaten markeren tevens de eerste daling van de omzet en winst op jaarbasis sinds 2001.

    CEO Tim Cook zei dat de verbeteringen binnen de zakelijke dienstverleningsdivisie en de introductie van de nieuwe iPhone in het bijzonder de outlook van het bedrijf voor het komende kwartaal heeft doen verbeteren. "De reactie van de klant is echt boven verwachting", zei hij. "Tevredener dat dit over de ontvangst [van de nieuwe iPhone] kunnen we niet zijn."

    In het fiscale vierde kwartaal, dat eindigde op 24 september, boekte Apple een 19 procent lagere nettowinst van 9 miljard dollar, ofwel 1,67 dollar per aandeel, versus 11,1 miljard dollar, ofwel 1,96 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten vooraf geraadpleegd door Thomson Reuters rekenden op een nettowinst van 1,65 dollar per aandeel.

    Het bedrijf boekte een 9 procent lagere omzet van 46,9 miljard dollar. Apple lanceerde een week voor het aflopen van het fiscale kwartaal de nieuwe iPhone 7. De omzetcijfers zijn dus weinig representatief voor de verkoop van de nieuwe iPhone.

    Desondanks blijft Apple met een nettowinst van 45,7 miljard dollar in zijn gehele fiscale jaar het meest winstgevende Amerikaanse bedrijf.

    Outlook

    Apple gaf een optimistische prognose af voor het lopende kwartaal, waarin onder andere het kerstseizoen valt en de verkoop van de nieuwe iPhone is opgenomen.

    Het bedrijf voorzien een omzet van 76 tot 78 miljard dollar, wat een stijging representeert ten opzichte van de omzet in dezelfde periode een jaar eerder. Toen boekte het concern een omzet van 75,9 miljard dollar. Analisten voorzagen voor het huidige kwartaal een omzet van 74,9 miljard dollar.

    Daarnaast voorziet het concern een bruto winstmarge van 38,0 tot 38,5 procent. Het afgelopen kwartaal bedroeg de brutomarge 38 procent.

    Het aandeel noteerde nabeurs 2,3 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    October 25, 2016 16:56 ET (20:56 GMT)
  4. Toekomstbeeld 25 oktober 2016 23:22
    quote:

    pbr schreef op 25 oktober 2016 22:36:

    in hoeverre is US koers bepalend voor koers hier ?

    volgens mij valt dat wel mee
    Heb vaak gezien dat we hier de volgende dag gewoon verder gaan met waar we gebleven waren. Zo waren er diverse vrijdagavonden (in augustus of juli) dat de koers van AM op Wall Street totaal onderuit ging tov de slotkoersen AM/AEX. Vervolgens opende de koers op maandag op hetzelfde nivo als die AEX/AM slotkoersen.

    Pre-market USA morgenvroeg is totaal niet relevant. Die volgt, met vertraging, de AEX/AM notering totdat Wallstreet het om 15:30 uur weer overneemt.

    Denk dat het morgen helemaal afhangt van de olieprijs die behoorlijk is weggezakt, het algemene sentiment (wat weer afhankelijk is van de analisten call Apple later vannacht) en wat de grondstoffenprijzen & indices in Asia vannacht doen.

    Uiteindelijk gaat AM zijn eigen weg. Over een wat langere periode toont die een eigen trend en is over een wat langere periode minder volatiel dan bv de USA aandelen.

  5. zalwel 25 oktober 2016 23:37
    Is er dan niemand die echt weet waar de koers naar toe gaat. Het ene moment denk ik dat iemand het weet, als ik het commentaar op het Forum lees,maar die zit er dan later weer net zo makkelijk enorm naast met zijn voorspelling.. Het lijkt net alsof het dus niet te voorspellen is waar de koers natoe gaat.
    Ik merk wel dat er steeds meer beleggers aan het afbouwen zijn en de verkochten stukken dan weer op een iets lager niveau willen terug kopen. Dit dan wel weer op niveau's waar diezelfde beleggers vorige week graag op hadden willen verkopen. Hieruit kan je opmaken dat de beleggers een nieuwe kijk hebben op het aandeel. Het aandeel is in een volgende fase terecht gekomen. Een fase van oplopende koersen en hogere niveau's.
  6. aandeeltje! 26 oktober 2016 01:11
    quote:

    zalwel schreef op 25 oktober 2016 23:37:

    Is er dan niemand die echt weet waar de koers naar toe gaat. Het ene moment denk ik dat iemand het weet, als ik het commentaar op het Forum lees,maar die zit er dan later weer net zo makkelijk enorm naast met zijn voorspelling.. Het lijkt net alsof het dus niet te voorspellen is waar de koers natoe gaat.
    Ik merk wel dat er steeds meer beleggers aan het afbouwen zijn en de verkochten stukken dan weer op een iets lager niveau willen terug kopen. Dit dan wel weer op niveau's waar diezelfde beleggers vorige week graag op hadden willen verkopen. Hieruit kan je opmaken dat de beleggers een nieuwe kijk hebben op het aandeel. Het aandeel is in een volgende fase terecht gekomen. Een fase van oplopende koersen en hogere niveau's.
    Ik zie dat ook zo, maar zie hem toch niet snel boven de 7 gaan. Daarvoor zijn wel cijfers nodig om bevestiging te geven.
  7. zalwel 26 oktober 2016 06:54
    Die cijfers komen toch op 8 november. De verwachtingen zijn beter. Het gaat stapje voor stapje. AM geeft aan dat ze zelf positief zijn voor de toekomst. De koersdoelen van de analisten worden naar boven bij gesteld. De concurrenten komen met resultaten die niet tegenvallen. Volgens mij allemaal factoren die voor een hogere koers kunnen gaan zorgen. Maar zekerheid nee. Wel een aantal veranderingen die positief zijn. De omzetten van de laatste dagen geeft wel aan dat er een aantal partijen het aandeel graag kopen op het huidige niveau. En als je veel wil kopen laat je het aandeel af en toe ook weer iets zakken, als mogelijk om het weer iets goedkoper op te pakken. Ik weet het natuurlijk ook niet wat de koers morgen doet maar weet wel dat er een aantal lichten op groen springen. Succes. Laat je niet gek maken door die dag voorspellingen. Vandaag iets hoger morgen iets lager etc etc. Om te gieren.
  8. [verwijderd] 26 oktober 2016 07:25
    woensdag 26 oktober 2016, 7:13
    Moody's somber over Europese staalsector
    © ANP
    Kredietbeoordelaar Moody's blijft somber over de Europese staalproducenten. Aanhoudende concurrentie van goedkoper Chinees en Russisch importstaal en stijgende prijzen voor ruwe grondstoffen zijn daar onder meer de reden van, zo valt op te maken uit een rapport van de firma.

    Een en ander zorgt er volgens Moody's voor dat de verwachting voor de Europese staalindustrie de komende 12 tot 18 maanden negatief is. En hoewel de recente maatregelen uit Brussel om het dumpen van staal op de Europese markt tegen te gaan enig effect zullen hebben, blijft het volume van geïmporteerde staalproducten significant hoog, aldus Moody's.

    Ook over de Russische staalindustrie is Moody's overigens somber gestemd. De verwachting daarvoor is negatief voor dit jaar, bijvoorbeeld gezien de fragiele staalvraag op de thuismarkt. Volgens de kredietbeoordelaar is het onzeker of de vraag naar staal in Rusland in 2017 duurzaam zal herstellen.
  9. [verwijderd] 26 oktober 2016 07:47
    Moody's blijft druk zien van vooral Chinese import.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese staalsector blijft voorlopig last houden van dumping door China en Rusland, maar ook van stijgende grondstofprijzen en prijsvolatiliteit. Dit schreven analisten van Moody's woensdag in een rapport.

    "De aanhoudende wereldwijde en regionale onbalans tussen vraag en aanbod zal op de sector en op de staalprijzen blijven wegen in 2017, waarbij het risico bestaat dat de winstgevendheid verder onder druk komt", zei analist Humert Allemani.

    Volgens de analist zijn de vooruitzichten in de sector ook in de komende 12 tot 18 maanden negatief.

    "De Europese staalsector blijft last houden van overcapaciteit en een beperkte onderhandelingsmacht over prijzen, vooral in de middelgrote en kleinere staalfabrieken", stelde Allemani.

    De conservatieve inschatting van Moody's is dat de vraag naar staal in Europa volgend jaar met slechts 1 procent zal toenemen. De vraag vanuit de automotive sector zal volgens de kredietbeoordelaar minder hard groeien dan vanuit de bouwsector en de sector waarin kapitaalgoederen worden geproduceerd.

    Staaldumping

    De voortdurende invoer van goedkoper staal uit China en Rusland zal volgens de analisten een deel van de verwachte groei opslurpen. Het dumpen van staal zal enigszins beperkt worden door recent ingevoerde maatregelen door de Europese Unie, maar de geïmporteerde volumes zullen ook volgend jaar aanzienlijk blijven omdat volgens de analisten initiële effecten langzaam zullen verdwijnen als de import van staal verschuift naar landen waartegen geen maatregelen zijn genomen.

    Moody's denkt dat de staalprijzen in 2017 onder druk komen te staan na de volatiliteit van dit jaar als gevolg van het dumpen van staal. Toch verwacht de kredietbeoordelaar niet dat de dieptepunten zullen worden bereikt van begin dit jaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    October 26, 2016 01:42 ET (05:42 GMT)
  10. jessebrown 26 oktober 2016 07:54
    Bloomberg the Company & Its ProductsBloomberg Anywhere Remote LoginBloomberg Terminal Demo Request

    Markets
    Stocks
    Currencies
    Commodities
    Rates + Bonds
    Economics
    Magazine
    Benchmark
    Watchlist
    Economic Calendar
    Tech
    U.S.
    Global
    Startups
    Cybersecurity
    Digital Media
    Bloomberg Technology TV
    Hello World
    Studio 1.0
    Pursuits
    Cars & Bikes
    Style & Grooming
    Spend
    Watches & Gadgets
    Food & Drinks
    Travel
    Real Estate
    Art & Design
    Politics
    With All Due Respect
    Poll Decoder
    Culture Caucus Podcast
    Masters In Politics Podcast
    Ad Tracker
    Battlegrounds 2016
    Opinion
    View
    Gadfly
    Businessweek
    Subscribe
    Cover Stories
    Opening Remarks
    Etc
    Features
    85th Anniversary Issue
    Behind The Cover
    Sign In
    Subscribe

    Photographer: China Photos/Getty Images
    Southeast Asia's Appetite for Steel Giving New Life to Chinese Mills
    Bloomberg News
    October 24, 2016 — 11:00 PM CEST Updated on October 25, 2016 — 7:31 AM CEST
    Share on FacebookShare on Twitter

    Don't Miss Out — Follow Bloomberg On
    Facebook Twitter Instagram YouTube

    Southeast Asia is now biggest buyer of steel exports by China
    Sales to U.S., Europe plunge after governments imposed tariffs
    Share on Facebook
    Share on Twitter
    China’s steel juggernaut is picking up speed closer to home.
    As governments in Europe and the U.S. limited supplies of Chinese metal they said was dumped on the market, the world’s largest producer is expanding exports to its neighbors in Southeast Asia. A third of all Chinese shipments now end up in countries like Vietnam, Thailand and the Philippines, where rapid economic growth is fueling increased spending on infrastructure including highways, airports and office towers.
    Southeast Asia’s growing appetite for steel is helping to ease the pain of a global surplus that sent prices plunging last year. It is giving new life to unprofitable government-owned mills that China had sought to close. But rising imports also are overwhelming smaller producers in Southeast Asia, while posing longer-term competition for high-end steel products made in Japan and South Korea as China pursues a bigger role in the region’s economy.

    “Imports are coming by leaps and bounds,” said Tan Ah Yong, secretary general of the Southeast Asia Iron & Steel Institute, an industry group based in Selangor, Malaysia. “We are very worried. The change has not really benefited regional steel producers.”
    There already are signs that cheap Chinese supply has stymied the growth of Southeast Asia’s steel industry. While demand by the region’s six top steel-using countries surged 23 percent from 2011 to 2015 to 69 million metric tons, domestic production barely budged, association data show. In Malaysia, Perwaja Steel Sdn Bhd and Megasteel Sdn Bhd have been forced to close their operations, and domestic producers in Southeast Asia have postponed investment in new capacity, Tan said.
    Biggest Driver
    Ten nations in Southeast Asia accounted for 37 percent of China’s steel exports in the first nine months of 2016, up from 32 percent a year earlier, and 20 percent five years ago, according to Chinese General Administration of Customs data. Southeast Asia has been by far the biggest driver of the increase in Chinese shipments, accounting for about two thirds of last year’s gain and almost all of it this year.

    China makes half the world’s steel and has been sending more overseas as its domestic capacity rose faster than demand. Global shipments more than quadrupled since the 2008 financial crisis, reaching a record last year, and prices dropped as much as 64 percent from a peak in 2011. While the market recovered some of those losses this year as Chinese demand improved, the prolonged surplus has forced mills to close across five continents.
    To be sure, even before the tariffs were imposed, western countries weren’t major destinations for Chinese steel. Less than 1 percent of exports went to the U.S. in the first nine months of 2016, the lowest in five years, and less than 6 percent ended up in Europe, government data show. Those shipments are shrinking as sales jump in Asia, where China’s government seeks more economic and trade clout. Southeast Asia was the biggest source of new demand in the past five years.
    Global Exports
    “There have been many anti-dumping cases which have been successful, but while deterring some exports, it certainly won’t derail the whole theme of Chinese steel mills exporting to the world,” said Daniel Hynes, senior commodities strategist at Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Sydney.
    For now, cheap supply has been a boon to buyers in Southeast Asia, where infrastructure spending is expected to expand through the rest of this decade. Vietnam’s economy will grow 6 percent this year, as the Philippines expands 6.4 percent and Indonesia 5 percent, according to economists surveyed by Bloomberg.
    China is seeking a bigger role in the economies of its neighbors under a policy called One Belt, One Road, which aims to stimulate new trade links. The government also is funding projects in the region through the China-led Asian Infrastructure Investment Bank to develop more markets for its exports.
    Philippine President Rodrigo Duterte, during his visit to Beijing last week, got $24 billion of investment and funding pledges from China, including $11.2 billion of preliminary agreements for projects including railways, ports and energy projects.

    Adding Value
    The evolution of China’s steel industry may pose a longer-term headache for producers elsewhere in Asia. While most of China’s exports are commodity products commonly used in construction, mills are investing and exporting more higher-end steel like coated sheet and rolled coil used in manufacturing.
    Close all those tabs. Open this email.
    Get Bloomberg's daily newsletter.

    Enter your email
    Sign Up
    Baosteel Group Corp. and Wuhan Iron & Steel Group Corp., who are merging under a state-directed plan intended to consolidate the industry, are building two huge plants on the south coast of China, each with nearly 10 million tons of capacity. These are low-cost, high-quality plants designed to serve domestic markets as well as those elsewhere in Asia, said Laura Zhai, an analyst at Fitch Ratings Inc.
    “Where Japan and Korea have already been displaced is the kind of middle-of-the-road flat products like re-rolling grades of hot-rolled coil,” said Tomas Gutierrez, an analyst at Kallanish Commodities Ltd. in Shanghai.
    Market Share
    Such incursions pose a danger for more established companies in the region including Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp. and JFE Holdings Inc., Japan’s top two producers, or South Korea’s Posco.
    While competition is sure to increase, the influx of Chinese supply may have limited impact on markets for higher-end steel, especially from Japanese or Korean manufacturers with operations in Southeast Asia, said Risaburo Nezu, a senior research adviser at the Research Institute of Economy, Trade and Industry in Japan.
    “I question if Japanese manufacturers will shift away from Japanese steel in favor of Chinese steel,” Nezu said. “I don’t know how realistic that possibility is.”
2.627 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.