Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Willem Middelkoop - Roger, Jim

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2004 15:22
    Willem is zo negatief omdat ie veel in goud heeft geinvesteerd en nog steeds maar niet ziet dat zijn investering genoeg heeft opgeleverd om te stoppen met werken. Hij praat de markt 'zijn' richting uit. Wellicht ook diegenen die hetzelfde heeft gedaan. De waarheid is pas achteraf te betwisten. mijn mening hierover.
    MHM
  2. [verwijderd] 31 mei 2004 15:41
    Jim Rogers is niet de enige die deze onheispellende boodschap afgeeft.In Beleggers Belangen[technische analyse]zijn meerdere strategen die zich zorgen maken over het Amerikaanse begrotingstekort,hier is al vaker een artikel over geschreven.Er zijn er bij die hier een kortere termijn dat dit gaat gebeuren voor ogen hebben.Langetermijnvisie is bij mij zowieso al geen optie meer.
  3. [verwijderd] 31 mei 2004 16:35
    Er zijn drie manieren om je in te dekken tegen zo'n crisis.

    1. Goud & Zilver, (de bekendste voor de meeste)
    2. Aandelen, met een product dat relatief uniek is.
    3. grondstoffen waar relatief grote behoefte aan is en met name fysiek in bezit hebben.

    It's always a circle of life.....

    It will never change. Alleen de gevoerde oorlogen worden elke keer vreselijker. En dat is iets waar ik nog meer 'bang' voor ben, dan dat hele systeem dat ten gronde zou gaan..........
  4. [verwijderd] 31 mei 2004 17:09
    Het verrast mij wel hoe uniform die mening hier ondersteund wordt (Alleen MM biedt kritiek). Als je contrair gaat, zou je bijna denken dat het andersom moet eindigen. Ik ken de cijfertjes en de onderbouwing ook (twin deficits e.d.) en het klinkt allemaal heel logisch, maar het gebeurt bijna nooit dat een schip op een ijsberg vaart die de ka[iteins al lang van te voren heeft zien aankomen.
    Het gaat er bij mij moeilijk in dat het zo gemakkelijk geld verdienen is. Warren Buffet, Soros, Jim Rogers en marc Faber zijn allemaal uit de dollar gestapt. Die hebben een schare volgelingen (groter dan John de Mol) en iedereen zit al in de reddingsboten in afwachting van de grote klap.
    Maar hoe het dan gaat lopen, ik weet het niet ? Misschien valt de rooskleurige toekomst van China in het water door een SARS epidemie, of valt europa ten prooi aan eurosclerose.
    -pcrs
  5. [verwijderd] 31 mei 2004 18:04
    Wat een onzinstuk. Voor diegene die dit relevant vinden kijk dan vooral eens naar de omstandigheden en de verwachtingen 20 jaar geleden tot daar waar we nu staan. Kijkend naar grondstoffen hebben overheden deze of in grote getalen verkocht (goud)of is deze per eenheid product in gebruik afgenomen en tevens goedkoper geworden(olie en relatief).

    Nog een paar puntjes:
    Mijn beste strategie in een baissemarkt is buy low and sell high.
    Ik ga hiern niet eens meer op reageren, als dat je enige wijsheid is, is het tijd om met pensioen te gaan.

    Hij probeert al jaren om de derivatenportfolio van zijn verzekeringsbedrijf te verkopen.
    Is die markt toch iets slimmer dan de positie van het bedrijf, met andere woorden, omvang is minder erg dan de wijze waarop zaken gehedged zijn. Als het niet te hedgen is (30 jaar in het voorbeeld) vindt de markt het niet zo interessant en blijft bedrijf met een risico zitten, niet de markt.

    Aan de andere kant, ik cut en paste:

    Middelkoop belegt voor zijn eigen pensioenopbouw in onroerend goed, aandelen, beleggingsfondsen, zilver en goud, maar neemt geen posities in op de Amsterdamse beurs. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

    Waar zou ik me druk om maken.

  6. [verwijderd] 31 mei 2004 18:07
    Bij de crash in maart 2000 verschenen er tenminste nog boeken als DOW 120000 of zo, dat soort boeken zijn er niet veel nu. Alleen heel veel doom en gloom spul. Maar ik ken de argumenten voor doom en gloom en ze klinken logisch. Het is een moeilijke puzzel. Misschien als iedereen weer uit de reddingsboten gestapt is omdat er niets gebeurt. Ook zorgwekkend dat als partijen die 100en miljarden beheren, al uit de dollar gestapt zijn, dat dit maar zo'n minuscuul dollardalinkje tot gevolg heeft gehad.
    -pcrs
  7. [verwijderd] 31 mei 2004 19:10
    prsc7,
    Ik blijf het ook heel moeilijk vinden om het allemaal te volgen.
    Mooi voorbeeld van die ijsberg!
    Zomaar even wat gedachten.................

    Vluchten in fysiek goud....in USA is geen gram fysiek goud legaal te krijgen?

    Commodities worden en blijven duur, alleen als er veel vraag is. Impliceerd ook een hoge mate van welvaart!

    China en India kunnen alleen maar scoren als zij de produkten in het westen kunnen verkopen.

    Dollar of euro crash.....heel makkelijk manipuleerbaar, dus zal m.i. nooit gebeuren.

    Inflatie en deflatie....via "hedonic pricing" plus goedkope goederen import uit lage lonen landen zijn voorlopig makkelijk onder controle te houden.

    Het vertrouwen in ons monetaire stelsel zal m.i. gehandhaafd blijven, omdat iedereen het wil en er geen alternatieve zijn.

    G7 zal er alles aan doen om een wereld crises te voorkomen, en de restvaluta hobbelt waarschijnlijk vrolijk mee.

    Hoe zal het werkelijk gaan? Wel spannend.
    gr.fes
44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.