Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.528 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 277 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 oktober 2016 16:11
    Iran investeert in nieuwe productie van olie en gas - media

    Contract met lokale bedrijven omvat 2,5 miljard dollar voor lange termijn.

    (ABM FN-Dow Jones) National Iranian Oil heeft een deal met een aantal lokale bedrijven voor de productie van olie en gas met een omvang van 2,5 miljard dollar afgerond. Dit schreef persbureau Bloomberg dinsdag op basis van berichten van het Iraanse ministerie van Olie.

    Het contract volgt op het besluit van de OPEC van vorige week om de olieproductie van de lidstaten juist te beperken. Met het contract wordt voor de lange termijn het exportpotentieel van Iran flink opgeschroefd, zo schreef Bloomberg.

    Volgens het persbureau zal het evenwel nog jaren duren voordat er ook daadwerkelijk sprake is van productie van olie en gas.

    Iran mag sinds enige tijd, na een lange periode van internationale sancties, weer olie en gas exporteren. Teheran beoogt de productie weer op het niveau van voor de sancties te krijgen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 4 oktober 2016 22:03
    Olieprijs sluit licht lager

    Goudprijs onderuit door sterkere dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag lager gesloten.

    De olieprijs schommelde dinsdag tussen verlies en winst, op zoek naar richting terwijl handelaren de impact van een voorlopige productiedeal door de OPEC-landen bleef beoordelen, in aanloop naar wekelijkse cijfers die naar verwachting een toename van de Amerikaanse voorraden ruwe olie zullen laten zien.

    Een stijging van de dollar, op verhoogde verwachtingen van een renteverhoging door de Fed in december, drukte op grondstoffen die in dollars noteren, zoals olie en goud.

    De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,2 procent of 0,12 dollar lager, op 48,69 dollar.

    De goudprijs daalde 3 procent tot 1.273 dollar per troy ounce.

    Handelaren wachtten op een update van de Energy Information Administration op woensdag, over de wekelijkse olievoorraden. Analisten geraadpleegd door S&P Global Platts gaan gemiddeld uit van een toename van het aantal vaten ruwe olie met 2 miljoen vaten, voor de week tot en met september 30. Ze verwachten ook een daling met 500.000 vaten in benzinevoorraden en een daling van 1,7 miljoen vaten voor destillaten waaronder stookolie.

    Voor de ruwe olieprijs "blijven we van mening dat deze in de komende weken zal stijgen", zei analist Nico Pantelis van Secular Investor. "De volgende zachte target is 50 dollar, maar we denken dat we verder omhoog kunnen in de bandbreedte 50 tot 60 dollar, tot de volgende OPEC-vergadering op 30 november in Wenen."

    De olieprijs steeg vorige week sterk, na een akkoord bij een informele OPEC-vergadering in Algiers. De olieministers van de groep van olieproducerende landen werden het eens dat de productie moet worden verlaagd en zullen naar verwachting de definitieve details tijdens hun volgende officiële vergadering in Wenen op 30 november vaststellen.

    In de voorgaande periode was het onvermogen van OPEC om consensus te bereiken over een productieplafomnd een van de redenen waarom de olieprijs meer dan twee jaar lang laag bleef.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  3. forum rang 10 voda 5 oktober 2016 16:51
    Amerikaanse olievoorraden dalen

    Capaciteitsbenutting raffinaderijen daalt.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit data van de Energy Information Administration (EIA).

    In de week eindigend op 30 september daalden de olievoorraden met circa 3,0 miljoen vaten tot 499,7 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden liepen evenwel met 0,2 miljoen vaten op tot circa 227,4 miljoen vaten. De voorraden stookolie kwamen uit op circa 160,7 miljoen vaten en dat betekende een afname van 2,4 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde van 90,1 procent tot 88,3 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 5 oktober 2016 20:54
    Olieprijs sluit hoger

    Olievoorraden gedaald in afgelopen week.

    (ABM FN-Dow Jones)De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat de Amerikaanse olievoorraden voor de vijfde opeenvolgend week bleken te zijn gedaald.

    Volgens cijfers van het Energy Information Administration daalden de olievoorraden in de week eindigend op 30 september met ongeveer 3 miljoen vaten. Analisten ondervraagd door The Wall Street Journal hadden juist gerekend op een stijging van de voorraden.

    Uit het wekelijkse rapport bleek ook dat de benzinevoorraden met 222,000 vaten waren gestegen, maar de totale voorraad van ruwe olie en geraffineerde producten daalde met 11,2 miljoen vaten.

    Sommige analisten hebben echter de daling van de voorraden toegewezen aan een afnemende import, wat zou betekenen dat de wereldwijde situatie van een te groot aanbod blijft bestaan.

    De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,14 dollar hoger op de New York Mercantile Exchange, gelijk aan 2,3 procent, op 49,83 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 6 oktober 2016 16:03
    Olie voor het eerst sinds juni weer boven de 50 dollar

    Dalende voorraden helpen prijzen.

    (ABM FN-Dow Jones) Olieprijzen zijn donderdagmiddag voor het eerst sinds juni boven de 50 dollar per vat gestegen.

    Een scherpe daling van de olievoorraden die woensdagmiddag gemeld werd in het wekelijkse olierapport, ondersteunde de prijsstijgingen. De hoop is dat het wereldwijde overaanbod van olie eindelijk aan het afnemen is.

    De november-future voor een vat West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 50,34 dollar. Brent olie dikte ook 1,0 procent aan op 52,41 dollar op de ICE beurs in Londen.

    Uit het olierapport van een dag eerder bleek dat de olievooraden in de afgelopen week met 3 miljoen vaten waren gedaald. Het was de vijfde opeenvolgende week van een daling. Er was gerekend op een stijging.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 6 oktober 2016 21:18
    Olieprijs sluit weer boven 50 dollar

    Orkaan Matthew kan mogelijk voor verstoringen zorgen.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag voor het eerst sinds juni weer boven de 50 dollar gesloten, na verwachtingen in de markt dat orkaan Hurricane Matthew voor een verstoring in onder meer de levering van olie kan zorgen in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

    "Hurricane Matthew is op weg naar de oostkust, de olievoorraden nemen af en OPEC-landen en andere olieproducerende naties lijken er klaar voor om verder te spreken over een beperking van de olieproductie in Istanboel", aldus marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group.

    Een mogelijke verstoring door de orkaan Matthew kan bijdragen aan een nog verdere daling van de olievoorraden. De voorraden dalen al vijf weken achter elkaar. Uit het olierapport van woensdag bleek dat de olievoorraden in de afgelopen week met 3 miljoen vaten waren gedaald. Er was gerekend op een stijging. Ook verwacht de markt dat de orkaan voor een verstoring kan zorgen in zowel de olielevering als de vraag naar olie in de regio.

    "De komst van de orkaan lijkt in de eerste instantie een grotere bedreiging voor de vraag naar olie dan voor het aanbod, maar de Amerikaanse olievoorraden zullen hier evengoed op korte termijn verder door kunnen dalen", aldus Flynn. "Olietankers worden omgeleid naar andere havens of wachten totdat de storm voorbij is en dat kan leiden tot een vertraging van de olielevering van vier dagen of misschien van wel enkele weken."

    De november-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,61 dollar hoger op de New York Mercantile Exchange, gelijk aan 1,2 procent, op 50,44 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 7 oktober 2016 21:11
    Olieprijs sluit lager

    Olieprijs sluit echter voor derde opeenvolgende week op weekbasis hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, hoewel de olieprijs op weekbasis hoger sloot.

    Het is de derde opeenvolgende week dat de olieprijs op weekbasis hoger sloot, vanwege een daling van de Amerikaanse olievoorraden en een bijeenkomst dit weekeinde tussen een aantal leden van de OPEC en Rusland, waarbij gesproken zal worden over de deelname van Moskou aan een gemeenschappelijke reductie van de productie. Op weekbasis steeg de olieprijs circa 3,3 procent.

    Woensdag bleek uit data van de Amerikaanse Energy Information Administration dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 30 september zijn gedaald met circa 3,0 miljoen vaten tot 499,7 miljoen vaten.

    Daarnaast putte de markt hoop uit het nieuws dat de OPEC en niet-OPEC-producenten komend weekeinde in het Turske Istanbul bijeenkomen om de discussie over een reductie van de productie voort te zetten.

    Vorige week bereikte het oliekartel aan de zijlijn van het Internationaal Energie Forum in de Algerijnse hoofdstad Algiers een akkoord over het inperken van de olieproductie. Tijdens de informele bijeenkomst dit weekeinde zal gesproken worden over de uitvoering van de voorgestelde maatregelen.

    De organisatie bereikte op hoofdlijnen een consensus om de totale dagproductie in te perken tussen de 32,5 miljoen en 33 miljoen vaten. In augustus produceerde de OPEC nog 33,2 miljoen vaten per dag.

    Hoewel er vorige week in Algiers een consensus werd bereikt over een inperking van de productie, worden er over twee maanden pas echt knopen doorgehakt over het plan om de oliemarkt te stabiliseren. Een door de OPEC aangesteld comité zal uiteen gaan zetten hoe de productiebeperking moet worden uitgevoerd, waarna de bevindingen tijdens de vergadering op 30 november in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zullen worden gepresenteerd.

    Landen als Iran, Libië en Nigeria willen hun productie juist verhogen en landen als Algerije en Venezuela kunnen het zich economisch gezien eigenlijk niet veroorloven om de productie terug te schalen. Ondertussen produceert Saoedi-Arabië op recordniveau olie. Daarnaast zijn er nog niet-OPEC leden als Rusland die ook flink veel olie pompen. Volgens een van de bronnen zullen de uitkomst van de vergadering in Algiers en de afspraken met niet-OPEC-leden worden besproken.

    De november-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,63 dollar lager, of 1,3 procent, op 49,81 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 10 oktober 2016 17:22
    Rusland klaar om olieproductie te verlagen - Poetin

    President roept andere producenten op om ook mee te doen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag zijn steun uitgesproken om de wereldwijde olieproductie terug te brengen.

    "We denken dat een bevriezing of zelfs een vermindering van de olieproductie de enige manier is om de stabiliteit van de energiesector te bewaren", zei Poetin tijdens een energieconferentie in de Turkse stad Istanboel.

    "Rusland staat klaar om mee te doen aan gemeenschappelijk pogingen om de productie van olie te beperken en roept anderen op om hetzelfde te doen", zei de president.

    Tijdens de bijeenkomst in Istanboel zullen verschillende energieministers van grote olieproducerende landen, zoals Saoedi-Arabië en Rusland, met elkaar gaan praten om een voorlopige overeenkomst te smeden om de mondiale olievoorraden te verlagen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (c) Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 11 oktober 2016 15:30
    Groeivraag olie blijft vertragen - IEA

    Productie OPEC op recordniveau.

    (ABM FN-Dow Jones) Olie is dinsdag verder weggezakt nadat het Internationaal Energieagentschap aangaf dit jaar een minder sterke groei van de vraag naar olie te voorzien. Dit bleek uit het maandrapport van het agentschap.

    Net als een maand geleden verlaagde het agentschap de verwachte groeivraag voor 2016, ditmaal van 1,3 miljoen naar 1,2 miljoen vaten per dag. In 2017 wordt ook een gemiddelde groei van de vraag naar olie met 1,2 miljoen vaten voorzien.

    "De groeivraag blijft vertragen en is gedaald van het hoogste niveau in vijf jaar in het derde kwartaal van 2015 naar een vierjarig dieptepunt in het derde kwartaal van dit jaar", aldus het IEA, dat wees op een minder sterke vraag naar olie in onder meer het Oeso gebied alsook in China. Daar staat tegenover dat de groeivraag naar olie in het vierde kwartaal wat kan herstellen als het weer kouder wordt.

    In september steeg de wereldwijde olieproductie met 600.000 vaten per dag tot een totaal van 97,2 miljoen vaten per dag, waarbij de olieproductie van landen die zijn aangesloten bij de OPEC opliep tot een nieuw record van ruim 33,6 miljoen vaten per dag. Hiermee lag het aanbod van het kartel bijna een miljoen vaten per dag hoger dan in 2015. Onlangs sprak de OPEC af om de productie te zullen inperken naar 32,5 miljoen tot 33,0 miljoen vaten per dag.

    Richting het eind van de ochtend noteerde de november-future voor een vat West Texas Intermediate 0,8 procent lager op 50,95 dollar en daalde de prijs voor een vat Brent met levering in december ook 0,8 procent op 52,70 dollar.

    Maandag stegen de olie-futures nog op het nieuws dat Rusland bereid zou zijn in zijn olieproductie te snijden. Dinsdag waarschuwde de CEO van het Russische staatsoliebedrijf Rosneft Igor Sechin echter dat zijn bedrijf in elk geval niet mee zal doen aan een productiebevriezing of inperking.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 12 oktober 2016 16:08
    Olieproductie OPEC in september gestegen

    Productie naar ruim 33 miljoen vaten olie per dag.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieproductie van de landen die zijn aangesloten bij de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) is vorige maand gestegen. Dit bleek woensdag uit een rapportage van de OPEC.

    De productie steeg met 220.000 vaten olie per dag naar 33,39 miljoen vaten.

    Onderliggend komen de individuele productieniveaus zoals die per land werden gemeld, hoger uit dan wat de OPEC rapporteerde. Zo meldden Saoedi-Arabië en Irak een hogere olieproductie over september dan de OPEC.

    Nigeria, Libië en Irak zouden samen in september goed zijn voor een productietoename van 209.000 vaten, zo stelden bronnen binnen de OPEC.

    Het oliekartel verhoogde de verwachtingen voor de groei van de olieproductie voor 2017 van olieproducerende landen die geen OPEC-lid zijn, met 40.000 vaten olie per dag naar in totaal 240.000 vaten per dag. Daarmee zou buiten de OPEC-context in 2017 gemiddeld 56,54 miljoen vaten per dag worden geproduceerd.

    In november vergadert de OPEC over een productieplafond.

    Olie noteerde woensdag hoger. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent hoger op 51,05 dollar, terwijl een december-future Brent 0,6 procent hoger noteerde op 52,72 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. [verwijderd] 17 oktober 2016 13:04
    Wat is de echte olie versus de virtuele prijs?
    We weten als u een handelaar bent ik ik loop naar u toe dan gaat de prijs omhoog. Loop ik voorbij de handelaar dan de prijs gaat omlaag. Als de computer een handelaar is dan gaat de prijs nog steeds omhoog ook als je voorbij de computer loopt.
    De verhouding is nu 123 droge of te wel computer vaten versus 1 vat nat die krimpt. Dus genoeg vaten olie in theorie maar met een prijs die niks te doen heeft met vraag en aanbod. Ook weten we dat de vraag naar olie zit muurvast vanwege de belasting. Ook weer weten we dat als je de meeste winst maakt zoals de belasting dan neem je verantwoordelijkheid voor de risico, dus de belastingdienst kan het nu ook uit de grond halen.

    De toekomst handel doet aan prijs stabilisatie, maar met bovengenoemde verhouding doet de toekomsthandel aan volume stabilisatie. Neem je de klassieke verhouding prijs versus volume dan kom ik op een prijs van 1500 dollar per vat olie, nu, nou.

    Gezellig he
  12. [verwijderd] 18 oktober 2016 16:57
    China doet hun best om de dollar naar beneden te scheuren door zelf hun eigen munt laag te houden. Als wereld's grootste producent hoeft men niet Yuans te drukken. Amerika met een inklappende economie met anti deflatie beleid wat aan munt kracht behoudt doet door koopkracht weg te jatten kan juist niet hun munt laag houden.
    Spagaat de luxse. Gaan we 1500 dollar een vaatje gauw zien?
  13. forum rang 10 voda 18 oktober 2016 21:40
    Olieprijs sluit hoger

    Koers dollar en wekelijkse olievoorraden houden de markt bezig.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag na een volatiele handelsdag hoger gesloten.

    Volgens marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets hadden de olieprijzen moeite richting te kiezen, in het licht van een sterkere dollar en in aanloop naar de wekelijkse olievoorraden op woensdag. Het rapport van een week eerder liet een stijging van de olievoorraden zien met bijna 5 miljoen vaten. Dat was volgens het Amerikaanse overheidsagentschap uitzonderlijk hoog voor de tijd van het jaar.

    Recente cijfers die wezen op een recordproductie van oliekartel OPEC speelden de olieprijzen ook niet in de kaart. Evenwel vond de markt steun in een rapport van het Internationaal Energieagentschap op maandag. Daarin werd de verwachting uitgesproken dat de olieproductie van zeven grote Amerikaanse schaliegasbedrijven met 30.000 vaten per dag zal afnemen in november vergeleken met oktober.

    Ook uitspraken van secretaris-generaal Mohammed Barkindo van de OPEC op dinsdag stemden tot tevredenheid. De topman verwacht dat Rusland nog steeds achter de plannen van het kartel staat om de olieproductie terug te dringen. Barkindo stelde dat het land zich goed heeft ingezet om de oliemarkt te stabiliseren.

    De topman is van plan om binnenkort met de Russische minister Alexander Novak van Energie te spreken over de details van een productiebeperking.

    De november-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,35 dollar hoger, of 0,7 procent, op 50,29 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. [verwijderd] 19 oktober 2016 09:56
    Hoogovens kool prijs schiet uit de lucht. Dat spul met ijzer erts is meest sensitief voor politiek en dus belasting dus-dus koopkracht van de dollar. Dus de onverwachte verwachting dollar/euro/yen ineenstorting lijkt nabij.
    We hebben alleen nog meer redenen nodig om 1500 dollar per vat als norm te handhaven.
    Ik zal u op de hoogte houden en met politiek verbale ge-kots mogen we alle in vertrouwen voor de nieuwe norm.
  15. forum rang 10 voda 19 oktober 2016 16:52
    Amerikaanse olievoorraden dalen

    Capaciteitsbenutting raffinaderijen omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit data van de Energy Information Administration (EIA).

    In de week eindigend op 14 oktober daalden de olievoorraden met 5,2 miljoen vaten tot 468,7 miljoen vaten. Dat is volgens het Amerikaanse overheidsagentschap nog wel aan de bovenkant van het gemiddelde voor de tijd van het jaar.

    De benzinevoorraden liepen met 2,5 miljoen vaten op tot 228,0 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten daalden met 1,2 miljoen vaten tot 155,7 miljoen.

    De capaciteitsbenutting daalde van 85,5 naar 85,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 19 oktober 2016 20:55
    Olieprijs sluit hoger

    Hoogste slot sinds juli 2015.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat bleek dat de voorraden in Amerika onverwacht gedaald zijn in de afgelopen week.

    De prijzen ondervonden ook steun nadat Saoedi-Arabië zei dat olieproducenten die niet bij het oliekartel Opec zijn aangesloten bereidheid hebben getoond om de productie te beperken.

    Het Amerikaanse Energy Information Administration zei dat de Amerikaanse olievoorraden in de week tot 14 oktober met 5,2 miljoen vaten waren gedaald. Analisten gepolst door S&P Global Platts hadden juist gerekend op een stijging met 2,5 miljoen vaten olie.

    Het was de zesde keer in zeven weken dat er sprake was van een afname. Sinds begin september zijn de voorraden in Amerika met 26,5 miljoen vaten gedaald volgens analist Troy Vincent van ClipperData. In dezelfde periode een jaar terug was er daarentegen sprake van een stijging met bijna 13 miljoen vaten.

    De november-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,31 dollar hoger, of 2,6 procent, op 51,60 dollar. Dit is het hoogste slot sinds juli 2015.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. sunnyboy 20 oktober 2016 14:30

    "Beleggen mag best een beetje leuk zijn"

    Lol: Eigenlijk heb ik recht op de GOUDEN STIER! Hoezo?
    Ik zal het u zeggen. Alleen al gezien mijn vooruitziende blik voor de toekomst. Maar eerst wil ik nog
    even zeggen dat de beleggingsadviezen bedroevend zijn.
    Een voorbeeld: Middelkoop verkondigd al jaren de val van de dollar (misschien over 10 jaar ) terwijl ik verkondigd dat de dollar steeds sterker wordt t.o.z. van de euro.
    Ik ben natuurlijk niet zo bekend als de meeste “ zogenaamde beleggingsadviseurs ” die meestal zelf ook nog geen of weinig aandelen bezitten maar graag met het geld van de klant willen spelen?
    Ik ben één van de weinigen die zijn nek durft uit te steken.
    Ik verkondigd: S & P 500 binnen 24 maanden op minimaal 3000 of hoger.
    Ik verkondigd: Een sterke dollar en een zwakke euro.
    Ik verkondigd: Goud gaat crashen in 2017 onder $1000,00
    Ik verkondigd: De olieprijs stijgt in 2018 naar 75/80 dollar.
  18. forum rang 10 voda 21 oktober 2016 21:03
    Olieprijs voor vijfde week op rij hoger

    Markt houdt toch rekening met OPEC deal.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs sloot vrijdag hoger. De december-future voor een vat West Texas Intermediate sloot de week 0,22 dollar, of 0,4 procent hoger op 50,85 dollar. Daarmee sloot de prijs voor een vat ruwe olie voor de vijfde week op rij hoger.

    De markt putte hoop uit opmerkingen van de Russische energieminister die opnieuw opriep tot gecoördineerde actie van grote olieproducenten om de markt te stabiliseren.

    "Wat we nu meerdere malen hebben gehoord van grote olieproducerende landen, laat er weinig twijfel over bestaan dat er volgende maand tijdens de OPEC bijeenkomst een robuuste en afdwingbare deal wordt gesloten", verwacht marktstrateeg Tim Evans van Long Leaf Trading Group.

    Toch staan de opmerkingen van energieminister Novak haaks wat de CEO van het Russische staatsoliebedrijf Rosneft eerder zei, namelijk dat hij niet bereid was in de olieproductie te snijden. Donderdag verklaarde de topman nog dat Rusland de capaciteit heeft om de output verder te verhogen.

    In september produceerde Rusland gemiddeld een record van 11,2 miljoen vaten per dag. Zonder de deelname van Moskou aan een productiebevriezing, kan de deal mislukken omdat de OPEC leden dan niet in hun eigen productie willen snijden om zo geen marktaandeel te verliezen.

    Afzonderlijk keek de markt vrijdag ook naar het wekelijkse rapport van Baker Hughes over het aantal actieve boorplatforms in Amerika. Deze week steeg het aantal in gebruik zijnde olieboortorens met 11 tot 443 platforms.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.528 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 277 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.